АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 061
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Lindichka Аз вече бях на такова при доктор Мантаркова в 1-ва поликлиника, трябва да си вземете час от регистратурата.. С направлението и така, то е рутинно, гледат го бебчето. тя даже и пишлето погледна и топчиците дали всичко е ок.

# 136
Бял вълк ние с издърпването не успяхме затова отидохме на уролог който свърши работата за секунди. проблема беше, че аз много се страхувах да издърпвам, не че малкия го болеше, просто виждах че като дърпам надолу, отгоре ципата си стои и прозира това червено-синьото, което реално е главичката.

веднъж като бяхме на гости на свекървата я помолих да погледне и тя каза че е сраснато и че ще трябва да го цепят  Shocked но за щастие не стана така. дори не го боля при порцедурата и бях много щастлива. изписаха ни Дефламол, който трябваше да слагаме след всяко забелване сутрин и вечер. но да другия ден беше ад  #Crazy такива ревове, 2 дни и половина ми се сториха месец, но не плачеше като пишка, а само като слагаме кремчето, след баня. чак съжалих, че го направихме, но на третия ден всичко мина  Praynig

вече всичко е наред. само за сведение - попитах уролога кога е нормално да се свърши това, малкия тогава беше в 4тия месец. а той ми отговори че на синовете му до втория месец ги е издърпал и колкото по-рано се направи толкова по-не стресиращо е. единственото важно е, че после не трябва да се пропуска всяка вечер, защото бързо залепва и тогава вече трябва цепене.

а сега дори като му я оправям се смее  Joy

да ви се похваля, вече го слагаме в паяка  Laughing, все повече се мъчи да пълзи когато е на килима и вече 4-ти ден се изчурква в гърненцето  newsm44 много съм горда с моето момче  newsm03

# 137
Мами да ви питам, по колко пъти се хранят вашите деца за денонощие. аз пробвам с някакъв режим, ама хич не можем да го спазим.

Смъррф Не е ли рано за гърненце? Чувала съм, че води до по-късни проблеми. Те още нямат способност да контролират изхождането появява се чак към 10м.-1 годинка.

Ето тук една книжка:
Тези дни съм на вълна книги за децата, ама като се разрових пазара  е пълен с глупости.  Rolling Eyes Не, че имам време да чета.  Rolling Eyes

# 138
lindichka ние днес ще ходим в Пълмед за такъв преглед.
Малко късно да се включа и аз по темата за забелването - аз съм за и го правим всяка вечер по малко, мъжът ми е имал проблеми като малък и затова по-добре докато е малък.
Вашите бебоци харесват ли плодовите пюрета - ние  не искаме и да ги видим  ooooh! само намачкан банан яде по малко ?
Шаварче и аз по книги  за деца се заглеждам тия дни - имам Вече съм Майка  и Моето бебе ден след ден - много са ми полезни Simple Smile На ММ му подариха - Изкуството да бъдеш баща  д-р Фицхю Додсън -  не съм впечатлена. В ел.вар. имам на д-р Фицхю Додсън - Изкуството да бъдеш родител - харесва ми , ако някои е иска мога да е пратя Simple Smile

# 139
  • Варна
Мами да ви питам, по колко пъти се хранят вашите деца за денонощие. аз пробвам с някакъв режим, ама хич не можем да го спазим.

Шаварче , същите сме.
Ядем по 6 пъти на ден, като сутрин става към 7-8ч и давам АМ. После в 10-11ч пюренце, в 13-14ч оризова каща, 16-17 АМ, 19-20ч АМ и  последно в 24ч АМ.  Не знам дали е много и понеже скоро пак всички споделяхме, кога ядат бебоците ми направи впечатление, че всички заспиваха към 21-22ч, моя шушон защо се буди и в 24ч не знам...

# 140
coffee_break, точно такова столче и аз искам. но ми се иска възглавничките да са мушамени, за да е чистят по-лесно Wink колко струваше и откъде го взе?

Вероятно не става ясно от снимката, но възглавничката си е мушамена. Ние сме от Търново, пратих ММ до Хиполенд  Wink Взехме го за 67 лв. И онлайн можеш да си го поръчаш.

# 141
Оказа се, че растат едновременно двата горни зъба на малката. Нощем се превърна в някаква лудница: буди се абсолютно на 1,5 ч. в повечето случаи с проплакване и заспива на гърда, което никога досега не е правила, освен първия месец.
Много ми е тъжно, че явно я боли, и не мога да помогна с нищо, но ходя и аз като зомби, легне ли си към 21:00 ч. се буди в 23:00 / 01:00 / 2:30 / 4:00 / 5:50... и като стане бодра и готова за новия ден в 7 ми се плаче...
Тя преди два дни успя да си изпадне от креватчето, което е такова:

И добре, че я пазех с ръце, и не й позволих да се дрънне на пода, но сега съм в тотален спек, да не я оставям без надзор дори и в леглото. Мислех, че тези междинни нива са поне до 10-11 мес., но явно ще трябва сега да го свалим..

# 142
Ехааа бойни малчовци Simple Smile
Да се похваля и аз, че от три дни и ние на обед хапваме картоф с охота и радостно цвърчене. Лъжицата се оказа голям приятел  Party
По повод овлажнителя, до сега и аз разчитах на прането и купи с вода, но забелязах, че на Хрис й се отразява повече от на нас сухия въздух, за това в крайна сметка поръчах от интернет овлажнтел, сега го очаквам  smile3503

# 143
..Мислех, че тези междинни нива са поне до 10-11 мес., но явно ще трябва сега да го свалим..

Те на 10-11месеца вече се опитват да ходят Wink Щом започнат да правят друго, освен да легат по гръб, си е време вече да се свали, поне според мен.

Сашо направи реакция след 2рия ден с картоф и за сега се връщаме в изходна позиция със захранването- яде само оризова каша горкото Rolling Eyes Всъщност може и да не е било от картофа, но за всеки случай преустанових даването му.

Забелването ми е болна тема- уролог го направи, когато беше на 3 месеца и 2дни преживях ужасен кошмар, за който дори не искам да си спомням Confused

# 144
Междинните нива са до 6 месеца.
Баткото доста го болеше, когато го забели единият път педиатъра, дори отказваше да пишка, водих го в Токуда, мазахме го с обезболяващи и т.н. но после когато уролог направи процедурата и спазвахме съветите му, всичко беше ок.

# 145
ние си хапваме по 5 пъти на ден, като 4 пъти кърма. на обяд зеленчуково пюре, другата седмица започваме с месата и после с каши следобяд. сутрин след първото ядене в 7ч, към 8ч яде/ пие сокче, а плодовото пюренце го хапва с голям кеф към 4:30ч като междинно ядене. много обича банан, даже гризка парчета и се сърди като свърши. вчера му дадох тиква, оранжева, хич не му хареса. откъде знае, че аз не обичам и баща му също Wink

# 146
  • Пловдив
на консултацията ни дадоха направление за изследване на бъбреците, профилактично, изследването било с ехограф. доколкото разбрах е нещо ново, от тази година. някой да е ходил вече в Пловдив?
Аз я водих в 5 ДКЦ - не препоръчвам Peace

За забелването - и аз бях много против, но татито ни е страдал много като тинейджър, та основно той се занимава в това отношение с баткото Peace Сега вече е достатъчно голям, за да си мие пишока сам, а баща му само проверява hahaha

Със захранването сме до под кривата круша - опита моркови, броколи и банан и отново спряхме, защото нослето и тече Joy Суче от 5-6 до 50-60 пъти на ден в зависимост от настроението и smile3532

# 147
Това хубаво време и съвсем нда не се прибира човек Simple Smile..
и ние сме опитвали много малко неща - тиква, картоф и морков (него не го обича), и ябълка само близна..
още не може да седи но вече се олюлява и се задържа малко повече.

# 148
Ние нямаме голям напредък с лазенето за седене сякаш се задържа малко повече ама пак се тупва на страни а напреде понякой път си поставя ръчичките и се подпира от 3 дена има обрив на дупето и дудата мажа с какво ли не мия дупето всеки път като и сменям памперса смених и макрката памперси и не и минава и преди сме имали обриви ама са ни минава за няколко дена този е много странен незнам трябва ли да поискам направление за дерматолког или да изчакам още и на нас ни дадаха направление за коремчето и за кръв и урина другата седмица смятам да я заведа само се чудя за тази урина как да и я взема с този обрив и дали ще има някакво отражение в резултатите

# 149
На тая клавиатура има точки и запетаи, ползвай ги, по-лесно ще четем какво питаш.

Общи условия

Активация на акаунт