АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 046
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
здравейте!
Това с овлажнителя не е лоша идея, често се будя с пресъхнало гърло.

Нашия мъник днес направи по-сериозен опит в лазенето- вдигна дупето, ама за ръце не се сеща.  hahaha Смях от всякъде.
За седенето нещо хич не го бива, много се клати и пада.

Сега съм на вълна да купувам столче за хранене и се отказах от дървените- много неудобни ми се виждат. Насочила съм се да си взема на мамас и папас или мадъркеър , ама втора ръка, че новите са много скъпи.
Обедно хранене замествам едва от няколко дни. малко се мръщим на зеленчуците, ама днес картоф с броколи едвам го изяде. Мисля, че проблема е от консистенцията по-гъста е и се дави и плюнчи.
Плодове давам за следобедна закуска, с кеф си ги хапва.

Косата продължава да ми пада, ами на всичко отгоре много бързо се омазнява.  ooooh! ooooh!

Всеки ден спим следобеден сън по 1.5-2 часа.
Но вечер много се буди, кога ще ни избият тези зъби вече.

Много бързо губи интерес от някоя играчка, но пък учудващо обича шумкащи найлони.
Сега ще му правя книжка от плат вътре с найлон да си шуми.  Crazy Crazy

Зеленчуци замразявам бланширани направени на пюре, на дозички. вчера тъкмо почистих фризера. Смятам да замразя зелен фасул, зелена тиквичка и броколи., спанак. може и малко
царевица.
Вчера изхвърлих запасите от кърма във фризера минаха 6 месеца. Кърмата ми намалява, заради заместването на храненията, пък и с цикъла. Дано да устискам поне до 8-9 месеца да го кърмя.
Други хранения освен обедното няма да замествам.

Ох, отплеснах се.  Хубав ден от мен!  Heart Eyes

# 91
  • Калифорния
Ние днес бяхме на профилактичен очен преглед, защото четох, че е добре да се отиде на 6 месеца, после на 1 година, на 3 и на 7 години. Засега очите ѝ са супер bowuu Има един диоптер далекогледство, което било нормално за бебетата.

# 92
Вкъщи сме за влагоабсорбатори, голяма влага е, не знам защо Rolling Eyes

# 93
Здравейте, в нас влага с тези климатици-няма как да стане LaughingС хапване то сме ок.Вчера заредих пюрета-има на ОВКО плодове с елда-много са хубави и за насищащи-та с тават да се замести следобедно ядене.Поне на Марин му стига.Почти всичко му харесва-вече хапна заешко и пилешко.Днес сме на славянски гювечма утре пуешко.

# 94
Моята малкта пак е със зачервено гърло и пак отложихме последната двойка ваксини с още 1 месец имам чувството ,че като дойде време за  ваксините все се разболява не знам докаде ще я откараме иначе добре си хапваме смятам утре да и дам местно пюре да видим дали ще и хареса

# 95
Кифла не хареса картоф, плюе яко, 4 ден и давам да опитва. Запече я. Смятам да пробвам след няколко дни с тиква.
Овко какви пюрета са, с баткото не съм ги използвала, не са ми познати?
Но на него му купувах само Хип, Гербер и Бебевита.
Надявам се да не се налага да прибягвам до пюрета, дано кифла прояде моите произведения Mr. Greenцица си иска и това е Joy 8500гр. е станала, баща и я нарича галено ''тлъстуша'' hahahaи на нас ни биха само едната ваксина за 6 м. защото сме вечно със сополи, но други проблеми няма, явно кърмата спасява положението, поне така си мисля Rolling Eyes.

# 96
Здравейте отново, щем нещем ще се заляваме с въпроса с въздуха, че чак аз пресъхвам.
Напредък със седенето имаме много голям (горда мама да се похвали) - реших просто да я оставя щом дава такъв зор.  newsm47 С пълзенето обаче доста ще почакаме, че ни идва в повече енергията и искаме всичко едновремено да пипаме и няма грам покой за съсредоточаване по същество  Joy
С косата аз имам същия проблем пада и се омазнява често, препоръчаха ми да ползвам био-шампоани и сега ще пробвам пък да видим  Wink
Стряскам се малко като ви чета неволите с тези ваксини, скъпи мами. Дано сезонът се задържи с някакви постоянни температури, та да прогони вирусите и да свършат мъките с гърлата и сополите  bouquet

# 97
Много бързате с това пълзене. Баткото е също априлче, и няма да забравя, че пропълзя активно на 29.12. Под пропълзяване активно визирам да изпълзи няколко метра без проблем, бързо, до преди това само правеше някакви опити с кратки разстояния.

# 98
Да се похваля и тук- днес бебка яде за първи път нещо, различно от кърма Simple Smile Започнахме с домашна оризова каша и яде, та и пукаха ушите. Дожаля ме да спра на третата лъжичка и изяде 5-6 Grinning Толкова естествено и се получиха нещата, че сякаш е яла с лъжица цял живот. Нямаше мръщене, плюене и т.н. Много съм доволна, тя също. Дано с всички храни да е така.

Купихме дървеното столче от Икеа. Много ми харесва- изчистен дизайн, естествен материал...чудно.

За овлажняването на въздуха - аз си ползвам прането  Joy С многократните пелени все има нещо да съхне, вкарвам сушилника в стаята и овлажнява прекрасно. Същата работа върши и купа с вода близо до климатика или печката.

# 99
За овлажняването на въздуха - аз си ползвам прането  Joy С многократните пелени все има нещо да съхне, вкарвам сушилника в стаята и овлажнява прекрасно. Същата работа върши и купа с вода близо до климатика или печката.
И ние така, и гащи, и купи няколко, ама пак ми е сухо  Confused Сигурно ни е голяма площта и нещо не можем да умерим количеството вода за изпаряване  Crazy

# 100
И ние така, и гащи, и купи няколко, ама пак ми е сухо  Confused Сигурно ни е голяма площта и нещо не можем да умерим количеството вода за изпаряване  Crazy
Повече пелени да напикава малкият човек значи  Laughing

# 101
с това ядене направо вече така се обърках... като ви чета... докато аз давах плодови сокове и пюрета никой почти нищо не даваше на бебетата, а сега чета, че вече пюренца с месо хапват. браво! аз я карам по-лежерно, давам си на обяд зеленчуково пюре по 2-3 дена един вид само добавям нови зеленчуци. основата ми е тиквичка, морков и картоф. утре ще добавя броколи. нещо ми се мръщи, ама предполагам, че не уцелвам топлината и консистенцията още.

# 102
Да се похваля и тук- днес бебка яде за първи път нещо, различно от кърма Simple Smile Започнахме с домашна оризова каша и яде, та и пукаха ушите. Дожаля ме да спра на третата лъжичка и изяде 5-6 Grinning Толкова естествено и се получиха нещата, че сякаш е яла с лъжица цял живот. Нямаше мръщене, плюене и т.н. Много съм доволна, тя също. Дано с всички храни да е така.

Купихме дървеното столче от Икеа. Много ми харесва- изчистен дизайн, естествен материал...чудно.

Как се прави тази каша? Какъв ориз използва?

# 103
запис от мен  Two Hearts newsm30 Two Hearts

# 104
Как се прави тази каша? Какъв ориз използва?
Има два начина - био бял ориз се изпича за час на 80 градуса във фурната и после се смила на брашно или си купуваш направо готово оризово брашно, което се продава по био магазините. Аз си купих направо брашно от zoya.bg. Кашата правя така - накисвам от сутринта 1 супена лъжица с връх в 70-80 мл вода (това е за съвсем малка порция, за по-големи съответно 2 с.л брашно с 150 мл вода и т.н.) и после на обед варя на котлона около 10 мин за да се свари хубаво ориза, добавя се допълнително вода за да се достигне желаната гъстота. За първи път като приготвих една тестова каша не я варих достатъчно и стана много гадна, с брашнян вкус. Следващата обаче като я държах на котлона 10ина минути си стана супер Simple Smile и добре, че е вкусна, защото аз дояждам каквото остане в бебешката паничка за да покажа, че храна не се хвърля.

Общи условия

Активация на акаунт