За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

• 88 257
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Слагам свинско по следния начин, подреждам месото в буркана, отгоре слагам една равна супена лъжица сол, по желание черен пипер зърна, дафинов лист не обичаме , затварям и варене 2,5 часа. За пилешкото не знам, изключително във фризер слагам, няма му нищо по-дълго време от свинското, но си спомням, че нашите слагаха пилешко и пуешко в буркани, но предварително запържено и пак го варяха 2,5 часа.

# 466
  • Пловдив
Благодаря ви много, момичета, както винаги ми бяхте много полезни!   bouquet

# 467
Здравейте, момичета.

До сега не съм правила никога зимнина, освен едни чорбаджийски чушки миналата година, които не се получиха. Сега съм решила, да направя сладко от смокини, от лесната лютеница и туршия. Както и замразен печен пипер и замразен бланширан зелен боб.

Мисля, да направя сладката туршия в бидон на Мидко.
Скрит текст:
5кг.зеленчуци,предимно зелени домати се нарязват за консумация.
МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша олио,0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки.

Задължително ли е, да е в бидон или може в голям буркан? Сега ако я направя, ще се развали ли до зимата? Четох за пресичане с натриев бензоат, как се прави, кога разбирам, че е готова? Всеки ден ли трябва, да я разбърквам, докато е готова ли?

Мисля, да сложа камби, чорбаджийски чушки, морков, целина и карфиол.
Благодаря ви.

# 468
рано е за тази трушия  Peace  Сложи я в края на септември/началото на октомври.
Можеш да я направиш в какъвто съд имаш, стига да се затваря добре

# 469
ПП: у нас - стерилизираните краставички готови

доматения сос за пици - готов

печения патладжан - готов, прибран във фризера за кьопоолу

Матце, показах ти на едно друго място месото на патладжана   Peace
,
освен това пукани рибки и домати белени чисти и за гювеч.

# 470
рано е за тази трушия  Peace  Сложи я в края на септември/началото на октомври.
Можеш да я направиш в какъвто съд имаш, стига да се затваря добре

Благодаря ти.  Wink

# 471
  • Пловдив
Здравейте всички, до сега само ви четях, но на предна страница забелязах коментари за печенето на чушки. До сега в къщи ги печахме с горелка, ама беленето - голяма цапаница, кошмар някакъв. Та    разбрах за едни нов метод, пък незнам дали е нов де, ама за мен е нов - накачени чушките с кламери във фурна. Рарових в нета и дори има и материал със снимки http://saveti.framar.bg/с-помощта-на-кламери-и-фурна-си-изпечете … ят-и-без-чушкопек
Смятам да пробвам, после белени и във фризера, че нямам много място за съхранение на буркани. Иначе от тази есен - първи 20 буркана белени домати със магданоз за зимата вече са прибрани в килера на свекър ми.

# 472
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте! Отдавна не съм се вясвал тук,но дойде сезона и ето ме.
 **Sisi** да пеп-4o е права, аз доста неща научих от нея. Направи я моята трушия ,но по късно, и можеш да я пресечеш с натриев бензоат една семица след като я направиш и пак не е много трайна.Мисля ,че няма да и се наложи да зимува - ще я изядете рано. Не е нужно да я бъркаш.
Аз преди 4 дни правих пукани рибки. Даже ги пробвах вече(3 буркана за проба отидоха...) Намерих на едно място едри месести и взех 12кг. Утре съм поръчал още толкова.Миналата година направих около 25 буркана по 0.800мл и до нова година не стигнаха. Помня ,че и Мацето прави по същото време рибки по тая рецепта...дано да са станали нейните. Рецептата я има в "Любими"

слимката малко кофти, но с тИлИфона...толкус

Последна редакция: нд, 24 авг 2014, 22:26 от midkoo

# 473
Здравейте!Направих си буркани със зелен боб ,обаче сега като ги огледах /след около месец/ половината имат лека бяла утайка на дъното.Дали нещо може да се направи да се спасят или да ги изхвърлям?

# 474
  • Sofia
защо заради някаква утайка
Здравейте!Направих си буркани със зелен боб ,обаче сега като ги огледах /след около месец/ половината имат лека бяла утайка на дъното.Дали нещо може да се направи да се спасят или да ги изхвърлям?
остави ги

# 475
  • Sofia
макар че аз прибирам зелен боб във фризера

# 476
Ако не е обикновена утайка от самия боб, а са започнали да се развалят няма спасение Sad

# 477
Капачките са добре-хлътнали са,но като ги разклатя леко помътняват newsm78 Направо не знам какво да правя,че не са и малко Cry

# 478
Отвори един и пробвай как е на вкус. Миналата година се наложи да отворя доста буркани. Каквото беше добре, замразих, другото изхвърлих.

# 479
  • София
МОже би пробата е най-сигурния начин.При мене се получава така при някои компоти-иам нещо бяло,което плува на повърхността.доста изхвърлих преди са се сеят да пробвам-оказа се че нищо им няма, така и не разбрах от какво се получава.Сега , ако има подобен проблем го махам или с лъжица, или го прецеждам(ние ги пием , плода рядко ядем).На вкус няма разлика , живи сме ... Laughing.Водата ни е силно варовита, може това да е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт