90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 237

• 39 804
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • гр.София
PAPURCHE MEHURCHE, Браво!

Дами, имам нужда от съвет. Утре ми е въглехидратен ден и съм цял ден ще съм навън. Когато не съм си вкъщи на въглехидратен трудно си намирам обяд та реших да си направя солени мъфини. Намерих една рецепта и малко я преработих за целите на диетата. Моля за съвет, дали е приемлива и ако не, с какво мога да заменя нережимните съставки.
Ето я:
2 яйца - знам, че във въглехидратните тестени изделия се допускат яйца, стига да не са много
 2 чаени чаши брашно
 ½ чаена чаша олио
1 ½ чаена чаша кисело мляко - много ли идва и с какво мога да го сменя?
1 чаена лъжица сода за хляб
гъби, печени чушки, магданоз
тази рецепта става за въглехидратна вечеря, а обяда трябва да е постен и солен  Peace

# 46
PAPURCHE MEHURCHE, Браво!

Дами, имам нужда от съвет. Утре ми е въглехидратен ден и съм цял ден ще съм навън. Когато не съм си вкъщи на въглехидратен трудно си намирам обяд та реших да си направя солени мъфини. Намерих една рецепта и малко я преработих за целите на диетата. Моля за съвет, дали е приемлива и ако не, с какво мога да заменя нережимните съставки.
Ето я:
2 яйца - знам, че във въглехидратните тестени изделия се допускат яйца, стига да не са много
 2 чаени чаши брашно
 ½ чаена чаша олио
1 ½ чаена чаша кисело мляко - много ли идва и с какво мога да го сменя?
1 чаена лъжица сода за хляб
гъби, печени чушки, магданоз
не е подходяща рецептата за обяд, защото обядът задължително трябва да е солен. Ако нямаш време можеш да си вземеш филия с лютеница,солети или някакви постни солени крекери или бисквитки, напр "Тарали"
п.с. на въглехидратна вечеря се разрешава в сладкиша да има яйца и мляко, ако си яде солено отново е постно Peace Т.нар. солени теста като за титманици, кифли и т.н. са забранени по време на режима Peace

# 47
Жалко, пак ще карам на сухари... Confused

# 48
Жалко, пак ще карам на сухари... Confused
ако имаш време да месиш може да си замесиш постно тесто и да си направиш пица с лютеница и безскорбялни зеленчуци Peace

# 49
aniezina ,купи си готово тесто/в него няма нито яйца, нито мляко/
запържи си лук, гъби ,маслини,сол,черен пипер по твой вкус
разточи тестото и загъни вътре в него плънката
Става чудесно дори и само с лук

# 50
  • гр.София
Аз до сега не съм яла такива храни на вечеря, все са ми били сладки, но по-пътя на логиката щом може кекс, защо да не може кекс със същите съставки ама без захар  newsm78 и после лентичка шоколад.

# 51
Ей ма! Исках да отговоря и да коментирам някои писания, обаче няма да имам време да ровя назад. Не успявам и да ви прочета на 100% май. Липсвате ми.

Благодаря на Василева за идеята за постното зеле! Обожавам го и го забравям, когато имам време, а като се сетя - нямам или децата са тук, а те такова нещо не биха яли, даже сигурно ще им мирише гадно. Днес съм почивка и сме само с най-малкото, ще си забъркам един казан, защото мога да си ям колкото си искам! Ура! eat  

Инка, ти в кой ден ядеш филийки с крема сирене? Щото и аз много го обичам, ама нещо не измислих кога да го включа и се отказах от него. С една филийка само не мога да мина.

Иначе и аз в началото за 20 дни свалих повече от 8 килограма. Много бързо тръгнах. Другата седмица приключвам, хорааа!!!

Де го Духито? Сърдита ли е?  newsm78

# 52
Здравейте и от мен.
Днес е плодов преди воден. Но аз преди пропуснах един плодов, и сега смятам да си наваксам, като направя 2 плодови и един воден. Да видим, това поне е плана, а дали ще се осъществи, не се знае.
С господин кантар сме ок, не се обичаме много, но пък не се и мразим и не си правим мръсни номера  Laughing
Софито, приятна почивка! Да ти е задържаща и ползотворна.
ColdAsIce , вече на финала? Гони ли те параноята дали ще се справиш с почивката?

# 53
  • София
Привет!
Аз днес съм на плодов ден, още не съм му свикнала и ми е доста некомфортно. Не толкова да ми стърже стомаха от глад, колкото ужасно ми се яде нещо топличкооо. /с чай не става, пробвах  Confused /.

# 54
Здравейте:)
От днес и аз стартирах с диетата. Много съм мотивирана и силно се надявам да изкарам до края, и да смъкна няколко килца - 7-8 са ми излишни.
Тази сутрин хапнах банан, на обед - пилешка пържола на скара и салата от зеле и моркови, за вечеря мисля пак същото, но в по-малко количество.
За утре ще направя ориз с маслини или с гъбки, и това ще е и за обяд, и за вечеря.
На мене проблем ми е пиенето на вода-пия по една чаша на ден.

# 55
 Поли, кажи откъде го взе този хляб с лимец? Аз откъдето вземам "Вита", не съм виждала. Обикновено ям "Финес", а вчера, на въглехидратния обяд, изядох май 5,5 черни питки от "Била", тежат по 70 г. ... Да ти кажа, напоследък изплюсквам на обяд по 1 хлебче Вита" или "Финес", + салата и зеленчуков пастет ( по 1 кутийка)  или маслинена паста. Та мисълта ми е, че не е само свекърва ти. При това аз уж съм на диета. Тя, от любопитство питам, как е с теглото?
 И отдавна се каня да те питам, 200 г колко стандартни парчета кекс са? Много се оливам с количествата, та кажи ориентировъчно. Когато са купени, пише по колко са и просто ям 200 г. + лентичката.

# 56
Колд, аз си го ям когато ми падне  Blush но отговорно , внимателно и с грижа за количеството  Grinning
Значи, на лидъл има едни кутийки. Три вида. Едното пик фриш-то е крема сирене. Другите ги забравих как се казват, но са смес от свежо сирене, сметана,сирене, извара,йогурт  Heart Eyes човек убивам за тях. Нямат Е-та, нямат М-ета
Стават за белтък, на мен ми стига като ги отрупам върху 2 филийки, засища, предвид че е мазно. Като му добавиш домат или сега зимата кисела краставичка...фантазия  Heart Eyes
Духито се газира нещо и избяга

Фейо, Вита лимец има в Била

# 57
Фейо, Вита лимец има в Била

И в Пикадили  Peace

# 58
Пак съм аз и моето желание за месене Laughing

Моля, кажете според вас това печиво за въглехидратен обяд или вечеря е подходящо и фатални ли са тея 300 мл бира
Става въпрос за хляб, сетих се за едни хлебчета с розмарин, които лятото ядох на Бачково и реших, че искам да си направя!  chef

брашно - 3 ч.ч.
бакпулвер - 3 ч.л.
захар - 1 с.л. -
сол - 1 к.л.
босилек - сух 1 с.л. - така е в рецептата, ще го заменя с розмарин
черен пипер - 1 ч.л.
бира - 375 мл.

Ако и това не стане ще ходя за мая, и ще правя постна пица. Laughing

П.П.: Намерих една рецепта, която е правена за 90 дневната диета и ще правя нея. Ето я:
4 ч.ч.брашно и още малко за доомесване
7 гр.суха мая
1 ч.л.захар,1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
1и 1/2 ч.ч. топла вода

Ако някой иска източника да ми пише, защото не знам дали мога да пусна линк директно тук.
Като пробвам, ще кажа как се  еполучило  Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 18:15 от aniezina

# 59
Мерси, ще погледна в "Била", тук няма "Пикадили". Щом е толкова вкусен, да не взема да изям 2 хляба наведнъж...Оф, гладна съммммм

Общи условия

Активация на акаунт