За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

• 88 157
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Плевен
Здравейте:) Вчера направих няколко бурканчета с маринованата бамя на Пеп-чо, обаче днес сутринта видях, че са " кипнали" . Сложих им аспирин, за да издържат до зимата. Можете ли да ми кажете защо се случва и проблем ли е изобщо?

# 556
провежда се ферментация вътре, не ги отваряй, капака сигурно е надут. тя ще отмине. Не се получава при всички буркани, но понякога - да.  Ако после капака се прибере - добри са. Може да е от препаратите, с които ги торят

# 557
  • София
Мерси за идеите,ще се купува явно бързовар:)
Ако не друго днес вечеряхме страхотни спагети със сос от лютеницата:)))

# 558
  • Плевен
Пеп-4о, благодаря!  Бурканите са нови .  Капачките не са надути, поне видимо. Четох, че някои видове оцет правят проблем. Бамята я купих, може да е от торовете наистина.

# 559
Момичета,от  кулинарните  теми дето ги чета  и участвам , да дам инфо,за тези който правят буркани в апартаментите си като мен и аз ги варя в тенеке на газ.котлон ,но най-новото е.....в МИЯЛНАТА машина на най кратката програма при 65 градуса,не съм пробвала,но авторката твърди че стават,аз щото още нямам миялна Embarassed

# 560
Ей, това за миялната машина е просто фантазия, ако е истина. Ще ми улесни живота тотално. Ще пробвам с малко буркани. На кратката ми програма градусите са 65. Сега погледнах, най-много градусите са 70.

# 561
  • на 4-ия етаж до асансьора
alys благодаря ти!!!   bouquet Ще ги ползваме директно за хапване!

# 562
Ей, това за миялната машина е просто фантазия, ако е истина. Ще ми улесни живота тотално. Ще пробвам с малко буркани. На кратката ми програма градусите са 65. Сега погледнах, най-много градусите са 70.

ИСТина е, една позната също ги вари там, но тя ги слага на високите градуси

# 563
  • Банкя
Ле ле , какво ли не измисля това прекрасно същество -жената Joy Joy
Хайде и аз ще пробвам. Само, че как засичаш време или просто докато свърши програмата

# 564
Моля ,дайте отзиви та да знаем,аз тепърва ще си купувам миялна и тава лято го изтървах  bouquetкратките Ви програми не са ли 20-30 минутни

# 565
Да, 30 минути е моята кратка 60 градуса, но да ви кажа не ми харесва как мие , нещо ми изкарва мътни чиниите и чашите. По-високи градуси от 70 нямам, но тя е час и половина. Та съм в чуденка, дали за 30 мин ще се стерилизират. newsm78 Миялната ми е електролукс, ако някой е пробвал в нея да пише Hug

# 566
Това с миялните е много интересно.
Определено късите програми не стават.  Naughty
Аз пък от години я имам моята съдомиялна, а въобще не съм проучвала на какви градуси мие  Blush Rolling Eyes като я купувах имаше и такива, на които ти си нагласяш градусите, моите си вървят с програмата... трябва да я разуча.  Rolling Eyes

# 567
При 70 градуса няма да се стерилизира, нали трябва да ври определено време. Може би за някои видове зимнина става, но за кои  newsm78.

# 568
Туршията 100-те чушки и ние я правим от години, но не знаех, че се казва така. Не съм слагала моркови, но тази на пеп-4о изглежда така, че е грехота човек да не сложи, та ще пробвам с моркови. Simple Smile Мерси за идеята, пеп-4о!   bouquet Аз слагам и копър. Тази събота и неделя ще се забавлявам с лютеница и чушки, имаме стройна организация, баща ми утре ще ги пече, а аз в събота ще ги правя.

# 569
Аз съм виждала стерилизатор в консервен комбинат, минаваха по едни метални ленти , които се движеха бавно и върху тях течеше вода и пара. Повече пара и малко вода сигурно втечнила се вода. Излизаха от другата страна и готово. Не се бавеха повече от 30 минути, та си мисля, че може и да става. Било е преди 25 години на бригада Joy. Да взема да сложа един два фиктивни буркана, не ми се хвърля продукция Crazy

Общи условия

Активация на акаунт