Суровоядство - втора тема

• 89 833
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
FreshAir специално за хляба, покълва се жито, ръж или елда. Житото може да се яде и така. Иначе се смилат и се оформята кракерчета с подправки, които се дехидрират на ниска температура, за да останат сурови, но са си кракерчета.
На мен любима солена храна са ми веге-бургерите от орехи, морков, магданоз и лук. Просто това ми се яде непрекъснато. Подправките ги сменям. Напоследък ги правя с много джоджен.
Правя и суров фалафел, който дехидрирам. Това също ми заменя хляба. Него го подправям с кимион, кориандър и др.
А без сол на мен сега ми е много трудно. В момента съм много далеч от такова нещо.

# 376
  • У дома
Да побутна темата...
Предстои ми парти и искам да се представя добре най-вече със сурови храни. Салатите са ясни, суров десерт... давайте идеи, моля  Praynig

И да се похваля, че ММ ми направи лампа за пониците  newsm44 нямам топлинна подложка засега, но накиснах доста семенца и днес ги сложих под лампата. Според клипове из ютюб до 9 дни ще са готови.

# 377
За десерт различни видове бонбони + домашен сладолед ( приемаш ли киселото мляко за сурова храна)

# 378
# 379
  • У дома
Titina, вчера квасих, но по друг повод - мисля да мина на режим 50-70 % ферментирала храна и като прецедих млякото запазих суроватката, за да я ползвам при дива ферментация. Тъкмо ми дойде и книгата от Амазон.

Фея, благодарско! И по двата повода  Grinning

# 380
Atalanta ами разказвай за тези ферментирали храни, ще ни бъде от полза!

# 381
Отдавна съм метнала око на тази рецепта за суров, покълнал хумус и днес най-сетне заредих нахут за покълване. Ще ви кажа дали е вкусно.

# 382
  • У дома
hjkl; не ми стига времето нещо напоследък, но утре ще заредя първи зеленчуци със добавена суроватка и ще докладвам след седмица как се развива ферментацията.
Уча се от Wild Fermentation: The Flavor, Nutrition, and Craft of Live-Culture Foods

# 383
Atalanta, чудесно! Темата ще се обогати, ако научим повече тънкости за приготвянето на ферметирали храни.

# 384
Здравейте!
Опитвам се да променя хранителните си навици, в полза на суровата храна.
Записвам се, за да не ви изпусна и се връщам да чета от първата тема  Simple Smile

# 385
Здравейте!
Опитвам се да променя хранителните си навици, в полза на суровата храна.
Записвам се, за да не ви изпусна и се връщам да чета от първата тема  Simple Smile

Добре дошла! Питай и споделяй рецепти Simple Smile

# 386
Отдавна съм метнала око на тази рецепта за суров, покълнал хумус и днес най-сетне заредих нахут за покълване. Ще ви кажа дали е вкусно.

Аз правих хумус с покълнал нахут. Разликата, която усетих е, че хумуса е с по брашнян вкус. Моята рецепта е почти същата, но без кориандър и сока само на един лимон. Кимион слагам 1 ч.л. Почти винаги слагам и магданоз, най-малко 1/2 връзка.

# 387
Мерси за рецептата. Ще я опитам в  най-скоро време!

# 388
Правих преди такъв хумус, ама добре, че бяха вкусни крекерите, та го претиках някак си  Whistling
Вие в какво слагате брашно от коприва  newsm78 Мисля да си набера и да изсуша, затова ако може да ме светнете за приложението му.
И още един въпрос, може би тъп за много от вас...Лена може ли да се консумира просто смлян на момента в нещо си? Имам едни 4 кг лен, а нещо покълването не ме влече последно време.

# 389
Вие в какво слагате брашно от коприва  newsm78 Мисля да си набера и да изсуша, затова ако може да ме светнете за приложението му.

И аз съм си купила коприва на прах, но не се сещам как да я ползвам.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт