Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

• 45 198
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Рони, аз не съм получавала въпросник до сега.

# 646
  • Калгари, Канада
Вери, ще видим как ще е с езиците  Laughing Испанския мисля беше вторият най-говорен на планетата.

rosan4e, аз бях така с Влади, докато сложа кънките на Влади, Марти беше вързан в количката, после докато Влади е на урок, аз бутам с количката или нося на ръце, или ходим насам-натам, после пак връзвам в количката, докато сваляме кънките.   Laughing Голяма разправия за мен, но беше добре за Влади, и за ролковите кънки дето имат в училище и за ските в последствие се оказа положително.
Но всеки си тества и си знае границите, аз с годините гледам да ми е лесно и безпроблемно по възможност.Като записах Влади на плуване, беше доста по трудно (нищо че Марти беше по-голям), затова почнах да го записвам на кампове по време на уроците по плуване, дори имахме  време само за нас си с Влади тъй като кампа беше по дълъг. Сега вече, като Марти е по-голям, чакаме заедно брат му и или четем книжки, или играе на телефона ми. Иска и той да ходи  на плуване, но опита ми с Влади ми показа, че трябва да изчакам да порасне още малко. Ходим си заедно на басейн понякога.

# 647
Вери, ще видим как ще е с езиците  Laughing Испанския мисля беше вторият най-говорен на планетата.

Иска и той да ходи  на плуване, но опита ми с Влади ми показа, че трябва да изчакам да порасне още малко. Ходим си заедно на басейн понякога.

Голямата ми дъщеря учи испански като трети език (не говорят български Embarassed). Удава и се лесно, точно заради френския, но акцента е леле-мале. Тя не може да изговаря "рррр", "р"-то и е много английско и се правя много трудно с произношението на испански.

Ти си знаеш децата най-добре, но от моя опит, децата са различни. Едното плачеше от водата почти до първи клас, а другото се научи да плува от много малко. Сега и двете плуват добре, но се развиха с различни темпове.

# 648
Rоnnie, rosan4e, благодаря. Много сте мили Simple Smile Поздрави на всички.

# 649
  • Калгари, Канада
sophiemmaspencer, при нас Марти не иска да си топи главата под водата, а това е първото нещо, което ги карат да правят. А и всичките 4-5 нива за деца до 5 год., за деца на 6 и повече се минават в първо ниво. Тъй че няма смисълът при нас. Влади от както ходи на частни уроци се чувства много по-добре и напредва много по-бързо, тъй че смятам да изчакам и да запиша и Марти на частни уроци. Още не съм решила кога ще е това, може и лятото да стане, като навърши 5, а може и да изчакам.
Права си че децата са различни, а и от родителите зависи също (дали плуват и дали имат подход да покажат на децата). Важното и за мен е да могат да плуват и двамата, няма значение колко време ще им отнеме.  Grinning

Аз от любопитство преди време гледах разни неща за испанския, и видях допирни точки с българския. Може и да съм в голяма грешка де, все пак това ми е само първия поглед.
Френски не знам, нито съм запозната.

# 650
  • Лавал-Пловдив

Кака Дора а ваксини има ли Сами? Все така да ти е здрав! Wink

Да има всички задължителни ваксини досега. Следващата е на 5 год, в матернел.

Аз днес имах журне педагожик (в понеделник също) и цял ден проверявах изпити, давах консултации и нанасях оценки ( край на 2 срок). Голям зор падна, ама свърших.  Party

За изпанския - голяма мечта ми е да го науча и се надявам покрай Ники, който го почва в секондера тази есен като 3 език ( 4 с бг.) да го уча и аз. Ще му взема учебника и ще карам по него, да видим дали ще стане. 

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 23:00 от kaka_dora

# 651
  • Vaudreuil Canada
Алтернативния? Що за животно е това? Аз съм изостанала с новините.

Паралелен форум на недоволни от новите промени в бг-мамата.
Аз лично не мисля да местя темата там и тук сме малко е слабо пишещи ... пък да се делим на две места ми идва в повече, но който както желае - гледам Мама Кенга е отворила тема там ... Бон Шанс Simple Smile

За плуването всяко дете явно е различно - малкия го е страх от водата в банята но е любопитко и покрай брат си вече ходи на плуване и той от първия път си е потопил главата (аз не бях там че се бях потрошила малко) а в къщи едвам и с рев му мия косата.

# 652
  • Калгари, Канада
Уау, и паралелен форум има, и той ли е бг-мама? Дай линк да видя.
Явно времето ни е такова, техника, паралелни действителности и какво ли не още.  Grinning

# 653
  • Лавал-Пловдив
И аз чух за него ама не ме развълнува, аз за 1 форум нямам време пък за 2 ли?
И без това дето вика шемета сме 5-6 човека на кръст дето пишем по-редовно.

Ако малко се напънем можем да сме с нова тема за Баба Марта - нещо пролетно, че от зима, студ и вятър вече ми се повръща  Sick

мамамиа, линк не мога да ти дам, защото ще го изтрият, но като напишеш алтернативата на бг мама, ще ти излезе. ( бул-мама)

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 14:12 от kaka_dora

# 654
Пак съм изостанала с информацията! Ооо, 2ри форум ми идва в повече. Пък и тук си ми е комфортно.
И аз започнах да гледам за някакви занимания, но по-скоро информативно. 2мата са ми толкова различни. Пуснах ги в басейн преди 2 месеца и Леа все едно само в басейн е расла, много смела. Виктор, от друга страна, иска но не му стиска Simple Smile Още на морето се опитваше мъжът ми да го учи да плува, но е голям шубелия, изпада в паника и ужас.
За Леа гледам нещо от сорта на детска гимнастика - голяма маймуна е и ми се иска да я пробвам. То иначе няма да знам дали сме затова или не.
Оооох, колко лесно беше когато бяха бебета  Grinning

# 655
  • Калгари, Канада
kaka_dora, Шеметке, благодаря за информацията за алтернативния   bouquet Погледнах го, знам ли и аз какво ще излезе от това.
Да ви кажа, аз откакто влизам през телефона, през таблета и през лаптопа, формата на форума вече май не ми прави такова впечатление.

# 656
  • Лавал-Пловдив
Ама аз си върнах стария вид на форума - има такъв бутон горе вдясно. Сега пак виждам всичко както преди.

# 657
Ама аз си върнах стария вид на форума - има такъв бутон горе вдясно. Сега пак виждам всичко както преди.

Hug

Дори и не бях забелязала Simple Smile

# 658

Hug

Дори и не бях забелязала Simple Smile

Мерси,како Дора HugИ аз не го бях забелязала бутона.

# 659
Аз пък не виждам подобен бутон...

Общи условия

Активация на акаунт