АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 43 088
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Не е заместил ядене. Не знам по колко грама изяжда, понякога повече, понякога по-малко.
Наддава по 500 гр на месец.
Иначе във фб групата бяха писали, че дават кус-кус вместо попара.
Аз лично съм давала на закуска плодове, кисело мляко с овесени ядки, парченце пържена филийка  Crazy, макарони със сирене, коричка с тахан...

# 646
И аз много ще съм благодарна ако споделите какво и по колко грама ядат вашите деца.
Ние сме заменили 2 хранения за сега -на обяд яде зеленчуково или съответно месно пюре (190 гр.), а следобед някакъв вид каша с плод около 180 гр. Другите 3 хранения са АМ.

Искам за закуска да му давам нещо друго, а не мляко. Пробвах с попара, но категорично не я харесва. Дайте някаква друга идея. Вие заменихте ли вече трето хранене?

Ние имаме проблем с наддаването. Много малко наддава. Около 150 гр на месец. Вече 2 месеца е така. Доки каза да даваме по-калорична храна като заместим сутрешното мляко с попара. Е да, ама той не я харесва.

овесени ядки може да му даваш.
Ние не сме заменили хранене. Кукла освен кърма друго не иска. Давам и да гризе сухари и хляб, за да си чеше зъбите. Маже и си играе с банана, вместо да го яде.......

# 647
ЧНГ и от нас! много здраве за всички!

Ние сме заместили май всички възможни хранения, суче само сутрин и вечер. Попарата много я харесва, разбира се без захар, само със сиренце и масло. На обяд зеленчуково / месно пюре. и аз още не съм давала жълтък, но скоро ще почвам. следобяд хапваме каша, а между обяда и кашата - плодово пюре. между попарата и обяда пък хапва малко банан, пие сок от нещо. изобще не мога да се оплача, добре хапва. миналият месец беше наддал цяло кило.

бърбори, когато му е кеф - сутрин рано и преди да заспи вечер - бабаба, папапа, веднъж каза и мама, но не се е повторило.

с проходилката вече се научи да тича из апартамента, докопва разни неща и бяга. голям кеф hahaha

# 648
  • София
И аз много ще съм благодарна ако споделите какво и по колко грама ядат вашите деца.
Ние сме заменили 2 хранения за сега -на обяд яде зеленчуково или съответно месно пюре (190 гр.), а следобед някакъв вид каша с плод около 180 гр. Другите 3 хранения са АМ.

Искам за закуска да му давам нещо друго, а не мляко. Пробвах с попара, но категорично не я харесва. Дайте някаква друга идея. Вие заменихте ли вече трето хранене?

Ние имаме проблем с наддаването. Много малко наддава. Около 150 гр на месец. Вече 2 месеца е така. Доки каза да даваме по-калорична храна като заместим сутрешното мляко с попара. Е да, ама той не я харесва.

Сутрешно - попара, обедно - месно/зеленчуково пюре, следобед - каша (безмлечна/млечна), и две АМ.
Мисля да пробвам и с кус кус и може би утре сутринта ще и дам кус кус със сирене.
За пюретата - давам месни готови, а зеленчукови понякога аз и правя, а понякога пак и давам готови. По принцип и аз вече се изчерпвам ама няма как....

# 649
Ще пробвам кус-кус щом казвате.

Какъв кус-кус да купя? Някакъв детски ли има или тоя обкновения който е за възрастни?

И още един въпрос- кус-куса като го сварите, пасирате ли после или давате така?
Имам чувството, че ако не го пасирам, ще се задави, но може и да не съм права.

# 650
Никога нищо не съм му пасирала. Помагам му да си го сложи на лъжичката и си яде сам с лъжичката.

# 651
  • София
Ще пробвам кус-кус щом казвате.

Какъв кус-кус да купя? Някакъв детски ли има или тоя обкновения който е за възрастни?

И още един въпрос- кус-куса като го сварите, пасирате ли после или давате така?
Имам чувството, че ако не го пасирам, ще се задави, но може и да не съм права.

Купила съм за бебета кус кус на плазмон. Не пасирам и не смятам да пасирам, както и попарата не я пасирам. Вече са достатъчно големи за да се учат да дъвчат и гълтат не пасирани неща. А и все пак няма цял живот пасирана храна да яде или до годинката все пасирано да и правя.

# 652
Аз за закуска давам кус-кус на Плазмон и не го пасирам той е бебешки кус-кус,давам попара или каша от елда със сирене и масло на обяд давам зелечуково или местно а след обед давам плодово пюре или плодово мляко

# 653
Eo, браво на твоя юнак, че яде сам с лъжица Simple Smile

Аз също още не съм заместила хранене - иска си мляко и това е Simple Smile с каквото и да го залъжа пак си го иска  baby_neutral

Попарата я замених с макарони или кус кус (не пасирам нищо) - купувам обикновени, за нас Simple Smile слагам малко сиренце и яде с голям кеф Simple Smile лъжицата я ползва по-скоро за чесане на зъби (когато опита да яде сам с лъжица  hahaha)

От Коледа започна да се изправя и вече изобщо не търпи да е на едно място или да е седнал. Седенето и без това все още не му е сила (задържа се за малко и се просва настрани или назад) Simple Smile  newsm30

# 654
Той повече се маже  Laughing, ама все нещо му попада в устата. Давам му я да свиква как се гребе и лапа  Sunglasses

# 655
Трябва да пробвам и аз кус-куса, съвсем бях забравила за него

# 656

[/quote]

Тъй като и ние от началото имаме проблем с кг, педи ни препоръча да давам по две каши на ден. Купих три-четири вида, за да е по-разнообразно и започнах  една каша сутрин за закуска /около 180-190гр/ и после една към 18 или 20ч, зависи кога огладнее.
Сега вече ядем попара и следобед само въртя кашите - ориз, елда, 7 зърна, като вътре слагам и по половин плодово пюренце.

За обяд общо взето готови месни пюрета - заек, пиле, пуйка. А зеленчуковите - картоф с морков, броколи с ориз, картоф с тиква, картоф с тиквичка. И винаги присъства морков, иначе не иска да яде Joy

# 657
le espanola,

ние днес сме на консултация и при положение, че не иска да яде попарата си мислех да питам точно това- дали да не давам по 2 каши на ден с надеждата да позаглади малко косъма Simple Smile

# 658
При нас имаше ефект, за 7-ми месец наддаде 400гр, като се има предвид, че тя до 6-ия не е наддавала толкова Grinning. Още повече, че кашите отново са направени с нейното мляко и не губи от млечните хранения. Дано да свърши работа и при вас. Понякога, когато не си изпие цялото мляко вечер към 20-21ч, от остатъка правя каша и така поне го доизяжда. Всякакви щуротии правя само да яде.

# 659
  • Велико Търново
Честита Нова Година и от нас. Да изобилства от здраве, мир и благополучие! Този месец и Калоян е наддал 200 гр. вече е 10 кг и док. каза, че е добре.
Имам питане - тази вечер забелязах, че венеца на горния ляв първи резец е доста син, сега търся инфо за този хематом, но ще се радвам да споделите мнение. Зъбчето не се е показало още, а венеца е силно оточен и син, което си ме притеснява. Ще чакам отговорите ви.

Общи условия

Активация на акаунт