Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 8

• 52 366
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Злателина  Heart Eyes
Звучи толкова сладко - представям си госпожичка с две златни плитки и обсипано с лунички лице.

# 241
  • Пловдив
И аз все още като майка на пеленаче съм чела само книжките, до филмите не съм стигнала, и изпитах голямо затруднение да схвана кой е Ерик и що за принцеско име е Рапунцел.  Stop

Всъщност Рапунцел е Марулка Simple Smile

# 242
  • Най-красивата страна
Иванджелин-на дядо си Иван

# 243
  • София
Иванджелин-на дядо си Иван
И сигурно и на другия дядо Жельо  Crazy

# 244
Софиян и Зорица

# 245
  • София
От детски конкурс във фейсбук, вероятно някои са споменавани и преди:
Никол Нели
Даниел Милен

Добре де, няма ли правило такива имена да се изписват с тире? Или родителите са достатъчно отворени да ги кръстят толкова безобразно, но не достатъчно грамотни да ги изписват правилно?  newsm78

# 246
# 247
Настасия

# 248
Бумо
Графиня

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 23:31 от Linofrina

# 249
  • Сопот, Пловдив
От детски конкурс във фейсбук, вероятно някои са споменавани и преди:
Никол Нели
Даниел Милен

Добре де, няма ли правило такива имена да се изписват с тире? Или родителите са достатъчно отворени да ги кръстят толкова безобразно, но не достатъчно грамотни да ги изписват правилно?  newsm78

Няма правило. Моят син е Симон Мартин, без тире, съвсем официално записан така в акта си за раждане. Питах и в болницата като го записвах, и в общината като си взимах акта за раждане, казаха, че може. Познава и  други деца с две първи имена, без тире между тях. Та, може да сме безобразни, ама поне сме грамотни.  Grinning  bowuu

# 250
  • UK
Всъщност Рапунцел е Марулка Simple Smile
Joy За първи път чувам. А това всъщност превод от Рапунцел ли е, или така е била позната принцесата преди Дисни в приказките на български?

# 251
Така е позната Simple Smile

# 252
Оригиналът на "Рапунцел" е приказката "Марулка" - Братя Грим.
Имало едно време мъж и жена, нямали деца. В съседен двор живеела една вещица, която отглеждала марули.
Един ден жената ги видяла и помолила мъжът си да й донесе. Той откраднал няколко, вещицата го видяла и за наказание му казала, че иска момичето, което ще роди жена му да й бъде дадено.
Така и станало, вещицата го взела, затворила Марулка във висока кула, после се появил принца и нататък знаете.

По темата - Русалина.

# 253
Стана ми любопитно каква ли е фамилията на Графиня Mr. Green
Вирсавия

# 254
Стана ми любопитно каква ли е фамилията на Графиня Mr. Green

Череша  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт