За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 87 792
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Отдавна не съм проверявал тук, ама то не и е сезон сега на тая тема.
Все-пак ще ви предложа нещо интересно, което научих на скоро:
СЛАДКО ОТ ЛЮТИ ЧУШКИ

Продукти:
1кг. люти чушки „Шипка”
1кг.зелен пипер
1кг.червен пипер

Марина за 3кг.зеленчук
0.500мл.ябълков оцет (може и 0.700мл.)
0.500мл. ябълков сок (може и 0.700мл.)
3кг. захар
0.5 или 1пак. черен пипер(по желание)
0.5 или 1пак. бахар(по желание)
½ глава чесън-напречно отрязан
Фикс за сладко на д-р Йоткер 1:1-(3 пак.)

Начин на приготвяне:
Първо завира марината.Прецежда се,към нея се добавят лютите чушки смлени без дръжките само, след 10-15мин се добавят смлените ,почистени от семената  зелени и червени чушки. Всичко се вари до омекване с добавената захар към сместа. Накрая се слага фикса на д-р Йоткер. Веднага се насипва в бурканчета (малки) и се обръщат обратно за капачките.
Проверено! Много е пикантно и вкусно! Добър апетит!

# 181
  • Мнения: 2 660
Здравейте, майсторки!  Grinning

Може ли малко ноу хау като за човек, който НИКОГА не е правил зимнина и не знае кое как се изварява.
Насъбра ми се доста коприва и лапад, та ми се ще да ги сложа в буркани, за да не се хвърлят. Как се прави това? Значи измивам ги...., после?  Grinning

# 182
  • Мнения: 399
Измивам добре,бланширам,охлаждам и след това слагам в торбички за сандвичи.Торбичките прибирам във фризера.

# 183
  • Мнения: 2 660
Нямам фризер. За това ми трябва вариант в буркани.  Grinning

# 184
  • Плевен
  • Мнения: 614
Коприва не съм правила, но лапада бланширам в леко подсолена вода за няколко минути (хубаво да си промени цвета) и още горещ затварям в буркани, като хубаво притискам да се изцеди водата, остава малко само отгоре . За по-сигурно може да ги кипнеш 5 мин. за капачка.

# 185
  • Мнения: 2 660
Трябва ли да е покрит с вода или да е добре изцеден? С капачките нагоре или надолу се варят, има ли значение?

# 186
  • Плевен
  • Мнения: 614
Аз варя с капачките нагоре. Трябва да е добре притиснат (така се  събира и повече материал в един буркан), но отгоре все пак да е покрит с вода.

# 187
  • Мнения: 2 033
Копривата може да я изсушиш  Peace

# 188
  • Мнения: 2 660
Много благодаря за съветите!   bouquet

# 189
  • Мнения: 1 103
аз сложих 2 буркана от тази
http://recipes.nutrition-pages.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b … 1%81%d1%8a%d0%bd/
тест .
Идеята ми се стори интересна. Пък и сега е момента за джанките .  Peace

# 190
  • Мнения: X
Не знам дали съм се записвала в темата, но вече набрахме първите череши от градината и май е време за началото на новата зимнина....та, запис!     Grinning

# 191
  • Мнения: 337
Здравейте,момичета,опитах да прочета малко от споделените рецепти и си записах някой ,но конкретно искам да питам за кисел чесън как правите,че му е време,с Йоткер сТава ли и как /четах ,че се бели и вари на тяхната страница и се отказах/,моля дайте изпитана рецепта и как се съхранява ,че мазата ми не става за ползване  baby_neutral

# 192
  • Мнения: 9 453
ами в буркани. ако имаш някакво хладно място, килер.
На Йоткер с фиксовете за трушиии  става, като се отдели млечния  лук на скилидки.
А на първа страница в тази тема трябва да има един маринован чесън на Тина-Рина, публикуван тук от мен, търси в първото мнение линковете.

# 193
  • Мнения: 337
Само на скилиди или трябва да се обели,там е проблема ,че и килер нямам,а мазата е влажна и разбита,благодаря ,ще потърся newsm51

# 194
  • Мнения: 337
Благодаря ,намерих  рецептата ,ще пробвам и двата варианта  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт