СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 264
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
При нас мина пробното по БЕЛ /всъщност незнам дали е пробно, но обема му е като на такова/. Резултатите са .... доста плачевни. Sad Обхваща материала за 6 кл., + тропи, анализ от "На прощаване", попълване на липсваща част от него, непознат текст и няколко дидактически задачи към него.
  Леееееко взех да се отчайвам. Започват да се отварят пробойни, ту по един, ту по друг предмет. Незнам кога и как ще ги запълваме. newsm78

# 496
  • София
Качих в пощата задачите от Малешков.
Моето диване е допуснал смешни изчислителни грешки и сам го е яд на него си. Дано да успеем да се изчистим от този тип грешки.
Отговори се надявам, че ще качат в сайта на ОМГ.

Видях задачите. Много ми харесаха. Точно по формата на НВО. Децата могат да се упражнят.

# 497
Мисля, че бях пускала линк , но за всеки случай хайде пак Wink

интересни материали по история , тестове, помагало - речник, хронология на събитията
http://www.sou-draginovo.org/predmeti/istoria-7/1-istoria-7.html

# 498
  • София
Да споделя, задачите с многочлените от пощата ми харесаха, но доста озориха сина ми. Нито на школата (както казахте тук), нито в училище е обяснен методът за разлагане с търсенето на двете числа u, v (дето ganis го обясни в темата със задачите). Едно голямо мерси на ganis, ако чете тук.

Погледнах тетрадката от училище и ми стана лошо. Почвам да съжалявам, че не съм спала пред някое елитно школо на 01/02/2007.

Моля, за нищо:) Лошото е, че почти не се обяснява. Четох онзи ден в учебник по мат за 7 клас:
"Съобразяваме, че еди какво си.." Или както е казала учителката на племенника ми (който също е 7 клас) "Налучквате числата". Как ще ги налучкват? Че, то докато ги налучкат, изпиттът миже да свърши...

Ганис, повярвай ми, страшно е. Вече си мсиля да го спирам от школата и да търся учител по математика. Детето схваща, ако му се обяснява. Страх го е да ползва методи, които госпожата не е показала, дори и да са в учебника. А тя си дава после задачите на контролни.

# 499
Правилно ли си спомням, че някой имаше този сборник

Някаква възможност да ми сканирате 1-ви, 2-ри и 3-ти тест от частта по бълг. език и 1-ви и 2-ри тест от частта по литература? Имат ги за домашно на школата по БЕЛ. А ние за часовете по БЕЛ в училище имаме другия сборник на "Литерайко".
Скрит текст:
и в момента не мога да реагирам бързо - в никоя книжарница във Варна не го намерих, а с поръчка не знам колко време ще отнеме...  Когато са казали в школата, че е нужен зеленият сборник на Литерайко, той си е помислил, че го имаме. Но се оказа, че са различни...

Ако някой се отзове със сканирането/снимането, ще бъда благодарна (може да дам мейл на лични примерно?). Ако не, ще се справим някак. А ако някой търси други сборници с тестове по БЕЛ и МАТ, имаме доста, но точно този - не.  Laughing

За 1.11. синът ми се чуди
математическо състезание "Черноризец Храбър" (не се е готвил) или премиера на ТОР: СВЕТЪТ НА МРАКА 3D...

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 16:03 от svet65

# 500
  • Варна
svet65,пуснах ги на пощата и отговорите също. PeaceСъжалявам ,но единия е решен там и децата не успяха ни един коректор да намерят из нас. Simple Smile

# 501
svet65,пуснах ги на пощата и отговорите също. PeaceСъжалявам ,но единия е решен там и децата не успяха ни един коректор да намерят из нас. Simple Smile
Благодаря на всички варненки!  bg-mamma е спасение! Wink
Започва да ги решава след малко, че и без това нямат нищо за учене за понеделник, нямат нищо за учене за вторник...?!

# 502
  • Пловдив
Здравейте и от мен,
Майка съм на седмокласничка и ви чета вече постоянно,но съм новак във форумите. Ще помоля инфо за поща-къде се намира и парола.Минах тази одисея преди 6 години,но сега нещата са малко по-различни и имаме нужда от вашата помощ.

# 503
  • Sofia
Ако може и на мен да ми пратите паролата  Praynig

# 504
А може ли тези тестове от Литерайко да ги пуснете и във форума, а не само в пощата? Благодаря предварително!

# 505
А може ли тези тестове от Литерайко да ги пуснете и във форума, а не само в пощата? Благодаря предварително!
Ето ги, благодарение на момичетата от Варна:
http://dox.bg/files/dw?a=a027732b8c

Скрит текст:
Какво ли ми трябваше да ги гледам - сега се замислих какво означават подчертаните думи, обяснявани ли са като понятия?.. Аз може да пиша и по 5 страници мнение за много литературни произведения, но тези термини ми се размиват, дано при обсъждането в училище и по уроци на децата да им става ясно...

Тест 1 - Централна тема в стихотворението "На прощаване" е:...
Тест 1 -  По форма стихотворението е:...
Тест 2 - Кой от следните мотиви е водещ в стихотворението? ...

# 506
  • Русе
Малко по-нагоре в темата четох, че по литература вече са взели тропите. При нас още не е ставало дума за тях, анализи също не са правили на произведенията, само няколко трансформиращи преразказа.  Вече почвам да се чудя, дали всички учат по една и съща програма  и как ще се явяват на изпитите. newsm78

# 507
Малко по-нагоре в темата четох, че по литература вече са взели тропите. При нас още не е ставало дума за тях, анализи също не са правили на произведенията, само няколко трансформиращи преразказа.  Вече почвам да се чудя, дали всички учат по една и съща програма  и как ще се явяват на изпитите. newsm78

А при нас досега нито един преразказ. Миналата година също бяха изключително малко... Но вярвам, че в края на краищата (т.е. до края на годината Wink ) всичко ще се намести. Simple Smile

# 508
Да,особено по БЕЛ се случва доста често по-свободно интерпретиране на учебния план,без той да не се спазва.Все пак, според мен, само да се разчита на училищна подготовка за отлично представяне на НВО ,не е удачно.

# 509
  • Русе
Да,особено по БЕЛ се случва доста често по-свободно интерпретиране на учебния план,без той да не се спазва.Все пак, според мен, само да се разчита на училищна подготовка за отлично представяне на НВО ,не е удачно.
   Ами тогава най-доброто решение да премахнем училищата и обучението да мине към школи.  Така и така пари даваме за уроци, школи и всякакви обучения и "подобрения" на знанията, защо да се губи време за посещения на две образователни институции.
   Нещо не схващам целите на нашето образование напоследък........

Общи условия

Активация на акаунт