Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 78 026
  • 778
  •   1
Отговори
# 150
Русалка ме изпревари, и аз щях да казвам, че 96 набор проправяше пътя в много отношения. Да добавя, че трансформиращия преразказ го въведоха при нас, при това няколко месеца преди изпита. Но не съм възприемала това, че сме все първи, като някакъв минус, защото и преподавателите не бяха много наясно  Mr. Green

# 151
Ооооо, Русалке, не ви оспорвам първенството Mr. Green, споко (дори не ме е интересувало какво става след нас, защото нямам по-малко дете) Просто го споменах, във връзка с това, че знам какво е усещането да си първия (в смисъл опитното зайче) випуск, когато се променя нещо в образованието.

# 152
Моля който е вадил европейска здравна карта да ми каже каква е процедурата - откъде се купува бланка, къде се носи, снимка трябва ли и каквото там още се изисква. Иска ми се да спестя на приятелка издирването, че е много затормозена. Става дума за дете на 13-14 години. Тя не е осигурена.

# 153
  • София
Подавават се в банков клон на ДСК, снимка не се иска.
Заявление и подробности тук

# 154
Подавават се в банков клон на ДСК, снимка не се иска.
Заявление и подробности тук

Много ти благодаря   Hug 
Естествено, имало сайт. Не ми хрумна  Embarassed

# 155
Здравейте и от мен. Отдавна не съм се появявала в темата, не знам как ми се е изплъзнало от вниманието, че има нова.
Сега ще се върна да чета назад, та предварително се извинявам, ако повдигам повторно темата, но тази година сме в шок и ужас от цените на самолетните билети за Коледа. За мен не е много нормално билет Дортмунд-София-Дортмунд да е около 500 евро, а Дортмунд-Малага-Дортмунд - 144 евро. Вторият полет е с около половин час по-дълъг. Моето момиче няма да си идва тук, ще ходи в Малага на гости при чичо си. Тъкмо ще види братовчед си, който се роди на 24 октомври Simple Smile
Само че възниква друг въпрос - другите й братовчеди тук /на почти 5 години/ ще си чакат коледните подаръци от Германия. Някой има ли идея как най-изгодно може да се изпрати колет оттам и за колко време горе-долу пристига?

# 156
  • Под гъбата
Само че възниква друг въпрос - другите й братовчеди тук /на почти 5 години/ ще си чакат коледните подаръци от Германия. Някой има ли идея как най-изгодно може да се изпрати колет оттам и за колко време горе-долу пристига?
Мисля, че от сайта на http://mytoys.de, ще ти е най изгодно за подаръците от Германия. Има кодове за допълнително намаление на цените или за намаление на доставката на 5,95, която е 15,95 евро до БГ за първа поръчка Laughing. Стигат максимум за 2 седмици.

# 157
Здравейте,
имам един бърз въпрос, който ще ми помогне да видя дали има смисъл да се замислям за Германия или не. Има ли шанс да уча там без да съм учила досега езика или е мисля невъзможна?

Потърсих желаната си специалност в сайта https://www.study-in.de и се оказа, че сайта не е обновен /поне според това, което аз видях. Contemporary East Asian Studies - University of Duisburg-Essen (Duisburg), Modern East Asian Studies - University of Duisburg-Essen (Duisburg), Modern East Asian Studies - Frankfurt University (Frankfurt am Main), които се преподават на английски език вече са само на немски.

# 158
Да, наистина тази година стана нещо с цените. Аз следя от много рано за да не изпусна момента и като видяхме, че цените отиват нагоре взехме билет за девойката - 300 евро #Crazy.
Сина ми категорично отказа да си купи на тези цени и сега ще се прибира с кола  Cry
Сега ще се молим не само да няма мъгли, но и сняг  Laughing
Иначе нямаме опит с колети от Германия, само с доставки на неща купени от там по интернет.
Как са първокурсниците?
При нас е доста напрегнато. Непрекъснато имат някакви задачи с кратки срокове....
Много е доволна от комуникацията с преподавателите. Обръщат специално внимание на всеки един студент. Поправят му грешките, обясняват кое как ...

# 159
  • София
Здравейте,
имам един бърз въпрос, който ще ми помогне да видя дали има смисъл да се замислям за Германия или не. Има ли шанс да уча там без да съм учила досега езика или е мисля невъзможна?

Да, можеш, но трябва да учиш на място език докато си вземеш изпита. Това е и по-добър вариант от взет изпит в България без да се знае добре езика. Така ще го научиш с местния диалект, ще свикнеш с обстановката и най-вероятно на следващата есен ще си първи курс. Все пак е добре да имаш някакви елементарни познания, защото ще ти трябват за първоначалните контакти. Освен това има и университети с английски, но са малко.

Купувайте по-рано билети. Цените по празници наистина са безумно високи.

# 160
  • София
Как са първокурсниците?
Ходят на лекции, пишат домашни. Накрая ще видим какви са ги насвършили.  Crazy
За Коледа ние мислим за автобус. Идната седмица ще купувам билети. Синът ми също искаше с кола (споделено пътуване), но аз не съм съгласна.

# 161
За Коледа ние мислим за автобус. Идната седмица ще купувам билети. Синът ми също искаше с кола (споделено пътуване), но аз не съм съгласна.

Хубаво е, че има кой да те слуша , защото нас вече само ни уведомяват  Joy И беше доста приятно изненадан от това, колко спокойно сме приели ситуацията, защото освен пътуване с кола, ще се връща за Нова година в Германия.

# 162
Aoi, към отговора на  Тaня67 ще добавя, че все пак малко от малко би трябвало да поназнайваш езика, за да се оправяш в ежедневието. Дори и да си в момента 12клас, имаш време за едно начално ниво.
доколкото разбирам, теб те вълнуват източните култури - ето линк към блога на една студентка по японистика /тя може и да е завършила вече де, но не пречи да й зададеш конкретни въпроси/
http://lotlorien.wordpress.com/%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0 … %8F/#comment-1399

# 163
  • София
mami21 Твоето момче е вече "старо куче". Позволено му е. Дори е задължително вече сам да си планира пътуване, празници...

# 164
  • Варна
Здравейте! Това с билетите   много, ама много го преглътнах. Ситуацията беше инфарктна.Кьолн-Виена -Варна и обратно -526 евро Shocked, с прикачване и престой. При това закупен на 26 септември. Младежът не искаше, струваше му се ужасно скъпо. Много по-евтини бяха билетите до София. Но после придвижването отново зависи от мете -обстановката. Другият вариант, но късно ни го подсказаха, е до Букурещ или Истанбул. Новобранци сме все пак.  LaughingСтранното в моя случай беше, че исках да си закупя билета on-line на много по-ниска цена/120евро по-евтино/, но системата не ме допускаше. Даваше възможност само да резервирам по телефона. При агентите веднага излезе като единствена възможност и най-ниска цена.Сега същата дестинация е 632евро.

Общи условия

Активация на акаунт