АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 060
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Ние вече имаме столче за хранене:
Скрит текст:

Стабилно е и функционално - после става на отделни масичка и столче, евтино е... Та, сега свикваме с новата придобивка. Първият път се разрева, като я сложих - бяхме я наобиколили и голямото ахкане около нея Joy, а тя милата като се осъзна, че е сама в това ново нещо и начупи устенца....Е, полека ще я даваме, няма как. И без това още не може да сяда. Много е смешна - като я сложа седнала, дори без възглавници се задържа за малко, а когато я подпра от двете страни надига дупето и се изсулва напред да ляга...Каката така не правеше, хич не знам с това диване как ще се разправям. Whistling

Относно захранването и аз мисля с тиква да започна след 10-ина дни. После ще я смесвам с картофче, морков, т.н. Ще гледам по-малка да е, та да не се налага дълго да я държа в хладилника. И за нас ще готвя от нея. Не мисля да замразявам...

# 121
Шаварче  и ние от няколко дни спим зле и не мога да разбера каква е причината, с рев се буди , не иска да си спи в кошарата, тази нощ се местихме 7-8 пъти  ooooh! иначе и ние се катурнахме от дивана, вече явно са много шавливи Grinning

Хубави слънчев ден

# 122
Здравейте,здравейте Simple Smile Да се похвалим и ние - започнахме с хапването. Днес трети ден картофче. Милия прави някакви погнусени физиономии,но изглежда има желание да се храни. С охота отваря устата като види лъжичката. Само не зная колко реално поглъща и колко се маже по бузите Simple Smile Мисля да дам почивка 1-2 дни и да вкарам морковче или пък тиква. Колебая се дали да смесвам с картофчето или като начало да са еднокомпонентни. Днес купих броколи и карфиол, но се чудя как мога да запазя по-дълго време. Дали да бланширам и замразя или пък готово пасирано и замразено...
Относно спането - няма шанс да си спи в леглото,от месец и повече е при нас и не ще и да чуе за кошарката. Буди се често,понякога и с рев. Не знам зъбки ли са,какво ли?
Притеснено ми е за пишлето. От предишната консултация педиатърката го дръпна ,но не мисля, че беше много силно,защото бебока не реагира. От тогава всяка вечер във ваничката подръпвам назад кожичката колкото позволява и никога със сила или много надолу. Но ми прави впечатление като дръпна кожичката отдолу изглежда тъмно червено. Нормално ли е да е така? Не го боли, защото при пипане не се дърпа или да реагира по някакъв начин. Просто цвета ме притеснява...

# 123
Ами не го прави. Аз съм много против забелването.  Rolling Eyes

# 124
Не бих казала, че е точно забелване. По-скоро почистване,подръпване леко назад и отмиване с водичка. Не го правя на сухо,също и не употребявам голяма сила. Искам леко,постепенно да станат нещата и не бързам пишлето да е забелено на 6-7 месеца или годинка.

# 125
Това си е забелване, но ок, ти си знаеш Simple Smile

# 126
  • Калифорния
А мъжът ти какво мисли по въпроса? Той би трябвало да знае какъв е нормалния цвят  Wink

# 127
Ео, защо си против?
  newsm78

Ние го забелваме от началото, без сила и зор, ама то е почти готово. всеки ден като го къпя.

# 128
# 129
А мъжът ти какво мисли по въпроса? Той би трябвало да знае какъв е нормалния цвят  Wink

Е,той мисли, че е нормално да става червено и не вижда проблем, но аз все пак се тревожа и затова попитах тук,майките на момченцата да кажат при тях как е Simple Smile До консултацията има няколко дни, ще изтърпя до тогава. Важното е, че не забелязвам да го боли при пишкане или при допир Simple Smile

# 130
Това си е забелване, но ок, ти си знаеш Simple Smile
Цитирам от публикация,която си публикувала "Кожичката може да се издърпва леко до степен, до която позволява в момента и да се изплаква нежно с бебешки сапун или шампоан. Към края на първата или средата на втората година препуциумът при повечето момченца след такива процедури прехвърля главичката на пениса." Ето това правя и аз - леко придърпвам назад,без сила,докъдето позволява самата кожичка,отмивам с водичка и това е.  От статията, която е против забелването казват, че това може да се прави, т.е. не се счита за онова насилствено и болезнено дърпане с цел оголване на главичката възможно най-бързо  Simple Smile

# 131
Аз съм За забелването, от опит, ще обясня и защо.
Казвала съм баткото е роден с проблем на бъбреците. давахме често проби за стерилна урина, често се получаваха резултати, които показваха външно замърсяване. Педиатъра ни посъветва да забелим пишлето, и всичко ще бъде ок. Същият съвет получихме и от уролозите и нефролозите. Съветвам ви, да използвате уролог за да извърши забелването, да болезнено е/но е кратко/, но е веднъж/ ако се почиства правилно, и не срастне отново/ и бързо минава. След забелването от уролог/ д-р Гайдаров/ , резултатите от урината винаги бяха ок.
На синът ми пишлето си беше почти забелено, така си се роди, трябваше много малко, за да се покаже цялата главичка. На приятелка и двамата и сина са родени с незабелени глави на члена, имали само дупчица, за да пишкат. Големият, не го бяха забелвали, бяха го оставили така, и накрая в по-късна възраст/11-12г/ се наложи обрязване, едва пишкаше, толкова беше сраснала кожата на члена..... за това, според мен, най-добре да се забелят пишлетата докато са малки, а не после да имате заедно проблеми,  така се почистват и по-добре, но.......децата са си ваши, който както си прецени Wink

# 132
бял_вълк, ниесъщо чистим така. Преполовили сме. Тъмно червено е .

# 133
аз също забелвам, даже сме почти готови. Аз съм за забелването,особено като знам какви проблеми имах с баткото, точно защото ме беше страх от това, даже се стигна до хирургична намеса

# 134
по принцип и аз съм "за" за забелването, пред хирургична намеса в по-голяма възраст. ние не сме напреднали много с това, но се надявам да не се наложи външна намеса, още повече в по-голяма възраст.

на консултацията ни дадоха направление за изследване на бъбреците, профилактично, изследването било с ехограф. доколкото разбрах е нещо ново, от тази година. някой да е ходил вече в Пловдив?

coffee_break, точно такова столче и аз искам. но ми се иска възглавничките да са мушамени, за да е чистят по-лесно Wink колко струваше и откъде го взе?

Общи условия

Активация на акаунт