МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 561
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 452
Здравейте,аз съм с хлебопекарна мулинекс 6101 с приставката за багети.Днес правих за първи път козунак.И нищо не стана,и бегла идея няма,че е козунак  Simple Smile.Правих го по тази рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477
пое ми повече брашно от посоченото и може би,маята ми бе повече,не можах да я уцеля такъв грамаж от живата.Не бухна и е все едно съм павила ръжен хляб-"сбита тухличка".Къде и какво съм сбъркала,и ако може някаква сполучлива и лесничка рецепта,като за начинаеща.Правих го на 4-та програма бял хляб 3.10ч.

Които има такава хлебопекарна може ли да каже подробности на коя програма какво прави?

# 271
  • София
  • Мнения: 15 847
  Първото,което направих в машината като ми я подариха, беше козунак.Стана сладък хляб.От тогава само меся и втасвам там козунаците, после довтасват и пека във фурната.Смятам,че тежкото сладко тесто нито има достатъчно време за втасване, нито има достатъчно пространство за бухване в машината.

# 272
  • Мнения: 452
Разликата с по дългата програма е 10мин.Той въобще не се наду .Следващия път ще пробвам да го опека във фурната .
Благодаря на Бонго и Тайна  Peace
Имам пропуски определено.

# 273
  • Мнения: 8 242
.. моята машинка нали ми правеше проблем с печенето... Пуснах няколко хляба на програмата за сандвич хляб. Става много по-хубав и чудесно се опича. По продължителност е точно колкото основната програма...
Ще си я ползвам нея докато й видя сметката  Laughing

# 274
  • Мнения: 16
Някой да е ползвал такава мая?

Скрит текст:


# 275
  • София
  • Мнения: 8 535
Някой да е ползвал такава мая?

Скрит текст:



Точно такава не, но аз съм си правил сам нахутен квас и хляба става страхотен. От къде я купихте тази ?

# 276
  • Sofia
  • Мнения: 1 576
Някой да е ползвал такава мая?

Скрит текст:


Аз съм правила два пъти преди доста време. Първият път се получи хубаво хлебче, а втория - не. Трябва да се прави с топла вода. Явно вторият път не е била достатъчно топла. А и с този отложен старт трябва да е събота или неделя, за да наблюдавам хляба.

# 277
  • Мнения: 4 454
Здравейте! Два пъти подред хляба ми става ужасен-на дъното има 2 пръста,които стават за ядене,останалото е хлътнало и клисаво. Това,което може да се яде е сбито.Даже въобще не прилича на хляб и е направо "за кофата" Не съм сменяла нито вида на брашната,нито маята,нито рецептата. Преди си ставаше чудесен. Втория път го включих на втасване и после на печене. Погледнах хляба преди края на програмата за втасване-изглеждаше нормално втасал. Включих на печене и реших,че предния път нещо съм объркала. Като отидох да извадя хляба,резултата беше трагичен. Хляба вместо да се до надуе,хлътнал в средата с дупка стигаща почти до дъното на контейнера.
Иначе това,което е останало е опечено.
Някакви идеи?

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 10:44 от sasi6

# 278
  • София
  • Мнения: 8 535
Здравейте! Два пъти подред хляба ми става ужасен-на дъното има 2 пръста,които стават за ядене,останалото е хлътнало и клисаво. Това,което може да се яде е сбито.Даже въобще не прилича на хляб и е направо "за кофата" Не съм сменяла нито вида на брашната,нито маята,нито рецептата. Преди си ставаше чудесен. Втория път го включих на втасване и после на печене. Погледнах хляба преди края на програмата за втасване-изглеждаше нормално втасал. Включих на печене и реших,че предния път нещо съм объркала. Като отидох да извадя хляба,резултата беше трагичен. Хляба вместо да се до надуе,хлътнал в средата с дупка стигаща почти до дъното на контейнера.
Иначе това,което е останало е опечено.
Някакви идеи?

Имате превтасване.

# 279
  • Мнения: 4 454
дядо хаджия,благодаря!
И аз си го помислих. Но тогава защо това,което е останало от него е сбито?
Ползвам жива мая,1/6 и още една щипка,защото бях решила,че само 1/6 е малко,но с това количество ми се получаваше преди тези "злополучни" хлябове. Значи ще намаля маята да видим какво ще стане.

# 280
  • София
  • Мнения: 15 847
дядо хаджия,благодаря!
И аз си го помислих. Но тогава защо това,което е останало от него е сбито?
При превтасване бухва бързо и спада рязко!

# 281
  • Мнения: 16
Някой да е ползвал такава мая?

Скрит текст:



Точно такава не, но аз съм си правил сам нахутен квас и хляба става страхотен. От къде я купихте тази ?

Тук от моя град в един квартален магазин.

# 282
  • Sofia
  • Мнения: 1 576
Някой да е ползвал такава мая?

Скрит текст:



Точно такава не, но аз съм си правил сам нахутен квас и хляба става страхотен. От къде я купихте тази ?
Има я до халите в един магазин за биохрани, но може да я има и в другите.
и тук http://ezdrave.com/product/216/nahutena-maya-za-hlyab-300g.html

# 283
  • Мнения: 18
Здр дами аз съм нова с този уред,днес направих хляб по рецепта в книжката и стана хубав.
Но ми се иска да знам можели само да меси без да изпича и на коя програма се пуска.
Мерси

# 284
  • София
  • Мнения: 15 847
  На всяка машина е под различен номер, просто си прочети упътването, кое копче за какво е и ще откриеш кое е само за месене на тесто! Кажи поне каква марка е, за да може да ти отговорят имащите същите машинки.При мен например е програма 8.

Общи условия

Активация на акаунт