Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 555
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Milano
Aз да се похваля, че си купих зелеви листа за сарми.
Благодаря за насоките в кои магазини да търся.

Слизам от рейса в нашия квартал и гледам, че пише ''продукти от Азия, Африка и т.н.'' и реших да влезна да питам. Пък и бележка ми дадоха тези екстракомунитари. Mr. Green

Голяма съм зАспа, но аз не пазарувам в кварталните магазини и някои не ги знам, че съществуват.  Laughing

# 691
Аз пък цяла сутрин си играя да правя сърми ... ooooh! Направих ги с листа от прясно зеле ,че даже и със застройка. Peace ooooh!
Обичам бг.кухня естествено ,ма е голяма играчка....готвя изкл.рядко наши яденета именно по тази причина.
Това се отнася и за касьолата,която я правя само 1 път годишно.. Mr. Green

За НГ вече съм резервирала ресторант -не съм ходила поне 12 год. на ресторант за НГ.Преди да се роди малкия,всяка година някъде,но бяха и др.времена... Cry Crossing Arms

Така че Коледа в къщи ,а това означава вихрене в кухнята .Без роднини ,щото ми е писнало отдавна да слушам само глупости и в същото време да бъда джентиле.. Mr. Green Mr. Green
Навила съм се от вас да направя Бъдни Вечер по български ,ама засега ми се струва непосилно - не мога да меся , боб не обичам /само в сухи чушки/- имам 2 мъже ,които ядат за 4,ще умрат от глад- според мен нашата софра за този празник е изкл.бедна.. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 12:33 от fio'

# 692
  • Milano
И аз не обичам боб, но мъжа ми - да. То, важното е да опиташ.

Една вечер на пости ще издържат.

Аз ошав не обичам, ще взема сушени плодове.

Не ми казахте баницата с тиква дали ще стане с бутертесто? Ако ли не - щрудел или панеттоне.

Обичам да се излегна на дивана след голямото плюскане на Н.Г., затова на ресторанти не ходя.
После си надуваме музиката и си танцуваме вкъщи.

# 693
За мен Голямото плюскане е на Коледа.. Mr. Green

Нова Година определено някъде навън ....това все в къщи за мен е голяма скука.. Crossing Arms
Аз обичам да похождам .. Mr. Green
Много хубаво съм изкарвала и в някои  балери .. Hug

Най-ужасната НГ имах преди 2-3 год . на пиаца Дуомо,дето още се чудя как оживяхме.. ooooh!

# 694
Не ми казахте баницата с тиква дали ще стане с бутертесто? Ако ли не - щрудел или панеттоне.
Баница май няма да стане, но щрудел да. Обаче бутер тестото е с масло Thinking, но зависи доколко искаш да спазваш "традиционната" БГ вечеря.

# 695
  • Milano
Леле, Барбааа, и ти ли даваш съвети за готвене Laughing.

Мерси. Чак толкова не обръщам внимание. А щрудела ще е от готовите (само за изпичане).

Тъй като никой не ме отрази за рецепта за пицокерите, би ли ми казала ти как ги направи: разтопи 3те сирена и после ги разбърка ли?

# 696
Ами по въпроса за баницата, може да нямам опит с приготвене, но имам опит с ядене. Party

Не, не разтапям сирената. Настъргвам ги на ренде в голяма купа и когато картофи/вердзе/пицокерите (всичко това ври заедно в една тенджера) са готови, отцеждам от водата бързо и докато е горещо изсипвам при сирената, добавям и горещото разтопено масло и бъркам. След 1 мин разбъркване всичкото сирене вече се е разтопило и яденето е в завършен вид. Колкото до маслото, аз лично не разтапям само масло, а правя малко олио и малко масло. Предпочитам, понеже така отлагам инфаркта в резултат на висок холестерол с около половин час.

# 697
А аз пък направих нещо много глупаво.
От 4-5 дни ме боли гърлото,и аз реших ,че ще пия антибиотик "Оспамкс" след което и взех едно хапче за смучене Хексоралетен и се подредих.
Само след час започнаха да ме сърбят дланите на ръцете ,стана непоносим сърбеж и се намзах с алегозан,но не помогна.Станаха аленочервени,запулсираха и се подуха,започнаха да се сърбят очите и стъпалата на краката.И докато показвам на мъжа ми какво става усещам как устните ми се поддуват.Гледам се в огледалото,все едно съм си сложила силикон в устните.Тичам пак при мъжа ми и и започввам да фъфля и да викам давай към пронтото...Езика се подду,направо си се изплаших.
Там ми слагаха една банка с физиологичен р-р и лекарства ,и ми биха една инжекция мускулно.Та докато течеше банката спаднах устните и лявата ръка си придби предишния вид.
Явно от оспамокса или комбинацията м/у двете. ooooh!Както казва моя син -Абе направооо нямам думи Simple Smile

# 698
  • в едно миланско село
Тъй като никой не ме отрази за рецепта за пицокерите, би ли ми казала ти как ги направи: разтопи 3те сирена и после ги разбърка ли?
Сакън, недей разтапя сирената!

# 699
реших ,че ще пия антибиотик
Още от тук си личеше, че историята може да вземе подозрителни обрати. Rolling Eyes Много съжалявам за кофти преживяването, но добре че е бил малкият дявол, та да е само за урок. Peace Нали тук не продават антибиотици без рецепта, как изобщо успя?

# 700
Още от тук си личеше, че историята може да вземе подозрителни обрати. Rolling Eyes Много съжалявам за кофти преживяването, но добре че е бил малкият дявол, та да е само за урок. Peace Нали тук не продават антибиотици без рецепта, как изобщо успя?
Аз си нося от БГ  Embarassed ,винаги този пия,според мен проблема се е получил когато съм взела и другото хапче.Защото съм получавала алергични реакции от подобни смучещи с антибиотик .Авно се е получило прекалено много.

# 701
MG18, леле ужас! Добре че си се оправила, ама наистина защо антибиотик така?

Аз много обичам традиционната софра на Бъдни вечер, даже като си имаме семейство с Матео искам да я редим на пода както се е правило едно време. Нямам търпение за това  Heart Eyes

# 702
Аз си нося от БГ  Embarassed ,винаги този пия,според мен проблема се е получил когато съм взела и другото хапче.Защото съм получавала алергични реакции от подобни смучещи с антибиотик .Авно се е получило прекалено много.
Ужас, но добре че си се оправила! Трябва да кажа, че и аз съм голяма патка, но в другата крайност. Simple Smile Имам се за много здрава (и съм, засега) и никога не посягам да пия нищо, а си чакам да ми мине.

Якамоз, на земята и върху слама се е правело едно време. Понеже Исус се е родил в яслите сред сламата.

# 703
Да, знам за сламата ама ще минем и без нея.  Simple Smile Ох мечти мечти  smile3538

# 704
  • Milano
MG, казали са ти го вече, ама как така си вземаш антибиотици на твоя глава?

Ужас, това само алергия ли е или анафилактичен шок? Добре, че мъжа ти е бил вкъщи.

Барба, мерси. Ще си запиша рецептата.

Якамоз, ти тук ли ще караш Коледа?

Общи условия

Активация на акаунт