АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 039
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
На мене ми казаха по отношение на захранването следния вариант примерно си започнала със картоф да захраниш за 1 седмица след това към него добавяш примерно морков като картофа трябва де я доминиращ и така пак цяла седмица следващия зеленчук например пащърнак можеш да го въведеш с един от предходните два зеленчука защото те вече са въведени.
Аз на малката и правя домашно пюре от тиква морков картоф и пащърнак и много и харесва изяжда по190гр аз имам едно такова питане понеже всички сме чували за полезните витамини в червеното цвекло но досега не съм виждала купешко такова и и чудя дали може да се дава на бебето  Thinking newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 76
Супер много ви благодаря за споделения опит.

Нищо не съм чела за червеното цвекло във връзка с децата, освен че се води по принцип "нитратен" зеленчук, редом с всичките му и полезни действия.

Виждам, че давате и пащърнак. Понеже никога в живота си не съм опитвала, даже до скоро незнаех как изглежда, сега търсим да купим за бебо. Чета, че е от семейството на морковите. Има на пазара до нас, обаче не мога да преценя дали е пресен. На пипане стои един такъв леко сух на повърхността, не е свеж, пресен и твърд като морков примерно.
Това ли е нормалното състояние или просто бил е стар. Ония ден гледах на друго място и купих един, ей така да видим какво е, преди да дадем на детето. Като го обелихме, ами той изобщо не беше свеж и сочен като моркова, ами пак така сух, стричав. Та и той ли е бил стар или просто пащърнака си е така. Понеже не е нещо, което е много популярно и се купува редовно, предполагам, че може и да позалежава по пазарите.

# 77
Честно казано, въобще не смятам да давам нещо, което не се яде в това семейство. За какво му е да яде една година пащърнак, като аз после никога няма да се сетя да го готвя това чудо. Laughing Дори не знаех, че съществува, преди да се стигне до темите за захранване.

# 78
Еовин,

абсолютно си права Simple Smile

ама понеже го има в пюретата купешките и аз от там гледам какви зарзавати да купя и какво да правя в къщи. Но вярно като се замисля за какво му е на детето това чудо, ако после няма да купуваме за вкъщи.

# 79
Относно пащърнака аз днеска и направих пюре и в него сложих пащърнак той досущ прилича на морков само дето е бял може би не е толкова сочен колко моркова .Аз като го купиш от пазара човека ми каза че те първа се събира таз годишната реколта от пащърнак даже сега било малко рано.

# 80
И аз допреди захранването не бях виждала пащърнак с очите си, но започнах да купувам коренчета от пазара и да ги добавям сварени към зеленчуковите й пюрета, пасиран. Сладни леко и дава приятен аромат. Даже наскоро две бройки нещо залежаха повече от два дни в хладилника и ги добавих към моя супичка за големи хора.

# 81
Днес купихме броколи и карфиол. Страхотни има по пазарите в момента.
Чудя се обаче как точно да ги замръзя във фризера. Сурови или да ги бланширам?

Вие как замразявате?

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 17:27 от svetlanavaleva

# 82
ЗамрАзявам бланширано. Но много рядко замразявам по принцип. Само едни тиквички съм направила.  Rolling Eyes

# 83
Днес имаме половин рожден ден ! nbirthday newsm18
Относно замръзяването и аз бланширам преди да замразя, но като цяло избягвам за нея, защото се губят ценните вещества на зеленчуците.
Използвате ли овлажнител и йонизатор или мислите ли да започвате през отоплителния сезон. Избрали ли сте марка? Благодарности  newsm03 newsm51

# 84
Аз сега бланширам и замразявам броколи и карфиол. Знам, че е по-добре да са пресни, ама няма как. Сега им е сезонът  и след месец като реша да дам, няма да има вече. Трябва да купувам на Бондюел евентуално

Относно овлажняване- нищо не сме мислили още, но може би трябва да вземем нещо.

# 85
Относно Пъшърнака,много е вкусен, а и малката мн добре го приема (Сладък е)и другото е че има много витамин. Споделям просто Simple Smile

# 86
Имаме овлажнител от баткото и го ползваме всяка зима, защото се отопляваме с климатици. Не съм обърнала внимание на марката, май е на Авент. Кофтито е, че има участъци, които трудно се почистват.

# 87
  • Виена
Точно вчера купух два овлажнителя, солидни при това, понеже бях сигурна, че въздухът вкъщи е ужасно сух. Мъжът ми поспори с мен и се предаде. В магазина реших да купя и хигромер, за да бъде пълно поражението върху любимия, бидейки подкрепено с доказателства  Twisted Evil

Съветът ми е - купете си първо хигромер, за да проверите дали въобще имате нужда от овлажняване на въздуха Wink При положение, че парното поддържа температура от 23-24 градуса, таваните са почти на четири метра, се оказа, че влагата е 45%, което не ми се вярваше, но е факт. Сега имам два овлажнителя без особено приложение за момента Wink Класик съм аз  bowuu

# 88
Записче и от мен.
Овлажнител не ползваме, за сега нямаме нужда... А относно захранването и зеленчуците които се и не се ядат в къщи... аз давам от всичко и ако й хареса влиза в менюто й. Пащърнака обаче твърдо го отказва. В комбинация с друго, когато другото преобладава значително по-мога да я излъжа да го яде, но от както давах 2 пъти и виждам, че не му е фенка не се и опитвам повече да й го пробутвам. Така е и със заешкото... определено не й харесва... Пуешкото го яде така, а пилешкото й е фаворит за сега.

# 89
Към нашият овлажнител си има хидромер

Общи условия

Активация на акаунт