Суровоядство - втора тема

• 89 406
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Десинка, намали температурата, повиши влажността и подобри осветлението в помещението, където тренираш. По време на по-дългите почивки пий студена вода - най-добре в нея да има кубчета лед.

# 241
Фея,ще опитам Simple Smile Принципно температурата е нормална,даже често в началото треперя преди да загрея,а вода пия постоянно на малки глътки.

# 242
  • У дома
Вери ме е изпреварила. Аз бих направила изследване, за да се види къде е проблема. Десинка, не знам къде живееш, но страндартните тестове обикновено не включват нива на ензили и витамини и трябва изрично да си ги поискаш. Наблюденията ми са БГ и САЩ.

# 243
Витамините от Б-комплекса не са проблем, само Б12, който не се намира в растителни източници. Важна е и фолиевата киселина - има я в изобилие в тъмно-зелените марули, например.
Вит. Д също може да е проблем през зимата, ако човек не яде храните от животински произход, в които се съдържа.

Много витамини и минерали съм изпила, но днес не бих ги ползвала, предпочитам храна, която съдържа тези витамини. Ако най-добре е да се консумират цели храни, може ли един изолиран витамин да е оптималният вариант? И, ако не, няма ли да създаде дисбаланс в организма? Така разсъждавам.

П.П. Много съм доволна от веге-бургерите - направих ги от изкиснати орехи, моркови, целина, лук, магданоз. Подправени с домашната ми шарена сол.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 10:01 от hjkl;

# 244
Ще гледам до няколко дни да си пусна кръвни изследвания.Atlanta в БГ съм.Тук мисля да поискам изследване за хемоглобин и желязо,мисля че с тях ще успея да добия представа дали всичко е наред.Не мисля да пускам отделно за Б12,по-скоро ще си взема като хранителна добавка.Иначе пия Д3 от есента,по 5000 IU през ден и смятам,че е достатъчно.Днес намерих малко забравена спирулина в нас и си забърках 2ч.л.Не знам дали си внушавам,но на тренировката след това имах повече енергия от преди...
А доколкото четох Б-12 ако се предозира примерно чрез добавки май няма странични ефекти  newsm78

# 245
Здравейте момичета!От известно време се подготвям за суровоядството и днес започнах.Имам обаче проблем,без кафе и цигари не мога.Има ли от вас такива които практикуват суровоядство и в същото време пушат и как ви се отразява това.

# 246
  • У дома
Десинка,
Скрит текст:
пресен случай с майката на приятелка в БГ - лекар отказва да тества В12, тества много други неща, дават и разни лекарства, добавки, жената все по-зле. Дъщеря и от хиляди км едва я накара сама да си пусне теста и се оказа, че нивата на В12 са много ниски.

Колраби с много магданоз, лимон и зехтин. Как е на български този зеленчук?

sahara_6, аз пия кафе сутрин, но мисля скоро да се опитам да се преборя с този навик. При мен наистина е навик.

# 247
Тук мисля да поискам изследване за хемоглобин и желязо,мисля че с тях ще успея да добия представа дали всичко е наред.
Десинка, не винаги. Ето и Аталанта ти е дала пример. Аз също знам за случаи: желязо, Хб и не само са ок, но Б12 нисък.

Колраби е алабаш.

# 248
Да,прави сте,напълно възможно е.Просто тук се сблъсквам и аз със някакви трудности за пускане на такива изследвания.Лекарите са ни много скарани  Confused Определено съм решена да си взема Б-12 все пак,да се надяваме,че няма да навреди.
Поръчала съм си и една хранителна мая,в която има и Б-12,а тази,която имам в момента не го съдържа.

# 249
Днес за пръв път закусвам смути (или може би сурова супа) от маруля, магданоз, авокадо, селъри, поници от броколи, краставица, малък портокал.
На вкус се яде, но не не е много привлекателно. Не знам какво да направя, за да бъде по-приятно на вкус. Идеи? Слагате ли сол или ядки в подобно нещо? Сладко предпочитам да не слагам.
Като че ли лимон и джинджифил щяха да го направят по-приятно на вкус.

# 250
Да, по-скоро може да се нарече супа Grinning.
Доколкото знам в смутито присъстват по-голяма част плодове (няколко вида) и по-малка част зеленолистни (обикновено един вид). Като резултат винаги е вкусно, независимо от комбинацията, която избереш.

# 251
Влизам с питане- каква е трайността на домашното ленено брашно? Смлях си малко повече и се притеснявам.
И какво мислите за замразените плодове и зеленчуци?
Благодаря ви!

# 252
Мисля, че има дълга трайност.
Съхранявала съм по-големи количества смляно ленено семе в хладилник (в плътно затворен стъклен буркан).

# 253
  • София
да и на мен би ми било интересно да споделите за замразените плодове и зеленчуци какво мислите.

# 254
Симпатикония, мерси за съвета, но обикновено избягвам сладки неща, дори плодове. Следващото зелено смути мисля да го пробвам без плодове, но с джинджифил и лимон + сол.

Относно замразените продукти - ако не са минали термична обработка са общо-взето сурови, струва ми се.

Днес вечерях домат, селъри, краставица - едросмлени (жалко че забравих лука) - с риба. За десерт - конопено мляко.  Пробали ли сте да покълнете коноп? На мен не ми се получи. Изглежда семената са третирани - или аз правя нещо не както трябва...

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 21:01 от hjkl;

Общи условия

Активация на акаунт