На море в Турция - тема 26

• 103 924
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Някой ползвал ли е услугите на VS Travels?  Rolling Eyes

Имат самолетна оферта с малко над 100 евро по-евтина от същата на Алфатур, но доколко са читави?

# 691
Някой ползвал ли е услугите на VS Travels?  Rolling Eyes

Имат самолетна оферта с малко над 100 евро по-евтина от същата на Алфатур, но доколко са читави?
Не зная колко може да им се има доверие,но аз препоръчвам за самолетните програми да се ползват фирми,които продават продуктите на Тез Тур. Независимо как се казват тези фирми. Thinking

# 692
И аз да се похваля с резервация! Палома Клуб Султан от 30.05.2014! newsm44
Очакваме само потвърждението от хотела за договора.
Виолета Милева, оказа се, че за малко сте ни изпреварили вчера и ние сме с резервация № 2 за новия сезон. Обаче, може би ще сме първи тази година в Паломата от тези, които пишат тук.
Да се похваля Heart Eyes - направих и платих първата си резервация за Турция!
9 дни от 25-ти август в Paloma Club Sultan. Дано ни хареса, отзивите за хотела са добри, а мога да сравнявам само с български хотели Wink. Надявам се да се запалим по почивки в Турция след това пътуване Sunglasses.
Честито! С нетърпение ще чакам отзивите ви и снимки.  Hug
Сигурно е, че ще имате една страхотна и незабравима почивка.  Peace

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 10:50 от Лариса

# 693
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря  bouquet!
Точно от твоите описания на хотела се запалих и въпреки, че гледах и други, знаех, че този хотел е за нас Heart Eyes...Ще пиша отзив задължително, но до тогава има още много време Tired...

# 694
Актуална информация за всички,на които им предстои почивка в Турция-Вчера купих т.л. от банка
ЦКБ на цена 69,6ст.За първи път купувам на толкова нисък курс.Който има желание нека се възползва

# 695
Благодаря   bouquet!
Точно от твоите описания на хотела се запалих и въпреки, че гледах и други, знаех, че този хотел е за нас Heart Eyes...Ще пиша отзив задължително, но до тогава има още много време Tired...
Искрено се надявам да не сме ви подвели Praynig  и на вас да ви хареса толкова много, колкото и на нас (най-хубавата ни почивка досега)  Peace

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 11:06 от Лариса

# 696
Някой ползвал ли е услугите на VS Travels?  Rolling Eyes

Не зная колко може да им се има доверие,но аз препоръчвам за самолетните програми да се ползват фирми,които продават продуктите на Тез Тур. Независимо как се казват тези фирми. Thinking
Иво, мисля че на Астрал и Аква тур също може да се има доверие. Въпреки, че от мин.година си делят полетите с Тез тур (поне до Анталия със сигурност), тези 2 агенции сами си правят самолетните програми и са достатъчно големи и известни, за да може да им се има доверие. Според мен трябва да се разглеждат офертите и на 3те фирми, когато се избира самолета почивка, защото лично аз съм виждала за някои хотели при ранни записвания разлика от по 150-200 евро (това за пакетите 2ма възр. +дете) при различните агенции. Но съветвам  да се прави винаги застраховка "Отмяна на пътуването", независимо с коя фирма се пътува.

# 697
...
Но съветвам  да се прави винаги застраховка "Отмяна на пътуването", независимо с коя фирма се пътува.
За съжаление застраховката "Отмяна на пътуването" вече не покрива вина на ТО/ТА или превозвача, а само лични или на семейството нововъзникнали, неотложни здравни проблеми. Вината на ТО/ТА се покрива от застраховката "Отговорност на туроператора (ТО)", която е ограничена до определена сума и често не стига за всички, а само за първите. Sad
Моята препоръка е да изисквате от ТО да видите полицата и сумата на застраховката "Отговорност на туроператора" и да избирате ТО с по-голяма застраховка. Flutter

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 11:27 от Лариса

# 698
A от кога е така  newsm78 Ние тази година не можахме да сключим такава, защото направихме резервацията 10тина дни преди пътуването, но мин. година имахме и го имаше като клауза. Ако наистина е така е много кофти  Sad Дало все пак няма някой застраховател, който покрива и този риск  newsm78

# 699
kristalka,всеки си има мнение.Моето за Тез Тур като най-читави ,се основава на преки впечатления. За въпросните две други фирми си имам едно голямо наум,но ако пусна тук нещо ще стане война. Затова предпочитам да не ги коментирам. Между другото днес разбрах че Тез Тур са спечелили наградата за най-надежден туроператор в Русия.Нас това не ни касае,но е показател за сериозността на фирмата ,в частност и у нас.За цени няма да говорим,да хубаво е да се сравняват повече конкуренти,но освен цени има и други аспекти за една хубава,изпипана почивка.

# 700
A от кога е така  newsm78 Ние тази година не можахме да сключим такава, защото направихме резервацията 10тина дни преди пътуването, но мин. година имахме и го имаше като клауза. Ако наистина е така е много кофти  Sad Дало все пак няма някой застраховател, който покрива и този риск  newsm78
Тази година (явно след случаите с фалирали ТО) в Алианц клаузите за отмяна на пътуването по вина на ТО или превозвача са в непокритите от застраховката рискове  Sad
За другите застрахователи - не знам  Thinking

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 14:22 от Лариса

# 701
И аз да благодаря на Лариса!  bouquet
Имам и един конкретен въпрос към нея и към почивалите в Палома Клуб Султан. Доколкото си спомням, в хотела не слагат гривни на почиващите. Аз досега не съм бил в такъв хотел, та въпроса ми може би ще ви се стори комичен - ние обичаме да си правим разходки навън, като гледам Йоздере е на пешеходно разстояние от Паломата и със сигурност ще се разходим до там. Мисълта ми е, след като нямаш гривна, когато се върнеш от разходката, как ще удостовериш на охраната, че си гост на хотела? newsm78
Лариса, ти беше писала, че сте ходили и до Кушадасъ. Сигурно и на нас ще ни се наложи, тъй като малкият от сега се нахъсва да си търси спортен екип и сигурно ще трябва да отидем до Кушадасъ. Какви са вариантите за транспорт до там? В концепцията на хотела четох, че има организиран такъв в сряда (срещу заплащане). Ти май беше писала, че сте ходили с такси. А долмуши има ли до там и на каква цена?
И още един въпрос: Има ли в Йоздере някакви магазини и спрямо Кушадасъ как са като асортимент и цени?

# 702
cska_kazanlak , на охраната на портала се показва картата за достъп до стаята. Дори и в хотелите, в които има гривни, тази карта е пропуск за вризане в хотела.

# 703
Долмушки има от и до всеки хотел.
Била съм в хотел без гривни. Не съм показвала никаква карта за достъп. Мисля, че охраната им е стабилна и знаят кой е излезнал и кой може да влезе.

# 704
В хотела наистина няма гривни и Йоздере е наблизо, но на децата толкова им беше хубаво в хотела, че от плаж, басейни и вечерни шоута в амфитеатъра не можахме да отидем до Йоздере и едвам успяхме да изкрънкаме един следобяд за разходка до Кушадасъ Embarassed (да видим големия круизен кораб, който за съжаление изпуснахме за малко Confused - ходете до Кушадасъ сутрин). Така, че за Йоздере, магазини, асортимент и цени нищо не мога да кажа. Embarassed
За транспорта - долмушите спират пред входа на хотела, но не сме ги ползвали и затова не мога да кажа цените и времето за транспорт до Кушадасъ. До Йоздере е асфалтов път и не знам дали е удобен за пешеходци или е по-добре с долмуша. Thinking  Организиран транспорт от хотела (сряда) също не сме ползвали, не знаехме за него и май ходихме в Кушадасъ в четвъртък (понеделник - италианска вечер, вторник - италиански а-ла карт, сряда - турска вечер, петък - морска вечер в ресторанта  chef)
Ходихме до Кушадасъ (около 40 км) с такси, поръчахме си такси за 6 човека на рецепцията. Те веднага се обадиха (Езра и Елиф са страхотни), казаха ни цената - 60 Евро отиване и връщане за всички, попитаха ни дали сме съгласни и след около 20 мин. таксито (нов миниван) ни чакаше пред вратата на рецепцията, вътре в двора на хотела. По същия начин на връщане таксито влезе през входа на хотела и ни остави пред вратата на рецепцията в двора. Затова не знам дали на охраната се показва картата за достъп до стаята или имат фейсконтрол.
Таксито ни остави на пристанището в Кушадасъ и след 3 часа (когато ние кажем) ни взе пак оттам. Цената от 10 Евро на човек отиване и връщане ни се видя добра, като се има предвид разстоянието (около 80 км общо) и удобството на собствения транспорт.
Според мен, с долмуша цената е най-малко 7-8 лири в едната посока (или 6-7 евро в двете) Wink

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 16:52 от Лариса

Общи условия

Активация на акаунт