За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

• 88 180
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Маркрит, това е супер идея!   bouquet

# 511
Маркрит, това е супер идея!   bouquet
Така е .На вкус си остава свеж аромата му . Peace

# 512
  bouquet Супер, благодаря!

# 513
Празът суров го слагам, може и нарязан, така  е по-лесно после. Peace

# 514
  • София
А босилека,ако е в зехтин може ли да не е в хладилник? В хладилник зехтина стяга.....дали ще се развали,ако е отвън newsm78

# 515
А босилека,ако е в зехтин може ли да не е в хладилник? В хладилник зехтина стяга.....дали ще се развали,ако е отвън newsm78
зехтина с босилека никога не ми се стяга.
Извън хладилника може да граняса , пък и предполагам че е добре да е и на тъмно.

# 516
Здравейте и от мен ! Днес се върнахме от село и естествено бабата напълни две торби пипер. Иска ми се да го изпека и да го приготвя както се приготвят пуканите чушлета с оцет, захар и т.н , но не знам ще стане ли ? Какво е вашето мнение ? С риск да стана нахална ще помоля да ми кажете и някоя точна рецепта за целта, че аз все още не мога да свикна с това " слагаш на око" . 
А и още нещо, ако ги тикна в буркана с дръжките ще пречи ли това по някакъв начин ?

# 517
Елфи, изчисти дръжките и семките и тогава пукай чушките. Нямаш сметка да ги слагаш с дръжките. На един буркан слагам 5 с.л. олио и 3 с.л. оцет, дори последната година още намалих количествата и ги сведох до 50 г олио и 30 г оцет - меря на везната за по-лесно. Щях да забравя - по 1 супена лъжица сол и захар (меря с една пластмасова лъжичка, която събира 14 мл течност). Приготвям си нарязан магданоз и чесън и ръся между чушките. Бурканите държа на топло, затварям с гореща капачка, обръщам и това е. После е добре няколко дни да се обръщат бурканите - един ден нагоре, един надолу. Това е моята рецепта.  Simple Smile

# 518
Супер
Благодаря

# 519
Елфи, изчисти дръжките и семките и тогава пукай чушките. Нямаш сметка да ги слагаш с дръжките. 

За пръв път чувам на чушлета /да се махат семките!Явно тук става дума за печен пипер!
Нямаш сметка до толкова,че заемат място в буркана.Аз специално правя на моята половинка едни най обикновени люти чушки в бидонче и той не дава да им се махат дръжките,че си ги хваща от там.
Успех в начинанието.
Подобна на предходната рецепта правим в къщи.На 1 стандартен компотен буркан по 4 супени лъжици олио,3 лъжици оцет и по 1 сол и захар.Подправките чесън,чер пипер,бахар и целина на дъното на буркана,който е в близост до котлона.
Може да ги пукаш и в олио,тогава стават по мекички и разновидност на другите.Вместо маслото в буркана ,в тенджерата.Обаче трябва леко да ги цепнеш,че иначе пръскат.И задължително трябва буркана да е плътно напълнен/колкото може повече/,че иначе ще се смъкне до половината и
солта ще му е по вече.Пукаш или пържиш,пълниш и притискаш слагаш капака,ако не се е напълнил,после продължаваш.

# 520
за вас пипер, за всички останали - чушки. На лютите чушки едва ли някой маха дръжките и семките, като ги пука. Това се случва на ония големите, дето се пълнят, пекат за салата....... тип капия някаква.

# 521
за вас пипер, за всички останали - чушки. На лютите чушки едва ли някой маха дръжките и семките, като ги пука. Това се случва на ония големите, дето се пълнят, пекат за салата....... тип капия някаква.
To  е ясно,че "на ония големите, дето се пълнят, пекат за салата....... тип капия някаква"се вадят семките,но не съм чувала  някой да ги пука,за това се включих.
А по въпроса пипер или чушка имаше цяла тема тук във форума:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=793096.0;topicrefid=19

# 522
 О, супер са пукани големите. Отлична готова салата.
 Нямах предвид малките.

# 523

А по въпроса пипер или чушка имаше цяла тема тук във форума:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=793096.0;topicrefid=19

о да, диспут на тема пипер или чушка  Laughing следя я темата там, толкова е необятна  Crazy

Алис, мама прави такава салата от пукани и много я харесвам. Жалко ,че само при нея си я хапвам  Peace

# 524
О, супер са пукани големите. Отлична готова салата.
 Нямах предвид малките.
Виж ти, нещо интересно и ново за мен!Непременно ще пробвам,че сме домъкнали с чувалите от село и ще има за нови рецепти и за изпитани с времето.

Общи условия

Активация на акаунт