Суровоядство - втора тема

• 89 832
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
и моята така си седи,взех я за да правя чай на дъщерята,която имаше дефицит на желязо...

# 391
На моята пише, че не трябва да се консумира в сурово състояние. Слагам я, когато готвя, в различни ястия. Не се сещам към, какво сурово ядене може да се добави.
Може би към някакви крекери?

# 392
Можете да го ползвате и за сурово копривено песто, но според мен ще трябва да добавите вода, за да се хидратира копривата.

http://www.elanaspantry.com/nettles-pesto/

# 393
http://products.mercola.com/kinetic-culture/?e_cid=20140320Z2_DN … ;et_rid=459331186
Ето тук наскоро ми попадна една статия и видео за ферментираните храни. Наистина ми се иска да навляза по-дълбото в тънкостите на приготвянето им. Във второто видео има рецепта. Мисля, че може да се използват всякакви пробиотици.

За съжаление нямам представа какво се прави със сушена коприва. Мисля, че не пречи да се слага по една лъжица в супата, манджата, която се готви, дори в хляба. Така малко по-малко и неусетно ще се изяде.

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 19:55 от hjkl;

# 394
Сушената коприва може да се слага и в смутита или на шарена сол да се направи и заедно с други подправки да се ръси върху крекери, салатки или друго.

# 395
Здравейте!
Опитвам се да променя хранителните си навици, в полза на суровата храна.
Записвам се, за да не ви изпусна и се връщам да чета от първата тема  Simple Smile

Добре дошла! Питай и споделяй рецепти Simple Smile

За малко да забравя да ти благодаря за посрещането   bouquet

green flower, мерси за идеята за смутитата. Утре мисля това да ми е закуската и ще добавя мъничко от копривата.

# 396
Суха я слагам на супи' стрита я добавям на кракери в дехидратор.

# 397
  • У дома
Да ви благодаря за идеята за копривата!!! Аз съм изсушила доста, уж за чай, но с удоволствие ще си я добавям в смудита.

Ферментацията при мен продължава, радост и мъка. Процеса е точен, с малко суроватка, до края на седмицата трябва да става за консумация. Мъката идва от това, че без да искам си отрязах част от кутрето, но каузата заслужава жертви.
За партито в събота ме чака още по-голямо рязане на зеленчуци, от сега събирам сили.

# 398
Аталанта, за пореден път съжалявам, че не живеем по-близо една до друга. С голям кеф щях да дойда да помагам в подготовката на суровите глезотии за партито.

Аз пък отново покълвам нахут. Предишния го забравих извън хладилника, а ни нямаше два дни. Като се прибрахме, нахутът беше мухлясал. Направо ме болеше, когато го хвърлях.

Освен него имам растящи микро зелении и чудесна покълнала спелта.

# 399
  • У дома
Фея, мечтая си да ми дойдеш на гости някой ден  Hug

Вчера хапнахме първи микро зелении расли под лампата. Направих и сок от житната трева, много сладък ми се стори. Сега чакам втората тарелка да стане и ще ви покажа снимки  Simple Smile

# 400
Искам да се похваля, че днес направих едно 100% зеленчуково смути, което ме задоволява на вкус.

И така, ето какво сложих:

3 доматчета
1 малко авокадо
3 много едри скилидки чесън
1/2 мини глава лук
2 зелени чушки (малки)
2 краставички
1 стрък едра целина (селъри)
много маруля
един обелен лимон (цял)
кимион
сол

Тази машина се справи без да добавям вода. Отчасти се вдъхнових от гаспачо. Освен това реших, че за да ми е вкусно трябва да има сол, мазнина и киселина.

# 401
Много интересен нектар - с кимион. Не би ми хрумнало Simple Smile Аз свързвам кимиона само с месо.

Пустият му и нахут, не става и не става. Не ще да покълне като хората. Много ме дразни.

Снощи правих салата от маруля, микро зеленища, зелен лук, твърдо сврени яйца, кашкавал "Асиаго", суров оцет, зехтин и сол. Голяма вкуснотия!

Аталанта, Hug

# 402
Така или иначе, добре е ако някой пробва подобно смути да е малко, защото всеки има различен вкус.

Сега тъкмо гледам рецептата на Виктория Бутенко, при нея рецептата е плодове + зеленолистни. '

">#t=493[/video]
Интересно е, че се вдъхновила от шимпанзетата.
http://www.rawfamily.com/green-smoothie

Иначе кимионът ми е любима подправка и го слагам навсякъде... Но всеки си усеща най-добре кои подправки иска неговият организъм. За мен те са билки.

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 20:10 от hjkl;

# 403
  • Sofia
смути е плодове+зеленолистни

# 404
смути е плодове+зеленолистни

Не си права. Смудито може да е само от плодове, само от зеленчуци или комбинация от различни съставки, вкл. мляко/млечни продукти, ядки, семена и пр. На практика си е суров нектар със или без екстри.

Общи условия

Активация на акаунт