За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 87 789
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
От мен      Честита Нова Година!

Да сте здрави, обичайте и бъдете обичани!

# 166
  • Мнения: 2 140
Честита Нова Година!   chef

# 167
  • Пловдив
  • Мнения: 688
zuzka, твоето става като доматена лятна манджа с патладжани и чушки, само че в буркани. Ние слагаме кромид, но съм чела и версии с чесън. После претопляш ли манджата като я ядеш или студена е по-вкусна?

# 168
  • Мнения: 5
sylya ние доматена манджа правим само с домати,лук и чушки нарязани на дребно,а това си го правя с цели чушки и патлджани нарязани на доста едро  Peace А всеки си го яде както му е вкусно, на мен ми е по-вкусна топла,но ММ си я яде понякога и студена като салатка  Peace

# 169
  • Пловдив
  • Мнения: 688
zuzka, като я правиш с чушки тази манджа, чушките цели ли ги слагаш без дръжката или нарязани на малки парчета? И горе-долу колко чесън слагаш? Пресован или нарязан на филийки?
   Достатъчни ли са само 5-6 мин. стерилизация за капачка? Да не ти бомбират особено тези с патладжаните

# 170
  • Мнения: 5
Чушките ги чистя от дръжките и семките и ги слагам цели,ако са по-големи ги режа на половинки  Peace Пържа ги и после както съм писала преди  Wink Чесън слагам доста,защото ние го обичаме и слагам поне главичка чесън,пресовам го,но предполагам,че ще стане добре и ако го искате нарязан   Peace
Стерилизирам горе-долу 5-6 мин. не съм засичала точно,но досега не съм имала проблеми.Ако те притеснява времето винаги можеш да го увеличиш с няколко минути  Wink

# 171
  • Sofia
  • Мнения: 1 489
Сладко от портокали някой да е правил?

# 172
# 173
  • Мнения: X
Оказа се, че имаме доста моркови и реших да опитам да ги консервирам. Напрвих ги така, както правя краставичките (с аспирин, вряла марината и без да варя бурканите). Използвах домашния оцет, който приготвих по рецептата на Пеп-40. Много съм доволна от резултата!

за 1 буркан 0,7 л

моркови, нарязани на дебели колелца
270 мл вода
30 мл оцет
8 г сол
25 г захар
1-2 скилидки чесън
няколко зърна черен пипер
1 аспирин

*на едната партида сложих само горните подправки, а на втората сложих допълнително
дафинов лист, копър, малко лук, по 1 зрънце бахар

И двата варианта са вкусни  Grinning!

# 174
  • Мнения: 9 453
готов ли ти е оцета?

# 175
  • Мнения: X
Нямам представа какъв трябва да му е вкусът, но пийнах малко - киселичко, приятно и реших да го ползвам.  Simple Smile

# 176
  • Мнения: 9 453
 Peace сега ще споделя на милото да провери нашия, май отдавна не е.

# 177
  • Мнения: X
Пеп-4о, много ароматен и вкусен се получава домашният оцет. Няма нищо общо с онези измишльотини, които се продават. Благодаря ти за споделената рецепта! Ако има ябълки тази година, ще направя повече. От първия опит направих само 1,5 л. Вече си имам и оцетна гъба.  Sunglasses

# 178
  • Мнения: 9 453
Хубав е, нали  Grinning супер, много се радвам, че ти се е хванала. Следващите партиди ще стават по-бързо. И имаш ли възможност - залагай от първите ябълки, докато е топло. Най-бързо и най-силен ставал оцета (така и забравям да питам човека как измерва *  Blush)

# 179
  • Мнения: X
  Peace Нямаме ранни ябълки, но явно и с по-късните се получава.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт