За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 88 257
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 2 208
Слагам свинско по следния начин, подреждам месото в буркана, отгоре слагам една равна супена лъжица сол, по желание черен пипер зърна, дафинов лист не обичаме , затварям и варене 2,5 часа. За пилешкото не знам, изключително във фризер слагам, няма му нищо по-дълго време от свинското, но си спомням, че нашите слагаха пилешко и пуешко в буркани, но предварително запържено и пак го варяха 2,5 часа.

# 466
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Благодаря ви много, момичета, както винаги ми бяхте много полезни!   bouquet

# 467
  • Мнения: X
Здравейте, момичета.

 До сега не съм правила никога зимнина, освен едни чорбаджийски чушки миналата година, които не се получиха. Сега съм решила, да направя сладко от смокини, от лесната лютеница и туршия. Както и замразен печен пипер и замразен бланширан зелен боб.

Мисля, да направя сладката туршия в бидон на Мидко.
Скрит текст:
5кг.зеленчуци,предимно зелени домати се нарязват за консумация.
МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша олио,0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки.

Задължително ли е, да е в бидон или може в голям буркан? Сега ако я направя, ще се развали ли до зимата? Четох за пресичане с натриев бензоат, как се прави, кога разбирам, че е готова? Всеки ден ли трябва, да я разбърквам, докато е готова ли?

Мисля, да сложа камби, чорбаджийски чушки, морков, целина и карфиол.
Благодаря ви.

# 468
  • Мнения: 9 485
рано е за тази трушия  Peace  Сложи я в края на септември/началото на октомври.
Можеш да я направиш в какъвто съд имаш, стига да се затваря добре

# 469
  • Мнения: 9 485
ПП: у нас - стерилизираните краставички готови



доматения сос за пици - готов



печения патладжан - готов, прибран във фризера за кьопоолу

 

Матце, показах ти на едно друго място месото на патладжана   Peace
,
освен това пукани рибки и домати белени чисти и за гювеч.

# 470
  • Мнения: X
рано е за тази трушия  Peace  Сложи я в края на септември/началото на октомври.
Можеш да я направиш в какъвто съд имаш, стига да се затваря добре

Благодаря ти.  Wink

# 471
  • Пловдив
  • Мнения: 1 428
Здравейте всички, до сега само ви четях, но на предна страница забелязах коментари за печенето на чушки. До сега в къщи ги печахме с горелка, ама беленето - голяма цапаница, кошмар някакъв. Та    разбрах за едни нов метод, пък незнам дали е нов де, ама за мен е нов - накачени чушките с кламери във фурна. Рарових в нета и дори има и материал със снимки http://saveti.framar.bg/с-помощта-на-кламери-и-фурна-си-изпечете … ят-и-без-чушкопек
Смятам да пробвам, после белени и във фризера, че нямам много място за съхранение на буркани. Иначе от тази есен - първи 20 буркана белени домати със магданоз за зимата вече са прибрани в килера на свекър ми.

# 472
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Здравейте! Отдавна не съм се вясвал тук,но дойде сезона и ето ме.
 **Sisi** да пеп-4o е права, аз доста неща научих от нея. Направи я моята трушия ,но по късно, и можеш да я пресечеш с натриев бензоат една семица след като я направиш и пак не е много трайна.Мисля ,че няма да и се наложи да зимува - ще я изядете рано. Не е нужно да я бъркаш.
Аз преди 4 дни правих пукани рибки. Даже ги пробвах вече(3 буркана за проба отидоха...) Намерих на едно място едри месести и взех 12кг. Утре съм поръчал още толкова.Миналата година направих около 25 буркана по 0.800мл и до нова година не стигнаха. Помня ,че и Мацето прави по същото време рибки по тая рецепта...дано да са станали нейните. Рецептата я има в "Любими"



слимката малко кофти, но с тИлИфона...толкус

Последна редакция: нд, 24 авг 2014, 22:26 от midkoo

# 473
  • Мнения: 18
Здравейте!Направих си буркани със зелен боб ,обаче сега като ги огледах /след около месец/ половината имат лека бяла утайка на дъното.Дали нещо може да се направи да се спасят или да ги изхвърлям?

# 474
  • Sofia
  • Мнения: 1 578
защо заради някаква утайка
Здравейте!Направих си буркани със зелен боб ,обаче сега като ги огледах /след около месец/ половината имат лека бяла утайка на дъното.Дали нещо може да се направи да се спасят или да ги изхвърлям?
остави ги

# 475
  • Sofia
  • Мнения: 1 578
макар че аз прибирам зелен боб във фризера

# 476
  • Мнения: 2 208
Ако не е обикновена утайка от самия боб, а са започнали да се развалят няма спасение Sad

# 477
  • Мнения: 18
Капачките са добре-хлътнали са,но като ги разклатя леко помътняват newsm78 Направо не знам какво да правя,че не са и малко Cry

# 478
  • Мнения: 2 033
Отвори един и пробвай как е на вкус. Миналата година се наложи да отворя доста буркани. Каквото беше добре, замразих, другото изхвърлих.

# 479
  • София
  • Мнения: 247
МОже би пробата е най-сигурния начин.При мене се получава така при някои компоти-иам нещо бяло,което плува на повърхността.доста изхвърлих преди са се сеят да пробвам-оказа се че нищо им няма, така и не разбрах от какво се получава.Сега , ако има подобен проблем го махам или с лъжица, или го прецеждам(ние ги пием , плода рядко ядем).На вкус няма разлика , живи сме ... Laughing.Водата ни е силно варовита, може това да е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт