МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

• 49 824
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • SHOOT ME 10 $
Имал съм и по 15 непрочетени писма , а сега бяха само 3...не разбирам затруднението ти bongo_2007 ®

# 121
аз нямам проблем.  системата има  Laughing  казва ,че кутията ти е препълнена. а тя може да е препълнена не само с непрочетени писма. и прочетените влизат в бройката.

изтрии входящите съобщения

# 122
  • SHOOT ME 10 $
ААА ,това било друга пощ. кутияя...сега е ОК! Мерси bongo_2007 ®, Все-пак съм сравнително нов за форума и всеки ден научавам по нещо.

# 123
  • София
аз знам ,че сухата мая работи при по-висока температура. знам и че на вън захладня. в този смисъл е нормално сухата мая да  работи  по-дълго време. а вие не и го давате. аз ако имам време я оставям да си свърши работата и чак след като е готово тестото тогава се пуска за печене или пък ако бързам добавям една идея повечко мая.

Аз си я прибирам машината на топло в стаята вече, но не се повлиява... (почти) ВСИЧКИ масово да имат проблем, не ще да сме "сите идиоте"  Mr. Green

# 124
  • София
... (почти) ВСИЧКИ масово да имат проблем, не ще да сме "сите идиоте"  Mr. Green

Не разбрах с какво имат проблем (почти) всички ?

# 125
с неполучаването на хубав хляб. по-точно с недобро/недостатъчно втасване.
поне така го разбирам.

# 126
И ние така .... но увеличих маята с около +1/3 ч.л. , и сега пак си втасва колкото си втасваше досега...  Simple Smile
Като си уцелих точните пропорции с които се получава хубав хлябът в нашата машинка, и не съм изпробвала повече варианти Rolling Eyes Слагам също така  слънчогледово семе и ленено семе в хляба.
Пък и все с отложен старт я пускам , все пресмятам кога ще сме вкъщи за да изкараме хляба  Whistling
Днес смених една чаша от брашното с типово , а останалото бяло .  Но не ми харесва много на вкус така , инъче много добре си стана хлябът , и сусам отгоре му поръсих .
 Веднъж бях купила един пакет пълнозърнесто брашно , и половината от дозата брашно я бях заменила с пълнозърнесто - тогава ми хареса много  Grinning Въпрос на вкус явно   #Silly  пак ще купя пълнозърнесто да слагам наполовина такова  Mr. Green

# 127
Нямам проблеми с хляба. Слагам си 5 г прясна мая на 520 г брашно. Машинката стои на студено и си е ОК. Ползвам едно брашно за козунаци на София Мел, купувано през лятото от МЕТРО, чувал 25 кг. Възможно е да са развалили следващите партиди или да са пуснали лошо брашно в пакети по килограм.

# 128
  • София
Нямам проблеми с хляба. Слагам си 5 г прясна мая на 520 г брашно. Машинката стои на студено и си е ОК. Ползвам едно брашно за козунаци на София Мел, купувано през лятото от МЕТРО, чувал 25 кг. Възможно е да са развалили следващите партиди или да са пуснали лошо брашно в пакети по килограм.
Може би им е свършило хубавото зърно и са пуснали по-нискокачествено, преди да дойде новото зърно.Или от новото,което не е изсъхнало още добре.

# 129
  • Горна Оряховица
с неполучаването на хубав хляб. по-точно с недобро/недостатъчно втасване.
поне така го разбирам.

Здравейте!Аз също имах проблем с втасването на хляба.Мислех,че е от брашното,защото тъкмо бях взела от новата реколта.Пробвах с друго брашно-ефекта беше отново "паве" или по-точно дъска #Crazy Тогава смених сухата мая с жива и хляба вече си опира чак в стъклото и "тръгва" да ме търси. Peace

# 130
                       Олееееее,изпуснах ви! ooooh!

# 131
Здравейте, да припомня инфото от Ердинч
http://img211.imageshack.us/img211/3078/29042013102101.jpg
и от  Tony_st
http://limec-bgagro.bg/orders/
 Ей това е причината и аз да се развълнувам от хлебопекарната, поръчах си и МЕЛНИЧКАТА - което е по важно искам да правя хляб от чисто брашно и то разнообразно Пшеница, Лимец , Овес, Царевица, Ориз, Нахут, Грах и  др
мелничката ще пристигне във вторник и ще пиша дали наистина мели толкова фино както изглежда.
Ако не става гледах и др вариант http://www.amazon.com/NutriMill-Classic-Grain-Mill-Mini/dp/B00BYBN4WU
Проблемът ми ще е с "такова" брашно как
 ще ми се получи хлябът и на какво ще прилича
 Shocked
сега чета мн подробно темите и то по скоро за Пълнозърнест хляб съотношение за брашна чисти без добавки на химикал за избелване например конселванти и т н

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 22:15 от mamakris

# 132
# 133
http://www.aliexpress.com/item/1000-g-stainless-steel-swing-type … e/1099247040.html

Някой има ли впечатления от тази МЕЛАЧКА ???

# 134
 Здравейте.

Страхотни сте всички-много труд, опит и безценна информация намерих тук. Понеже днес и аз се сдобих с пекарна, се гмурнах да търся из нета какво, що и как.  Simple Smile Не видях някой да има такава, като моята, но  и все още не съм изчела достатъчно.
 Няма да ви пусна снимка от първия направен хляб, че...  ooooh! Надигна се добре, явно беше втасал, но дали защото няколко пъти отварях капака, или нещо друго сбърках, накрая се спихна в средата, и имаше доста тежък вкус на мая.Ще тренирам на принципа проба-грешка, и се надявам да се справя. Mr. GreenМъжкото тяло ме гледа много подозрително с новия уред, ама ще му покажа аз как се прави. Laughing
 Eто и машината-
http://shop.mediamarkt.ch/fr/electromenagers-cuisine/appareils-d … 0wxa/idper8y4cakp

В книжката пише, че първо се слагат сухите продукти и последни течностите. Има и доста рецепти. На мен любим ми е черен хляб, та ще търся рецепти за него. Тук продават един с много семена и орехови ядки-неповторим вкус и аромат. Искам да направя нещо като него.
 Вярвам, че ще намеря помощ и съвети тук. Повечето сте стари хлебари.   chef

Общи условия

Активация на акаунт