Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 78 006
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Уау, какви перипетии  Sick.
Явно имам късмет в нашия НАП, обаче там за здравния статус отговаря един възпитан мъж  Embarassed.

.♥.Петя.♥., бележката от университета е за доказване на студентски права, защото по закон държавата плаща здравните осигуровки на студентите в България и чужбина .

# 136

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Че дават ли такива работи? Тц, тц, тц!

# 137

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Че дават ли такива работи? Тц, тц, тц!

в тоя ред на мисли - как са колежките Mr. Green

# 138
  • Под гъбата
За колежките нищо не се споменава Crazy, но в общежитието при синковеца има една изключително разхвърляна , но готвеща гъркиня. Скоро там ще има сблъсък, щото то е невъзможно да изтърпиш човек дето омазва цялата кухня, наяжда се и се прибира в стаята си без да чисти. Да живее китайският народ и то мъжката част, която така почиства след себе си, че чак свети.
Като цяло впечатленията са за нечистоплътност и то при мъжете.

# 139
  • София
За колежките нищо не се споменава Crazy, но в общежитието при синковеца има една изключително разхвърляна , но готвеща гъркиня. Скоро там ще има сблъсък, щото то е невъзможно да изтърпиш човек дето омазва цялата кухня, наяжда се и се прибира в стаята си без да чисти. Да живее китайският народ и то мъжката част, която така почиства след себе си, че чак свети.
Като цяло впечатленията са за нечистоплътност и то при мъжете.

Хех, при нас нечистоплътността е откъм женската част, особено китайската  Joy такава. Моят син се е самоназначил за шеф на жилището и ги строява мърлячите  Mr. Green. Голяма борба пада  hahaha.

# 140
Гъркинята да готви и на останалите, че да си плати дето й чистят  Wink

# 141
  • София
Уау, какви перипетии  Sick.
Явно имам късмет в нашия НАП, обаче там за здравния статус отговаря един възпитан мъж  Embarassed.

.♥.Петя.♥., бележката от университета е за доказване на студентски права, защото по закон държавата плаща здравните осигуровки на студентите в България и чужбина .

Ива*, благодаря!   bouquet А децата правят ли си някаква допълнителна здравна осигуровка в Германия или тази им важи и за там?

# 142
Българската осигуровка им покрива спешните случаи и няма нужда от немска застраховка. Когато обаче започнат някаква работасъс заплата над 400 евро, така или иначе започват да ги осигуряват и с немска здравна осигуровка. Която вече им дава много, много повече блага. Но по принцип ако не работят и са студенти, до 26г държавата осигурява всеки млад човек.

# 143
  • Под гъбата
Липсата на лична хигиена направо не я разбирам! Sick Да си мият чиниите и да си готвят, това както и да е ,но да те мързи да се изкъпеш и да вониш, ужас! Thinking

# 144
Цяла седмица ни вопъл, ни стон  Mr. Green
Значи новоприетите студенти са добре...

На родителската среща ни информираха, че критериите на изпита по немски език за ДСД дипломата са снижени в полза на ученика.

# 145
  • София
Цяла седмица ни вопъл, ни стон  Mr. Green
Значи новоприетите студенти са добре...

На родителската среща ни информираха, че критериите на изпита по немски език за ДСД дипломата са снижени в полза на ученика.

Бланка, доколкото знам, нашите деца (моята девойка е също 11 клас), ще са първите с промени във формата. Но аз  от чутото при нас останах с тъкмо обратното впечатление по отношение на критериите. Досегашното комплексно SK ще бъде някак разчленено, в смисъл Zusammenfassung, Eroerterung, Grafikbescheribung  и eigene Мeinung няма да са в един цялостен текст. Две по две ще са или нещо такова.. Ще има промени и в останалите  компоненти. И след като ще са първите, как се знаят от сега  критериите Thinking Тазгодишните 12-класници са си по познатата схема.

# 146
Русалке, ти си получила повече подробности. Нашата учителка даде накъсо, като каза с прости думи, че за нашия випуск има промяна в критериите за оценка на изпита (залата се напрегна), след което поясни, че всички промени са изцяло в полза на ученика (залата си отдъхна  Laughing). След това спомена, че е намален броят на точките за едикой си компонент с 1 бр. Никой нищо не попита, затова не знам повече.

# 147
Моят синковец ще е сега декември. Информира ни, че за С1 са необходими 12 от 24 на повечето компоненти, което ми се струва доста добре като скала. На нашата родителска казаха, че предходния випуск е имал блестящи резултати на изпита, пожелаха и на нашия същите....
Правиха вече пробния изпит-на него синът има  20, 22, 23 от 24 на отделните компоненти и му се щеше това да е било реалния изпит Joy Joy Хайде да минава този декември -поне първия голям напън за тази година да мине.
На 11-класниците пожелавам успех-малко е гадно като се сменят критериите да си първия дето ще го изпита (випуск 95 беше първи за доста неща от 1 клас още и знам усещането)-първия или печели или губи, ама хубавото е, че отсега се знае и имат достатъчно време и преподавателите и децата да усвоят новостите във формата.

# 148
  • София
Моят синковец ще е сега декември. Информира ни, че за С1 са необходими 12 от 24 на повечето компоненти, което ми се струва доста добре като скала. На нашата родителска казаха, че предходния випуск е имал блестящи резултати на изпита, пожелаха и на нашия същите....
Правиха вече пробния изпит-на него синът има  20, 22, 23 от 24 на отделните компоненти и му се щеше това да е било реалния изпит Joy Joy Хайде да минава този декември -поне първия голям напън за тази година да мине.
На 11-класниците пожелавам успех-малко е гадно като се сменят критериите да си първия дето ще го изпита (випуск 95 беше първи за доста неща от 1 клас още и знам усещането)-първия или печели или губи, ама хубавото е, че отсега се знае и имат достатъчно време и преподавателите и децата да усвоят новостите във формата.

Еее, Казабланка, 96 в това отношение май  води.. Mr. Green Първият випуск е с въведено НВО в 4 клас по 4 предмета , първият е и който държа това НВО по доста предмети  и в 5,6, и 7 клас. После тези НВО в междинни години като 5 и 6 клас поне  ги махнаха. Първият випуск е  и със  смяната на изпитните формати по математика и БЕЛ след 7 клас, научиха какво конкретно ги очаква чак през декември-януари, дотогава ходеха на пробни по стария формат, в който задачи за разписване нямаше.. Сега и по отношение на ДСД ще са първи с промените наборите в ЕГ с немски , за хубаво или за лошо. Mr. Green

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 01:03 от пенсионирана русалка

# 149
  • София
Русалка, добре, че го написа това, че и аз живеех с представата на казабланка за нашия набор 95. Оказва се, че вашия е втори по нашата система, но първи по всички видове изпитвания. Пфу ...  Joy 

Иначе при нашия ученик си върви подготовката за изпита DAF. Стискам му палци да се справи! Изискване на всички университети е да изкара 4-ки и на 4-те компонента.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт