Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 8

• 52 408
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Също и актьор има - Ириней Константинов Simple Smile

Дъщеря му ми беше съученичка  Simple Smile

# 136
  • Пловдив
Днес имах много интересен дебат в училище по повод странните имена. Втори клас. Пускам произведение на Панчо Владигеров. Казвам няколко кратки думи за него. Вдига се ръка:
- Госпожо, какъв е този композитор?
- !?!?!?
- Ами от коя държава е?
- От България как откъде?
- Ами какво е това странно име Панчо?
При което аз леко губя самообладание и питам:
- Е, кои според вас са български имена?
Отговори:
- Никол, Симона, Кристиян, Виктор, Ади, Атила ... (последното ме довърши, но беше логично казано, защото вкласа има един Атила Simple Smile )

# 137
  • Най-красивата страна
Чувала съм Иринея и много ми харесва

# 138
Днес в парка чух една майка да подвиква "Тошко, Тошкооо!", идеше ми да ида да я поздравя за добрия избор  Joy Laughing

# 139
Верица
Горислав
Евангелия
Ивица
Марян
Лозена
Савена
Сладина
Тимо
Чудомира
Гаве

# 140
  • Сопот, Пловдив
Евангелия и аз познавам, при каракачаните май не е толкова необичайно.

# 141
Бях го чувала само във вариант Евангелина.

# 142
Вещи, втори клас са малки  Simple Smile И аз във втори клас намирах Климент за детско име, защото имахме такова момче в класа. Още едно име също, но него няма да споменавам, защото е уникално и след споменаване преди години, месеци наред получавах ЛС-та от общи познати.  Laughing  Демек не умеех да откроявам странни от обичайни имена за страната ни и изобщо, но съм се научила, в един момент. Донякъде, защото до скоро мислех, че Сара не е обичайно за България, но тогава тук изскочиха сума ти баби и лели на име Сара и се оказа, че било стандартно и даже бабешко име  Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 15:53 от pina

# 143
Ааа, обичайно е, що кучета се наричат Сара Wink.
Но да, като лично име аз лично не съм го срещала, освен при едни съседи - евреи.

# 144
Дразни ме обаче "модата", когато бащиното име да не получава българско окончание и се получават такива безумия като
Беа Петър Николова
На мен ми харесва.  Peace

На мен също ми допада/ше, но около нас се навъдиха доста такива деца и сякаш започна да ми идва в повече  Thinking Зачудих се всъщност кому е нужно?!  Thinking Нашето дете е с нормално окончание на бащиното име -ова.

# 145
Дразни ме обаче "модата", когато бащиното име да не получава българско окончание и се получават такива безумия като
Беа Петър Николова
На мен ми харесва.  Peace

На мен също ми допада/ше, но около нас се навъдиха доста такива деца и сякаш започна да ми идва в повече  Thinking Зачудих се всъщност кому е нужно?!  Thinking Нашето дете е с нормално окончание на бащиното име -ова.

Мен малко ме е яд, че не се възползвах от тази опция и сега бащиното и фамилията на Иво са еднакви. Но пък за момиче хич не ми харесва, в примера звучи все едно се казва Беа Петър, като двойно име комбинация от женско и мъжко Crazy

# 146
  • Сопот, Пловдив
Ами явно на родителите им харесва и на тях е нужно.  Simple Smile

# 147
  • София
Мен малко ме е яд, че не се възползвах от тази опция и сега бащиното и фамилията на Иво са еднакви. Но пък за момиче хич не ми харесва, в примера звучи все едно се казва Беа Петър, като двойно име комбинация от женско и мъжко Crazy

Честно казано, Иво Петров Петров ми звучи много по-читаво от Иво Петър Петров  Peace

Определено съм съгласна, когато националността или религията налагат окончание, различно от традиционните в България (примерно, Магърдич Бедрос Халваджиян), но съм против поамериканчването на българските имена, а също против навлизането на западни празници едва ли не като български народни. Имаме си прекрасни традиции, които се забравят и потъпкват, за да прихванем нещо съмнително. Това го пиша не за да предизвикам спор, а за да се аргументирам  Wink

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 17:49 от -=Деси=-

# 148
  • Сопот, Пловдив
Хм... Аз обичам западните празници, въобщо обичам всякакви празници, които ми създават настроение - западни, източни, християнски, мюсюлмански, езически, щом ми е весело - празнувам. Явно затова не ми пречи ни поамериканчване, нито залитане, по каквито и да било нетипични имена, не се бях замисляла от тази гледна точка.  Grinning

# 149
На мен ми стана странно, да речем, когато избраха типично българско, дори фолклорно име, а бащиното име сложиха без традиционното окончание  Thinking  Еклектика, може би  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт