iHerb - Най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 47-та тема

• 47 388
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Безплатната мостра - Кокосово масло е налична!!! Peace

Artisana, Organic Raw Coconut Butter, 1.19 oz (33.7 g)

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:      YUL919

# 271
Може ли да ми препоръчате добри пробиотици. За сега съм се спряла на тези http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s-60-Vcaps/19518

глас за тези от мене http://www.iherb.com/Now-Foods-Gr8-Dophilus-60-Vcaps/635

Код за отстъпка при първа поръчка в iherb - SDB331

# 272
  • София (Възраждане)

Денис, благодаря! Четейки ревютата към продуктите попаднах на един руски коментар, според който по последни данни приемът на концентрирана DHA носи повече вреди за здравето отколкото ползи. Ти попадала ли си на такава информация?

# 273
  • София
Mooimeiske 
Не, не съм попадала на подобна информация.

Концентрирана DHA  или по-високи дози?
Ако е по-високи дози - то, това важи не само за добавките:  " Дозата прави отровата Simple Smile" /Dosis facit venenum/ /класическата максима в токсикологията Simple Smile/

Високите дози DHA може да предизвикат оригване, гадене, газове в червата, диария, продължително кървене, кръвотечение от носа, разреждане на кръвта и увеличава риска от кървене.
DHA може да понижи кръвното налягане.
При хора с високо кръвно налягане, консултация с лекар, преди да се започне прием на виски дози DHA

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:      YUL919

# 274
  • София (Възраждане)
Ето го коментарът:
"Больше заказывать не буду, так как согласно последним исследованиям полиненасышенные жирные кислоты (особенно в концентрированном виде, в добавках) наносят больше вреда, чем пользы."

http://www.iherb.com/product-reviews/Country-Life-Gluten-Free-Do … /?p=1&revl=ru

# 275
  • Бургас
Може ли да ми препоръчате добри пробиотици. За сега съм се спряла на тези http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s-60-Vcaps/19518

глас за тези от мене http://www.iherb.com/Now-Foods-Gr8-Dophilus-60-Vcaps/635

Тези също са много добри :
http://www.iherb.com/Nutrition-Now-PB8-Original-Formula-Pro-Biot … 120-Capsules/5931
и по-малката разфасовка:
http://www.iherb.com/Nutrition-Now-PB8-Pro-Biotic-Acidophilus-60-Capsules/21098

# 276
  • София
Някой успя ли да поръча Безплатната мостра - Кокосово масло на  Artisana? - пуснаха я вчера и днес вече не е налична - дори няма и 24часа.
Никога не съм била свидетел на подобно нещо  ooooh! в този сайт
Дано да е някакъв бъг на системата им и отново да се появи

ПП
Вчера получих пратка от 03.10 - / Поща/

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:        YUL919

# 277
Здравейте,
искам да попитам има ли още ограничение в левовата стойност на поръчката до която не се дължи мито, а само ДДС ?
Не съм пазарувал от доста време и не знам дали нещо не се е променило.
Освен това виждам, че сега в iHerb транспорта е безплатен и за поръчки над 90 долара.

Код за първа поръчка DVS831

# 278
  • София
Цитат
Денис, благодаря! Четейки ревютата към продуктите попаднах на един руски коментар, според който по последни данни приемът на концентрирана DHA носи повече вреди за здравето отколкото ползи. Ти попадала ли си на такава информация?

Не ми се струва информацията да е вярна. Вижте какво пише д-р бари Сиърс - създателят на Зоновото хранене тук http://www.vzonata.com/ribeno-maslo/ :

"ЗАЩО СЕ НУЖДАЕМ ОТ DHA?

Ако трябва да изцедите всичката течност от човешкият мозък, ще откриете, че 60% от масата му е мазнина, и голяма част от тази мазнина е DHA (докозахексановата киселина- DHA англ). В никой друг орган на човешкото тяло няма такава висока концентрация на DHA. Това е една от двете дълговерижни Омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло. EPA е другата, но тя се намира в много ниски концентрации в мозъка.

Една от основните причини, поради които мозъка изисква такива високи нива на DHA е, че тази мастна киселина е от решаващо значение за някои клетъчни мембрани, като синапсите (за трансфер на информация между нервните клетки в мозъка), ретината (за получаване на зрителна информация) и митохондриите във всяка клетка на мозъка за да произвеждате АТФ (вещество, което съхранява и пренася химичната енергия в клетките, за да ги запази живи). Ключовите мозъчни клетки не могат да функционират пълноценно без адекватни DHA нива в техните мембрани. Ако се опитвате да поддържате функциите на мозъка без тези нива на DHA, това е все едно да се опитвате да изградите солидна тухлена къща без достатъчно тухли. Може да имате най-добрия архитект, най-доброто местонахождение, и най-добрият строител, но ако не разполагате с достатъчно тухли, мечтаната от вас къща никога няма да бъде построена. Без достатъчно DHA, мозъкът ви не може да функционира адекватно и не могат да се образуват нови невронни връзки, да не говорим за поддържане на старите.

И така, едно от нещата, които мозъкът много обича, е адекватните нива на
Докозахексанова киселина (DHA). За да разберем колко изключително необходими са дълговерижните Омега-3, нека да разгледаме развитието на плода в майката. Бебето се ражда с повече от 100 милиарда нервни клетки в мозъка. За да синтезира този огромен брой нервни клетки, всяка минута мозъка на плода прави близо 250 000 нервни клетки. В действителност, шест седмици след зачеването, половината от размера на плода е мозък.

В последното тримесечие на бременността почти 70% от енергията на плода се изразходва за развитието на мозъчните клетки, и това изисква огромни количества DHA. Единственото място от където идва тази мастна киселина е тялото на майката. И както е сладък и желан плода, така действа и като паразит в тялото на майката, като изсмуква всичката DHA, необходима за развитието на мозъка му. За да се възстановяви извлечената DHA от майката, обикновено са нужни около четири години, при условие, че майката консумира адекватни нива Омега -3 по време, и след бременността.

Какво се случва, ако майката не консумира адекватни количества мазнини, съдържащи Омега-3 мастни киселини? Проучванията при животните са много ясни по този въпрос- потомството е по-малко интелигентно. Например при кучетата- при всяко последователно котило, малките се раждат с все по-малко тегло на мозъка. Това до някъде придава достоверност на бабешките приказки, че първородното дете обикновено е най-умното. Това могат да бъдат случаите, в които първородното изсмуква всичкото количество DHA от ограниченият „магазин“ на майката.

В действителност, когато при животните приемът на Омега-3 е силно ограничен в продължение на три поколения, третото поколение има значително по-малко мозъчни клетки, отколкото предишните. Също така налице е значителния спад в броя на нервните окончания (синапсите), със съответното намаляване на способностите за учене.

Тези биохимични факти стават още по-важни след раждането, тъй като основният начин новородено дете да се сдобие с нужната DHA остава майчиното мляко, което е богато на DHA. Най-големия напън за мозъка се случва по време на усиления растеж през първите две години от живота. Няма никакво съмнение, че ранния прием на DHA определя бъдещата интелигентност на детето. Английско проучване показва, че кърмените деца имат с десет точки по-високи резултати при тестовете за интелигентност, в сравнение с децата, които са били изкуствено хранени.

А какво да кажем за възрастните хора?

Оказва се, че нуждата им от DHA е точно толкова голяма, колкото и при бебетата. Въпреки, че при възрастните няма значително увеличение на броя на невроните (в действителност често изчезват),броят на връзките, които тези неврони правят се увеличава. През целия живот всеки един неврон прави повече от 20 000 връзки с други неврони. Всяка нова връзка изисква DHA, която в крайна сметка трябва да бъде набавена чрез храната. Очевидно е, че без достатъчно DHA в диетата, мозъка няма как да изгражда нови връзки, а да не говорим за поддържането на способността да научаваме и запомняме нова информация, както и да възвръщаме съхранените спомени.

Може да кажете „ Но сега сме по-умни от когато и да е било в нашата история“, и да посочите компютрите, и всички знания които получаваме чрез натискането на клавишите. Технологията е кумулативна, докато интелигентността не е. Наистина ли смятате, че най-голеният интернет
гуру всъщност е по-интелигентен от Сократ, Платон, или
Аристотел? (Всъщност, размера на мозъка ни е намалял с около 10
% през последните 10,000 години). Ако сте интелигентни, много бързо
можете да овладеете технологията, но новата технология не може да ви направи по-интелигентни.

Добрата новина е, че можем да се справим с всеки спад в нашата интелигентност в рамките на няколко седмици, като увеличим приемът на рибено масло. "

В частта "ПРОЦЕНТНО СЪДЪРЖАНИЕ НА ОМЕГА-3 В РИБЕНОТО МАСЛО" може да откриете и дозите омега 3, които препоръчва да се приемат.

# 279
Тъй като ще правя поръчка за първи път бихте ли ми казали къде да видя номера на картата който трябва да въведа,както и CVV2 ?

# 280
Здравейте,  ще се регистрирам в сайта и въпроса ми е за кода за първа поръчка.
Виждам Код за първа поръчка DVS831 на martin54 и Код  при  Първа поръчка:        YUL919 на denis_d
Кой код да напиша? newsm78

# 281
Тъй като ще правя поръчка за първи път бихте ли ми казали къде да видя номера на картата който трябва да въведа,както и CVV2 ?

номерът на картата е този над имената отпред а CVV2 e на гърба  Peace

# 282
  • София
Здравейте,  ще се регистрирам в сайта и въпроса ми е за кода за първа поръчка.
Виждам Код за първа поръчка DVS831 на martin54 и Код  при  Първа поръчка:        YUL919 на denis_d
Кой код да напиша? newsm78

Който и код да ползваш е все едно. Ако искаш ползвай и моя код -  GBS139. Успех с поръчките.

# 283
Може да прозвучи малко като реклама но не е. Аз лично за онлайн пазаруване се доверявам само на Виза електрон от Райфайзен банк.

# 284
Да ви попитам за детския Самбукус на Nature's Way - кой е с ехинацеята последно? Питам за предлагания в Бг. На сайта пише, че розовият е ехинацея, а зеленият е чист. Тук гледам, че в един бг сайт дават съдържание на зеления ехинацея... Обърках се съвсем. Кой е по-добре да взема? Колко време да го давам? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт