Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 15

• 44 178
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Ivankaka, може и аз да не съм разбрала правилно. Благодаря ти много за информацията. Успех!

# 196
За мен също е учудващо,аз при силна стимулация правя до 3,сега ,бяха 8, в последствие 4,с Клостил.

# 197
Здравейте! Имам записан час за хистеро и лапаро за този петък. До сега обаче не са се обадили от клиниката да потвърдят и започвам да се притеснявам  Thinking Имате ли представа колко дни преди операцията се обаждат?  bouquet

# 198
Значи не е бил ЕЦ с Клостила. И аз за инсетата с Клостила правих повече, но Персенска каза, че с него има повече фоликули, защото тя също бе втрещена по време на стимулацията ми за ИКСИ-то колко слабо реагирам на 30 год.

# 199
А бе,важното е теста да  е положителен.

# 200
Абсолютно е така, ама аз нали за ЕЦ съм в дъъълъг процес на мислене, та затова си размишлявам на глас Grinning

# 201
Абсолютно е така, ама аз нали за ЕЦ съм в дъъълъг процес на мислене, та затова си размишлявам на глас Grinning
Здрасти mishoko, напълно разбирам как се чувстваш, още повече моят опит на ец сутринта приключи с обаждането, че яйцеклетката няма признаци на оплождане! ЕЦ е страшна игра на нашите и без това вече доста опънати нерви, но според мен си струва, още повече няма почти никакви физически щети! Горе главата!  bouquet И на нашата улица ще изгрее слънце/само ми е малко трудно да кажа кога точно newsm78/

# 202
  • София
Мишоко, при положение, че на стимулации не реагираш добре, не виждам какво има да се чудиш....
изобщо не бих се замислила и бих опитала на ЕЦ. Защо трябва да се тъпчеш с хормони, ако пак стават 1-2 яйцеклетки newsm78 newsm78

# 203
mishoko, ivankaka е много напред с материала,взимай съвети,от нея.Аз май обърквам хората.....

# 204
puppii, казаха ми, че с лека стимулация, ще излезе около 2500 - 3000 лв., а с цялостната стимулация - 4500 - 5000 лв. грубо. Иначе ин витро на ЕЦ - е около 1000-1300 лв. (но ще има само 1 яйцеклетка, която може и да е негодна, тъй като съм с ендометриоза). Та затова ми препоръчват лека стимулация.
Mometo, -> аз попитах моят лекар ще расте ли кистата, отговорът беше уклончив, в насока, че по-скоро не. Иначе аз нямам досег с всички лекари в клиниката - а само с 1. Иска ми се да разпитам всички, но май няма как да стане - всеки си има негови пациенти до колкото разбирам.

# 205
Ами аз също точно заради това се чудя за ЕЦ, но първо: доста се притеснявам, защото с Прегнил при инсетата на ЕЦ и при няколко опита само фоликулометрия и Прегнил без АРТ, съм пукала фоликулите преди 24 час; второ: евент. да започна да замразявам ембриончета всеки месец/незнам дали е възможно/ е трудно за мен, защото не съм от Сф, а и предложението да го оставим да видим как ще се развие до 5 ден...незнам-изследвания, пари, пътуване и примерно накрая без ЕТ и после др. месец отново.
Съжалявам момичета, няма да разводнявам темата повече с моите чуденки, ще си мисля, мисля.. и без това няма какво да правя по цял ден, та и за това сигурно само това ми е в главатал Hug

# 206
mishkoko, чуди се, защото така помагаш и на мен. Simple Smile може ли да ми разясниш, защото виждам, че обмисляш ин витро на ЕЦ - значи е възможно да събирам ембриони няколко месеца ли? А и като гледам е възможно при ин витро на ЕЦ да направя повече яйцеклетки от 1? Или това е точно при лека стимулация? На мен ми обясниха, че при ин витро на ЕЦ, ще имам само 1 яйцеклетка за оплождане.

# 207
Редовно чета темичката, ей така да не се чувствам сама (по женски) в изпитанието "да си направим бебе". Давате ми съвет какво да питам док., когато влезна на преглед и ми действате ободряващо.
Благодаря за това!
Обаче започвате да се сугестирате взаимно по темата - нов лекар. Когато отидеш за първи път при лекар, той също ти е нов. ОК, не е приемливо на вече започнат случай да му сменят лекуващия лекар. Това е така. Но пък може този да не е чак толкова кофти. Аз отидох в клиниката след три неуспешни опита с лекар, когото харесвах и на когото имах доверие. Прецених обаче,че е реме за промяна, защото вероятно пропускаме нещо. В "Надежда", първият ми преглед беше при д-р Стаменов, после няколко пъти вместо него беше д-р Шефкетова и открих , един мил и даващ ми усещане за спокойствие и уверонст човек. И съм благодарна,че попаднах на нея. И сега тя е моят избор.
Стана дълго, но исках да кажа, не се навивайте и не мислете негативно. Нали най-важното е станем мами. Та дори и да почакаме...

# 208
Някой може ли да ми припомни биопсията на 5 ден от овулация която се прави, брои ли се деня на овулацията или се започва от следващия? Благодаря!

# 209
  • гр. София
Ако О е била днес, то тогава биопсията би била събота.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт