МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 834
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
аз знам ,че сухата мая работи при по-висока температура. знам и че на вън захладня. в този смисъл е нормално сухата мая да  работи  по-дълго време. а вие не и го давате. аз ако имам време я оставям да си свърши работата и чак след като е готово тестото тогава се пуска за печене или пък ако бързам добавям една идея повечко мая.

# 106
Суха мая си имам за резерва, иначе работя с която и да е прясна мая. Всичките са хубави. Последно почти случайно купих от Лидл прясна - идеална си е. Ама съм попадала на суха мая от Кауфланд, не помня марка, отдавна беше, не ми хареса и затова или френска, или турска суха си взимам.

# 107
  • SHOOT ME 10 $
 цитат
и чак след като е готово тестото тогава се пуска за печене

На моята машина - Мулинекс - всичко е програмирано (както и на другите предполагам). Не мога да и се бъркам в процеса на работа .Има си определено време за втасване ,и в строго определен момент включва  печене. Всичко останало зависи от други фактори

# 108
точно там е проблема. че оставяте машините да решават кога е втасало тестото. ако това го направиш ти мисля ,че няма да има проблем. с една дума  като видиш ,че тестото не е втасало  ами изключи машината и го остави да втаса. ако е необходимо може да пуснеш програма печене за 1 мин  колкото да загрее помещението (хлебопекарната) и пак изключваш. чак когато е готово (втасало) тогава пускаш отново програма печене и печеш по стандартния ред. аз го разбирам - до готовност.  Laughing

# 109
Нашата я прехвърляме ръчно на печене, защото хлябът тръгва да опира в капака.

# 110
  • София
цитат
и чак след като е готово тестото тогава се пуска за печене

На моята машина - Мулинекс - всичко е програмирано (както и на другите предполагам). Не мога да и се бъркам в процеса на работа .Има си определено време за втасване ,и в строго определен момент включва  печене. Всичко останало зависи от други фактори

Така както всяка машина има и програми само за месене и втасване и само за печене.

# 111
правих хляб с ново (за мен) брашно Златия. от Мелница Арчар е. ами съвсем нормален хляб се получи. с една дума - хубаво е  Laughing

# 112
  • Градът на липите
bongo_2007 ® моята хлебопекарна има за месене на тесто, но само печене няма. Понякога ми се е случвало да забравя да сложа бъркалката Simple Smile , изключвам я от контакта и след това като я включа си продължава същата програма  до където е стигнала.Не мога да я сложа на друга програма.

# 113
не знам каква ти е машината , но ако няма такава програма може да печеш във фурната.
за мен е важното тестото да втаса и чак след това да се пече. може и в машината , може и в печката.  в машината използвам за печене вече прецакалото се казанче , а новото ми е само за месене.

# 114
  • Варна
Ще ви следя ,имам машина от 5 години, но нещо не я ползвам рационално,повечето пъти само си меся тестото в нея.

# 115
за следене и четене ще се налагат наказания.  #Cussing out  ще трябва да се прави леб за цялата компания.  hahaha   за това  и снимков материал ще трябва да се показва.

# 116
bongo_2007 ® моята хлебопекарна има за месене на тесто, но само печене няма. Понякога ми се е случвало да забравя да сложа бъркалката Simple Smile , изключвам я от контакта и след това като я включа си продължава същата програма  до където е стигнала.Не мога да я сложа на друга програма.

За да промениш програмата в този случай, задържаш копчето за Старт/Стоп и действаш. Каква марка е машината ти?

На моята машина - Мулинекс - всичко е програмирано (както и на другите предполагам). Не мога да и се бъркам в процеса на работа .Има си определено време за втасване ,и в строго определен момент включва  печене. Всичко останало зависи от други фактори

Е, ти да не мислиш, че машината на бат Бонго не е програмирана? С малки усилия можеш да си служиш с машината като с непрограмирана Simple Smile. Удобно е да познаваш по-добре машината си. Най-важното е да можеш да спреш дадена програма, а след това да пуснеш друга, включително да загрееш машината за минутка-две. Всички тези знания са полезни при дълго спиране на тока, примерно.

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 10:45 от Анонимен

# 117
  • SHOOT ME 10 $
alys
Е, ти да не мислиш, че машината на бат Бонго не е програмирана? С малки усилия можеш да си служиш с машината като с непрограмирана Simple Smile. Удобно е да познаваш по-добре машината си. Най-важното е да можеш да спреш дадена програма, а след това да пуснеш друга, включително да загрееш машината за минутка-две. Всички тези знания са полезни при дълго спиране на тока, примерно.
[/quote]

В книжката на машината ми не е  описано как стават тези трикове, да удължаваш даден процес ,или да съкращаваш друг, след като е пусната на някаква програма машината. Моля някой да ме светне, че съм малко тъпичък. newsm78, може и на лични, да не спамим много

# 118
В книжката на машината ми не е  описано как стават тези трикове, да удължаваш даден процес ,или да съкращаваш друг, след като е пусната на някаква програма машината. Моля някой да ме светне, че съм малко тъпичък. newsm78, може и на лични, да не спамим много

За спиране на програма се задържа стартовият бутон. За подгряване на машината се пуска на печене и след 1-2 мин. се спира пак със задържане. За удължаване на програмата - спира се токът на машината и се пуска след 7 мин. И двете ми машини "помнят" докъде са стигнали при спрян ток за 20 мин. После отново се пуска токът на машината (не се пипа програмата) и ако е необходимо отново се изключва за 7 (20) мин. Това е. Всъщност хитринките се ползват, когато се преодолее страхът, че това е кой-знае каква машина, а тя просто меси и пече хляб Simple Smile. Всички сме минали по този път и знам колко ми беше полезно да науча тези неща. Ако не беше форумът, щях да си тъна в неведение. Случвало ми се е да спре токът, през това време машината "забравя" докъде е стигнала, но тестото е втасало. Ама аз искам да втаса още веднъж. Пускам произволна програма да премеси за няколко секунди, спирам програмата, проверявам дали е изстинала машината и ако трябва, подгрявам за 1 мин. с програма печене. После изключвам, изчаквам да втаса втори път и пускам само на печене, като си знам, че печенето е 50 или 60 мин. (в книжката си пише или се проверява с клечка).

# 119
Моля някой да ме светне, че съм малко тъпичък. newsm78, може и на лични, да не спамим много
наборе , за да получиш писмо на лични трябва да ти е празна пощ.кутия.  #Cussing outнаправи това действие    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт