Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 77 971
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Ох, колкото повече чета, толкова повече започвам да се отчайвам и отказвам.
Направо се чудя дали ще мога да издържа на всичко това, дали ако успея да вляза ще издържа на изпитите, или няма да ме скъсат и да се откажа впоследствие. А не ми се иска да изхарча парите на родителите ми и накрая да ги разочаровам.
Пък другият ми проблем е, че с английския не се обичаме въобще. 
Желанието ми е огромно, но определено не е за всеки. Cry

# 106
  • София
Ели-Бели Започни да учиш усилено езици. Това в никакъв случай няма да са загубени пари за родителите ти. Всеки един език е богатство. Ако при завършването ти, нивото на немския не ти е достатъчно добро (както и предполагам), университетите в Германия предлагат подготвителна година. Това би била една година, в която усилено, на място учиш език. Обикновенно в този период студентите започват и работа, която е достатъчна за самоиздръжка.
Не се отказвай! Можеш да постигнеш всичко, стига да си достатъчно мотивирана и информирана.

# 107
Ели-Бели, ако имаш малко време, попрочети някои от нещата на първа страница и вероятно ще ти се оформи в главата дали това начинание е за теб. На пръв поглед за теб е по-подходящо шуле с практическа специалност, за която се изискват по-сериозни познания по рисуване - примерно дизайн, графичен дизайн... В тях се влиза с изпит, но ти учиш графика все пак и би следвало да го издържиш без специално обучение. Често специализираното училище се признава за стаж, ако се иска такъв. Струва ми се, че това би било естествено продължение на настоящото ти обучение и вероятно ще ти се наложи да учиш само немски през двете години до завършването.

# 108
По повод питането на Ели-Бели за фирма, ето на какво попаднах:

http://www.viagermanika.com/news98.html

Уж тази фирма е специализирана за Германия, но в темата за нея в нашия форум не получих ласкави отзиви.

# 109
Ели-Бели, не трябва така лесно да се плашиш.
Ако някой ти каже, че ще е лесно - ще те излъже.
Това трябва само да те мотивира да учиш. Имаш време. Трябва да се запознаеш с всички аспекти на следването в чужбина и конкретно мястото което си избрала за да вземеш правилното за теб решение. Когато човек знае какво го очаква се изправя подготвен пред трудностите.
Пожелавам ти успех и кураж  Hug

# 110
Цитираната фирма от Бланка е ползвана от мои близки,които са с положителна оценка за нея.
Не съм я споменавала,защото все пак не е личен опит,но си все пак препоръка. Peace

# 111
Здравейте отново, страшно много ми помогнахте, благодаря за изчерпателната информация!
Аз все още продължавам да чета и да се информирам кое как става, видях групата и във фейсбук, ще попитам и там. В момента в главата ми е един хаос и не мога да си подредя както трябва мислите, не знам точно какво искам и дали бих се справила ако ме приемат, но не ми се иска и да пропилея шанса за по-добро образование. Все още обмислям всичко.
     Видях други, по-стари теми в които кандидат-студенти пишат, че изкарват бакалавърска степен тук в България, след което изкарват и магистратура, но в чужбина. Което пак е вариант, тъй като ми се иска и след това да продължа с образованието. Ще видим накрая какво ще стане, възможно е и да вляза само в Свободния във Варна, което въобще не би ме зарадвало, но каквото стане в крайна сметка. За двете години които ми остават, ще положа всички усилия.
Много Ви благодаря за отзивчивостта, ако имам още въпроси определено ще потърся отново вашата помощ. Hug

# 112
Успех Ели-Бели!

Пуснах горния линк, защото сега фирмата обявява кампанията за настоящата година, пусна дати за консултации и има линкове с допълнително инфо.  Peace

# 113
Да си похваля германчето -одобриха му стипендия и за втората година на магистратурата Peace

# 114
Честито, мама Тин.   bouquet  Дай малко подробности - кой отпуска, какво изисква...

# 115
Много хубава вест mama Tin Peace
Поздравления!

# 116
Благодаря ви момичета Simple Smile
Много беше важно за нея да получи стипендия, защото магистратурата се оказа много трудна и почти няма време за работа. В техния университет имат фонд от частни дарители възпитаници на университета и всяка година се отпускат по 7-8 стипендии от по 3600 евро. Миналата година я получи заради това че се дипломира като бакалавър с отличие, направи много трудна дипломна работа и с успеха и препоръката от професора кандидатства за стипендия. Имаше интервю и я одобриха. Тази година само кандидатства с успех и препоръка, нямаше интервю, защото се води продължаване на стипендията и така. Трудна работа със стипендиите е в Германия, може би и помогна и това, че води упражнения на първи курс, та я познават професорите и и дадоха чудесни препоръки.

# 117
Тини, поздрави и тук за стипендията на Стаси  bouquet

Трудна работа със стипендиите е в Германия, може би и помогна и това, че води упражнения на първи курс, та я познават професорите и и дадоха чудесни препоръки.

Истината е в упорития, последователен труд  Peace 

# 118
  • София
mama Tin, поздравления за успехите на детето!   bouquet  Браво на нея!  Hug

# 119
Маме Тин, недей да скромничиш, успешно е детето, справя се по най-добрия начин. А от всичко, което си писала досега, вече си мисля, че освен това самата специалност отваря доста възможности.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт