Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 8

• 52 404
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Като заговорихте за окончанията,да се включа.Според мен има някои имена,които са ужасно смешни и неблагозвучни с окончание.Например ако децата ми са от сегашния ми приятел,представяте ли си име: Мария Дениславова Цветанова  Crazy Но има някои имена,които ми звучат много добре с окончание и не виждам смисъл да се пропуска.Андреев,Петров,Ценов,Илиянов и т.н,са си традиционни. Simple Smile
Свекървата неблагоразумно е избрала името на сина си.
Тия пък свекърви 'начи грам мисъл не влагат ... Laughing

# 166
Така е  Laughing

# 167
  • Сопот, Пловдив
Явно само на мен нещо ми има и Дениславова ми изглежда съвсем нормално.  newsm78 Може би защото племеницата е с презиме Белославова или защото съм имала връзка с мъж с фамилия Радославов, нищо странно и неблагозвучно не намирам.

# 168
Роис, бъзикам се и не го мисля сериозно. Просто каквото и да стане все свекървата виновна /визирам войната снахи - свекърви/ така че защо да не е виновна И за името на сина си? Simple Smile

# 169
  • Сопот, Пловдив
Е, то свекървата ако не е виновна за името на сина си, няма кой да е друг  Grinning . Но аз по принцип говоря, защото и преди съм срещала мнения, че от имена завършващи на -слав, не стават хубави презимена.

# 170
  • Пловдив
Като заговорихте за окончанията,да се включа.Според мен има някои имена,които са ужасно смешни и неблагозвучни с окончание.Например ако децата ми са от сегашния ми приятел,представяте ли си име: Мария Дениславова Цветанова  Crazy Но има някои имена,които ми звучат много добре с окончание и не виждам смисъл да се пропуска.Андреев,Петров,Ценов,Илиянов и т.н,са си традиционни. Simple Smile

Ами има много деца, на които бащините  имена и сега са Светославов, Велиславов, Станиславов, Владиславов и звучат нормално. Не виждам разлика с Дениславов.

Имах един ученик, който беше Станислав Светославов или Светослав Станиславов (четири години не можах да запомня точно кое от двете е  Embarassed ) И се чудех защо точно така са го писали, но вкусове разни Simple Smile

# 171
Ми не знам,но на мен хич не ми е благозвучно. Rolling Eyes

# 172
Моят син е с презиме Бориславов - звучи ми напълно нормално.

# 173
Малко встрани от дискусията за презимената - в статия от Уикипедия за именните дни открих име Муньо Mr. Green Но пък е напълно възможно някой да го е добавил към статията само за майтап. 

# 174
Познавам хора от моето поколения с имена Станиславова, Хрисимиров, Светославова. Не е толкова страшно  Simple Smile

# 175
# 176
Мойто бебче ще е Радославово. На мен не ми звучи смотано, но пък мъжо не му харесва...

# 177
  • Сопот, Пловдив
Аз междудругото, колкото ми звучи нормално Радославов, Дениславов и т.н. , така също харесвам и презимена без -ов накрая, особено пък ако са от имена, завършващи на -слав, или -мир, някак аристократично звучи, дори за момичета  Grinning. Даже мислих вариант сина ми да е с презиме без -ов накрая, ама реших да не се оливам тотално.  Laughing

# 178
  • София
Това отдавна исках да го проверя, но все забравях, а сега понеже повдигнахме въпроса за окончанията, та се сетих. В общи линии, налице е грубо нарушаване на закона  Mr. Green

ЗАКОН ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ
Раздел II.
Имена на българските граждани

Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Бащиното име на всяко лице се образува от собственото име на бащата и се вписва с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт