Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

• 45 197
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
mamamia благодаря ти многоза отговора  Hug

# 76
Здравейте, момичета от Канадска земя!
Вчера по ред причини не успяхме да дойдем на срещата, но се надявам скоро пак да има такава.
Първите ни впечатления са много положителни, а уж дойдохме без очаквания. Wink
Трудното тепърва предстои, така че е рано мисля за генерални заключения.

Искам да питам ползващите пекарна за хляб, дали сте ползвали квас вместо мая и дали в Монреал някъде се намира квас? Аз ще опитам да си захвана, но не знам какъв ще е резултата.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 77
  • Монреал
Здравейте и от мен  Simple Smile
Едно предложение за другият уикенд - изложба на орхидеи. Англофонското орхидеено дружество в Монреал (ECOS - Eastern Canada Orchid Society) организира ежегодното си шоу на 19 и 20 октомври в хотел Еspresso, адрес - 1005 Guy, Montreal. Един добър повод за среща с красотата, екзотиката и невероятната изобретателност на природата.  Simple Smile Има също и базар, може да си купите саксийки, кори, добавки, торове и т.н. каквото ви е необходимо за отглеждането на орхидеите.

Скрит текст:
за повече информация:
http://www.ecosorchids.ca/show.html

п.с. надявам се не нарушавам правилата на форума Embarassed

Много интересно изглежда.

Срещата беше супер! На изтървалите - можем да си направим повторение някой ден - ако искате докато батковците и каките са на училище - някъде на кафе или по-спокойно място.

Николова, много са ви хубави снимките. Аз това лято за първи път посетих Квебек Сити и много ми хареса също - точно европейски стил калдаръмени улички. Сега есента сигурно е голяма красота.

Кантарини - добре дошли вече на канадска земя. Радвам се, че започвате с положителни впечатления - дано и занапред да е така. Как се оправихте с багажите?

Въпрос - откъде си набавяте информация за изборите? В смисъл за различните кандидати - какви са им кампаниите и предизборните обещания и тн. Grinning

# 78
  • Vaudreuil Canada
И аз да пусна една покана за уикенда
http://cakeshowmontreal.com/2013/
The 2nd Annual Montreal cake show is taking place in October 19-20 and it's jam packed with exciting classes, vendors, challenges, demos and more. Make sure you're prepared for these 2 days of FUN!
Всички набрани средства се даряват за борбата с рака на гърдата - цялото мероприятие се организира от доброволци.

Ето и адреса: Vanier College Sports Complex in St-Laurent, Quebec. 821 avenue Ste-Croix Montréal, QC H4L 3X9

# 79
Ти ще участваш ли, Шемет? Има ли гласуване? Казвай навреме да те подкрепим. Колко е цената на билета?

# 80
  • Vaudreuil Canada
kambanka 2304 аз ще съм на курсовете само - миналата година участвах, но тази ще пропусна - не ми стига времето  Tired Може би ще има друга българка, която да участва. Публиката гласува и отделно има професионално жури за оценка по категории.
Билета е 15 за възрастен - не съм гледала за деца - миналата година беше безплатно май.

# 81
 Hug Добре сте заварили!
Вече (от снощи) сме в Мисисага. Противно на очакванията полетът мина доста добре, а и багажа пристигна всичкият.

# 82
  • Монреал
denzul, добре дошли и на вас! Радвам се, че сте отново тук - дано промяната ви донесе спокойствие, щастие и уют.

Шемет, много ме изкушаваш с тия тортени изложби, много ми се идва, но не знам дали ще успея - уикендите са лудница у нас, а ако доведа младежта - ще има тортено разрушение сигурно  Confused

# 83
  • Vaudreuil Canada
Дензъл много добре звучи това изказване - успех в новата емиграция  Hug

Тарилилей - кажи им да те пуснат градска отпуска - аз събота преди обяд ще се мотая за демонстрации и дегустации а следобяда съм на курс - в неделя обратната програма ама сигурно ще съкратя следобеда.

ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ СРЕЩА В МОНРЕАЛ - ПОНЕДЕЛНИК 10часа на вече популярното OLD NAVY на ФЕЪРВЮ

# 84
дензълче, добре дошли! Бързо да преборите джет-лага и чакаме да разказваш!  Hug

# 85
denzul, добре дошла отново на канадска земя! Hug

# 86
дензъл, много успехи на канадска територия.

Имам един въпрос: Празнували ли сте РД на детето ви с негови другарчета от детската градина, на възраст около 4 години? Говоря само с  деца-квебекарчета. На мен ми предстои това в събота и много се вълнувам. Около 3 часа ще забавлявам 5 принцеси. Имам някои идеи, но няма да откажа и на малко помощ:) Храна, игри и т.н.

# 87
  • Калгари, Канада
Cantariny, denzul, добре дошли в Канада!

ivanaarra, много е интересно това изложение с орхидеите  Simple Smile Ако успееш да отидеш покажи някоя снимка после и ние да си оплакнем очите.

rosan4e, за храна - тук най-редовно предлагат пица на рожденните дни; сложи малко плодове, бисквитки, морковчета, сок. Като цяло децата не ядат по много и за да не изхвърляш най-добре сложи в общи по-голями чинии, а те сами да си слагат каквото искат. За пицата (ако решиш да има)важи същото - малки парчета.
За момичета - могат да оцветяват нещо, да лепят нещо, да си направят собствена корона, да нижат мъниста (или разноцветен сириал) на гривни или герданчета, да танцуват, да ги гримираш, да им прочетеш някоя история с принцеси. (това се сещам като майка на две момчета Wink ) Също да играете на криеница, пускам пускам кърпичка и т.н. Ако имате пъзели с принцеси или каквито и да е, може и да редят.
Да не забравиш подаръчетата накрая (дребни неща в торбичка или пък едно по-голямо нещо) - тук гостите също получават подаръци Simple Smile

# 88
розанче, това което аз се сещам е, че тук много често рождените дни са тематични, напр. джунгла или принцеси, или пирати и т.н. И после храна, игри, пък дори и дрехи са съобразени с темата. В интернет има всякакви интересни идеи, не много трудни за изпълнение.

за храната и аз мисля, че е най-добре да е фингър-фуд

Весел празник Hug

# 89
  • Монреал
Днес отвори дългочакания от мен Таргет - имат промоция само за този уикенд - дават 10$ гифт карта, ако се похарчат над 50$ - ако някой се интересува. Гледайте внимателно цените - явно още не са си оправили компютрите, защото има грешки при сканирането - за мой късмет Тари се сдоби с безплатна блуза по случая  Wink (Сканираха грешна цена и заради закона за точните цени ми приспаднаха 10$, а тя блузката струваше толкова Simple Smile)
Има много хубави неща при детските дрешки. За обувките - не съм впечатлена особено.

Тарилилей - кажи им да те пуснат градска отпуска - аз събота преди обяд ще се мотая за демонстрации и дегустации а следобяда съм на курс - в неделя обратната програма ама сигурно ще съкратя следобеда.
Ох, спечели ме на "дегустации"  Wink, но за съжаление програмата е пълна.

ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ СРЕЩА В МОНРЕАЛ - ПОНЕДЕЛНИК 10часа на вече популярното OLD NAVY на ФЕЪРВЮ
Там съм ъф корс!  Laughing

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 19:19 от Тарилилей

Общи условия

Активация на акаунт