Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 8

• 52 357
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Аз за Аврора да кажа. Името идва не от приказката, там принцесата е без име, идва от балета "Спящата красавица" на Чайковски. Там и е дадено името Аврора и след това е взаимствано за филма. Както и музиката Simple Smile

"Принцесата лебед" пък е по "Лебедово езеро" на Чайковски. Там имената са като в балета - Одилия, Одета, злият магьосник Ротбарг, само прицът незнайно защо от Зигфрид е прекръстен на Дерек.

# 226
Щях да кажа, че защото Зигфрид е трудно произносимо, ама то и Ротбарг е за чудо и приказ  Crazy

# 227
ама то и Ротбарг е за чудо и приказ  Crazy
Полага му се гадно име, нали е зъл.

# 228
Кармелина
Лоню

# 229
Дилиана

# 230
Наскоро чух Весилена и Руселина, благозвучни ми изглеждат, между другото.
Запознах се и с Озевина  Sunglasses

# 231
Елвина

# 232
  • Сопот, Пловдив
Багра Царска(малко име+фамилия), жена на около 50г.
Оливера, момиченце на 8г., с БГ фамилия - приемам всякакви имена, и предполагам са искали да измислят женски вариант на Оливър, но аз, като една бивша сервитьорка, колкото и пъти да го прочета, веднага се сещам за оливерник.  Crazy

# 233
  • UK
И аз все още като майка на пеленаче съм чела само книжките, до филмите не съм стигнала, и изпитах голямо затруднение да схвана кой е Ерик и що за принцеско име е Рапунцел.  Stop
Багра е хубаво име, звучи ми като Бистра. Също като Оливера, аз все свързвам имената Олив и Оливия с олио и маслини,  което никак не ми звучи романтично като Епъл, ябълка, примерно.

# 234
Радиана
Майна /фамилията също е странна, завършва на -ова, но не изключвам да не е бъгарка/
Цая
Кинче
Евтимия
Вилия
Дженка
Златоела

# 235
Оливера - ужас. Майна и Цая - повече от ужас.... Laughing

# 236
  • Сопот, Пловдив
От детски конкурс във фейсбук, вероятно някои са споменавани и преди:

Хрисиана
Флориан
Никол Нели
Дениел
Галиана
Спиро(просто ми е странно, че е име на дете под 3г.)
Елиана
Беата
Даниел Милен
Ивияна
Мартен
Ивания
Лиян(момиче, освен ако не е било от турски произход, но фамилиите не са видими)
Йонина
Иваниела
Фифо
Алара
Атил
Волина
Алексиана
Вилия
Деивид
Петина

# 237
Епъл няма как да ми звучи романтично, присеща ме за скъпи бели лаптопи  Joy Mr. Green

# 238
Кристен , Илая (момиче) , Иванин (момче), Зария, Стелият, Сгоян , Спас-Алексаднър, ЕвИлин .

# 239
Епъл няма как да ми звучи романтично, присеща ме за скъпи бели лаптопи  Joy Mr. Green
Ее, за много хора точно в лукса е романтиката.

Общи условия

Активация на акаунт