Филтър за твърда вода

• 1 175
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Simple Smile
Дали знае някой от къде мога да купя филтър за твърда вода и евентуално на каква цена са...? Thinking

Благодаря предварително!

# 1
  • Банкя
Разгледай линковете.
Лично не мога да ти препоръчам, но предполагам, че от фирмите ще ти предложат нещо подходящо. Peace

# 2
Имам омекотителна система с йонообменна смола. Водата е мека, няма котлен камък, няма петна в банята. Моята система е с 30 литра смола, което означава, че е достатъчно голяма за къща с 5-6 обитатели, цената е 1280 лева. Напълно автоматична, само трябва да помня да допълвам сол в резервоара. Доволна съм.

Принцип на действие:

Процесът на омекотяване на водата е основан на базата на обмен на йоните на калция и магнезия, (определящи твърдостта на водата), с йоните на натрия(от NaCl – сол) при преминаването на водата през слой от йонообменна смола.

Искам да обърна внимание върху това, че водата след такава система е с повишено съдържание на натрий. Следователно - мека е за уредите, но според мене не става за пиене. Много от сайтовете направо слагат подвеждаща снимка с мадама пиеща вода. Аз реших този проблем - под кухненската мивка монтирах система за обратна осмоза. Тази система ми пречиства водата за пиене.

Има и омекотяващи филтри, но те са с много малък капацитет 2-4м3 (зависи колко е твърда водата).

# 3
Мерси много за отговорите!
И аз бях гледала в гугъл, обаче бях написала филтър за твърда вода и ми излязоха по-различни неща... Сега ще ги погледна тези. Мерси! Simple Smile

# 4
Можеш да видиш и тук.

Общи условия

Активация на акаунт