АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 053
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Как се прави тази каша? Какъв ориз използва?
Има два начина - био бял ориз се изпича за час на 80 градуса във фурната и после се смила на брашно или си купуваш направо готово оризово брашно, което се продава по био магазините. Аз си купих направо брашно от zoya.bg. Кашата правя така - накисвам от сутринта 1 супена лъжица с връх в 70-80 мл вода (това е за съвсем малка порция, за по-големи съответно 2 с.л брашно с 150 мл вода и т.н.) и после на обед варя на котлона около 10 мин за да се свари хубаво ориза, добавя се допълнително вода за да се достигне желаната гъстота. За първи път като приготвих една тестова каша не я варих достатъчно и стана много гадна, с брашнян вкус. Следващата обаче като я държах на котлона 10ина минути си стана супер Simple Smile и добре, че е вкусна, защото аз дояждам каквото остане в бебешката паничка за да покажа, че храна не се хвърля.
Благодаря!
в сайта намерих брашно само от кафяв ориз, това:
http://www.zoya.bg/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D … _20_D0_BA_D0_B3-s
него ли използва?
други проверени продукти от сайта, т.е. от които да си доволна?

решила съм да проверя продуктите на теюи производители:

https://www.facebook.com/naturalmilk.bg?notif_t=fbpage_fan_invite

# 106
Аз купих оризовото на Topler (или нещо подобно), и също е ок - само добавяш водата към 2 лъжички брашно. По-натам ще пробвам и брашно от елда, да видим дали ще й хареса.
Готиното на "чистото" брашно е, че сам си решаваш дали с плодове или със зеленчуци да го смесиш.

И да се похваля: отгоре е избил резецът на 3-тото ни зъбче  Crazy

Малка зъбатка мамина  Heart Eyes

# 107
Благодаря!
в сайта намерих брашно само от кафяв ориз, това:
http://www.zoya.bg/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D … _20_D0_BA_D0_B3-s
него ли използва?
други проверени продукти от сайта, т.е. от които да си доволна?

решила съм да проверя продуктите на теюи производители:

https://www.facebook.com/naturalmilk.bg?notif_t=fbpage_fan_invite

Да, това е брашното, което ползвам - смес от бял и кафяв ориз е (то си пише в описанието, не знам в заглавието защо пише само кафяв). Друго, което купувам от Зоя е брашното от елда, просо си купих от тях- него ще си го правя на брашно сама, бебешката козметика на Urtekram, тепърва ще им пробвам зеленчуците. За себе си пазарувам годжи бери, пшеница на прах, сурово какао и си правя шейк с банан и соево мляко за закуска- гони болестите Simple Smile От козметиката съм ползвала и съм доволна от продуктите на Handmade Naturals.

# 108
Добро утро момичета. Аз искам да почерпя за моят рожденик днес. Нашият батко днес става на цели 5г.  smile3510

# 109
  • Варна
Мисля, че ние имаме малък проблем. В началото като започнахме захранването беше голям зор, а сега мисля е обратното, всичко що е с лъжица си го хапва с кеф обаче АМ нещо реши, че вече не му е по вкуса и с много зор си изпива дозичката. На обяд си хапва АМ и пюренце, а следобед е заместено с оризова каша. До кога по принцип се дава АМ ,знам че е рано за отказване...

# 110
  • София
Мисля, че ние имаме малък проблем. В началото като започнахме захранването беше голям зор, а сега мисля е обратното, всичко що е с лъжица си го хапва с кеф обаче АМ нещо реши, че вече не му е по вкуса и с много зор си изпива дозичката. На обяд си хапва АМ и пюренце, а следобед е заместено с оризова каша. До кога по принцип се дава АМ ,знам че е рано за отказване...

Ам се дава до навършване май на 1 или 2 г. на детето. А защо след зеленчуковото пюре даваш АМ. След като не го желае, значи му е достатъчно пюрето. Аз вече на обяд не и давам АМ и виждам, че и тя е ОК и си издържа до следващото ядене. Яде около 150 - 160 гр. зеленчуково пюре.

# 111
  • Варна
След пюрето му давам АМ, ако иска, по-често го хвърлям. Но проблемът е че другите хранения, които са само с АМ много трудно го накарвам да си ги изяде, даже вчера не успях и за цял ден яде само 4 пъти (АМ, пюре, каша, АМ ) и днес коремчето му беше едно малко и си казах ей сега ще хапва като ламя ама уви почна да му се мръщи пак на шишето...

# 112
  • Виена
Аз да кажа - Елиа вече пълзи класически стил Wink Всъщност пълзи, за да се добере до някоя ниска мебел и да се изправи Simple Smile Бяхме при педиатъра, питах какво да я правя и той ми каза, че след като се изправя сама няма проблем.
Иначе е 7400 и 67-68см. Ваксини няма. Захранването върви отлично, но вече определено забелязвам, че броколите не ги долюбва. Тиквата е все още фаворит. Пробва и оризова каша с пюре от круша - много успешно. Яде по колкото иска. Не знам какви грамажи изяжда. След твърдята храня винаги предлагам да суче и не ми отказва. Ако не предложа пък - не търси. За момента само оризовата каша не правя сама, защото не знаех как, но и нея ще пробвам. Смятам да оставя месата за след няколко месеца.
Предполагам, че съвсем скоро ще се сдобие със зъбчета Simple Smile
Мисията "Всеки да си спи в кревата" претърпя провал и сега отивам да я сбутам малко, че е заела спалнята по диагонал Simple Smile

Усмихната седмица от мен!   bouquet

# 113
Питах във Фейсбук, ама и тук да си питам - аз от сряда ще давам пюре от тиква и имам една голяма и хубава домашна тиква и сега умувам как ще е най-добре да процедирам с нея...помагайте с идеи- да я замразя сурова, да я замразя сварена, да стерилизирам сварена...как ще запазя най-много от полезните вещества?

# 114
И мен ме вълнува същото

# 115
С тиквата - давам на пара и след това пасирана, или печена във фурната - на "лодчици" с опция сама да си я яде и да се цапа на воля.

И двата варианта й харесват, за полезност, не знам как се приготвя най-добре.  newsm78

# 116
Аз ще я давам на пара и пасирана, но въпросът е как да съхраня остатъка от цялата тиква след като я разрежа.

# 117
  • София/Варна
Нарязвам обелената и почистен тиква на подходящи парчета и я замразявам сурова, в торбички за фризрер. Днес извадих 2 парчета и ги приготвих на пара, чудничко се получиха Simple Smile

# 118
Да се отчетем на бързо Simple Smile Днес бяхме да даваме кръв и урина ( със събирането се справихме учудващо добре  Simple Smile ) Аз също си мислех как да запазя тиква, но те ги има до декември май  newsm78 и реших да купя няколко малки и да ги държа в избата. Малчо не иска да яде никакви плодови пюрета  Sad мръщи се , плюе  ooooh! днес му дадох намачкан банан - хареса му, явно ще ядем сурови плодове само  Grinning

# 119
Тиквите държат цяла зима. няма смисъл да замразявате зеленчук, който го има на пазара или може да си купите и да стои у вас на терасата или в мазето.
Режете за бебето, а другото го готвите за семейството.  Peace
Аз ползвам една тиква вече 2 седмици, режа от нея и я прибирам в хладилника, нищо и няма.  Party

Ох ние спим ужасно вечер будим се с плач, през деня пак се будим с плач.
Иначе е кротко дете, ама...
Вчера падна от леглото  #Crazy Оставих по средата и отидох да му оправя банята за къпане, при което чувам от най-зверския рев, тичам и го намирам на земята. изкарах си акъла, опипах го целия. нищо му нямаше на пръв поглед. дано не се  е тряснал силно. спалнята ни е ниска, как се е пльоснал не знам. вече с тез опити за пълзене.  #Crazy

Аз съм сама мъжо е в чужбина и ми е голям зор да се справям 24/7 . Ама няма какво да мрънкам.  Peace
  Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт