Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 77 925
  • 778
  •   1
Отговори
# 45
хах, кълвачът ме утепА Joy

първото общ. ми изглежда някак..крехко, макар че предполагам е с достатъчно добра изолация.
/бункерът дава мноооого поводи за сравнения с дискотеките в студентски град/

а какъв е принципът на кандидатстване  - всяко общежитие /или група общежития/ се управляват/стопанисват отделно или, както е при нас, всеки уни си върви е общежитието?

# 46
  • София
На практика рядко се случва всички съквартиранти да се хранят заедно. Обикновено се изчакват. Някои по-свити дори не се хранят на масата, а в стаята. Поне опитът показа, че германките са много особени и почти не контактуват с останалите. Всъщност те и почти не готвят. Неочаквано, но французойките (2 съквартирантки по различно време) се оказаха с близък до нашия манталитет и се сприятелиха. С другите обаче не се получи.

И хамбургската стая официално беше доста като квадратура. Обаче гардеробът, в който се влизаше, заемаше поне 1/3 от нея.  Wink Все пак за един човек става.

Да, кълвача си е част от общежитието.  Laughing  Нямаше как да го подмина.  Laughing  Може би към кьолнските трябваше да сложа снимки и на зайчетата, които тичат в зелените площи. Много хубаво подскачат и им се виждат белите дупета.  Laughing  А близо до химическия факултет на университета зайците са рижи.  Laughing Отдалече все едно виждаш рижи котета.  Laughing Майтапят се, че химиците са правили опити с животинките и затова са такъв необичаен цвят.  hahaha

pergolа, и в Кьолн, и в Хамбург общежитията са за всички учебни заведения в града. Кандидатства се на едно място и където се освободи място. Веднъж да се влезе в системата, след това се местят като разберат за място, което се освобождава. Но не във всички градове е така. Например в Аахен се кандидатства във всяко едно общежитие поотделно. Норвежките къщички са дървени и малко необичайни, но при силното парно, което работи целогодишно и е включено в наема, студ не се усеща. А са тихи и спокойни. И зеленината наоколо не е за пренебрегване.

# 47
Думите ми бяха констатация, а не критика, дано не съм прозвучала критично. В общежитията на гиимназиите в Пловдив стаите са абсолютно същите с тази разлика, че са за двама души, а гардеробът е размер шкафче от спортна съблекалня. Всъщност, не съм влизала от години, но едва ли са успели да набутат нещо по-голямо в миниатюрните стаи. В норвежките къщички странното е, че леглото е точно срещу вратата, но пък е до парното.
Снимките на Таня за мен показаха и защо са толкова различни цените, както са много различни постройките.

# 48
  • София
Бланка, изобщо не звучи критично. Просто обяснявам, че понякога квадратурата, която обявяват е хем истинска, хем не съвсем. Защото въпросното общежитие в Хамбург реално не беше с обявената квадратура. Да, гардеробът поемаше какво ли не и беше удобство, но останалата площ за "дишане" беше малка.

# 49
Здравейте, мами! Искам да ви питам коя фирма бихте ми препоръчали за кандидатстване в Германия в университети? "Униконсулт" добри ли са? Или да търся друг?

# 50
Да,напиша въпреки че имаме време-харесаха ни много общежитията-ако може тръгваме с готовност -веднага Hug

# 51
Здравейте! Чета ви с интерес и мисля, че инфото е безкрайно полезно. Благодаря на всички!
Синът ми е приет в Карлсруе - хохшуле, специалност "Възобновяеми енергийни източници".
Тъй като покрай драмата с общежитието доста са забавихме със закупуването на самолетен билет и цените естествено вече са доста високи, решихме за коледните празници да си дойде с автобус. Моля който е пътувал до Германия с автобус да препоръча фирма.

# 52
Ползвахме Даниел комерс. Доволни сме. Свършиха си коректно работата. Говоря за преди 6 години. Съществуват още.

# 53
Здравейте! Чета ви с интерес и мисля, че инфото е безкрайно полезно. Благодаря на всички!
Синът ми е приет в Карлсруе - хохшуле, специалност "Възобновяеми енергийни източници".
Тъй като покрай драмата с общежитието доста са забавихме със закупуването на самолетен билет и цените естествено вече са доста високи, решихме за коледните празници да си дойде с автобус. Моля който е пътувал до Германия с автобус да препоръча фирма.
http://www.eurolines.bg/
Ползвахме миналата година /точно до Карлсруе/. Нямам оплаквания от фирмата, но пътуването не е било от най-приятните.
Тази година самолетните билети са доста скъпи спрямо миналата и не само. Не знам какво става. Аз ги следя от лятото. Сина ми отказва да си купи толкова скъп билет и очаквам да ме изненада с пътуване с кола  Sad

# 54
Здравейте, мами! Искам да ви питам коя фирма бихте ми препоръчали за кандидатстване в Германия в университети? "Униконсулт" добри ли са? Или да търся друг?

Сред нас има една съфорумка, която ги е ползвала и е доволна. Актуалната цена е 150 лева на университет, това е по мое запитване. Повечето тук са застъпници на самостоятелното кандидатстване.  Peace

# 55

Поздравления, много модерна специалност. Аз пък да запитам - какъв е интересът към нея и приемът как се извършва, има ли някакъв изпит?

# 56
  • Пловдив

Поздравления, много модерна специалност. Аз пък да запитам - какъв е интересът към нея и приемът как се извършва, има ли някакъв изпит?

Привет

+ 1 заинтересован от тази специалност

# 57

Привет

+ 1 заинтересован от тази специалност
+1

аз в Карлсруе съм набелязала основно КИТ и първоначално търсех направление като топлотехника с идея за магистратура ВЕИ или ЕЕ /за момента точно такъв профил не съм успяла да открия/, та ще ми бъде интересно как стигнахте до въпросното хохшуле?

# 58
  • Под гъбата
Моят син пътува с Юнион Ивкони. Не съм доволна, защото имаше голямо закъснение от графика, заради отклоняване от основният маршрут. За самолетните билети те съветвам да преглеждаш сайтовете по редовно. Има понякога изгодни билети.
Сега погледнах билети с Луфтханза и за 18 декември -7 януари, цената им е 292 евро с полет от Щутгард.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 15:20 от I am the same

# 59
От Карлсруе по удобно и изгодно е да се лети от Франкфурт. За тези дати има и по-добри цени, но се изпускат много дни лекции, ако това има значение... Трябва де се следят и билетите за влак, 1 месец преди датата на пътуване има билети по 20 евро /става въпрос за Карлсруе-Франкфурт/

smama, от утре е българската о-фаза, надявам се знаете...

Общи условия

Активация на акаунт