АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 42 191
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Някоя по-запозната мама я да сподели за въвеждането на глутена моля, че съм боса в тази тема.
Другата седмица ще започна с месото, аз. Попара като стане на 7.5 месеца ще дам.
Тез каши хич не ме кефят нещо.  ooooh!

# 61
С глутен се захранва бавно, поне месец. Има различни видове глутен: преница, просо, овес.......и т.н. трябва да си видя записките. Помня, че давах всеки поотделно. Примерно 5-6 дни само пшеница, после само просо, после добавяш към вече даваното нов вид, примерно овесени ядки. Има каши с различни видове семена, може чрез тях да внесеш глутена. Каша с пшеница, каша с 4-5 семена, имаше и със 7 мисля, забравила съм, утре ще погледна записките

# 62
На мен ми казаха глутена да го вкарам с каша.

# 63
  • София
Такаааа бяхме при гастрото Всичко е Ок. Каза, че трябва да заместя обедното и следобяд да и давам каша или плодово пюре. Може да минем на 2-ка мляко. И да започна след това да давам и месни пюрета
и каза по смело да я захранвам
за пъпките и изпръхнала кожа ми каза да и взема колд крем. Иначе вече сме 7 510 кг. ( 6 месеца и 9 дни )

Написа и какви плодове и зеленчуци да давам и кои да избягвам.

Препоръча ми да започна да и давам - морков, карфиол, брюкселско зеле, броколи, ориз, каша с глутен???, безмлечна каша от елда, пасирани плодове ( банан, ябълка, синя слива ), от месото - пилешко, пуешко, заешко. Да избягваме - зелен фасул, грах, боб, картоф(от него се обрина), домат, портокал, диня, за ялбъка също може да предизвика алергия ( сурова ).

# 64
Записвам се.
Не бях влизала дълго време...

Ние приключихме с кърменето преди 3-4 дена и сега вече сме изцяло на АМ.
Започнахме със соковете в средата на петия месец (пийва си ги с голям кеф..всички са на основата на ябълка, а другия плод е 1/3 от целия сок...сега сезона е прекрасен...има голямо разнообразие), а от началото на 6-тия започнахме и със зеленчуковите пюрета (те пък са на основата на картофа..). Всичко си изяжда с голям апетит и търси още. Сама му ги приготвям. Купувам пюрета, колкото да имам, ако някой ден нямам възможност да направя. Най-хубавото е, че откакто започнахме със сокове и пюрета, започна да дриска всеки ден, а не както беше преди това на седмицата веднъж.

В количката, когато не спи, не иска да лежи и вече го слагам в леко седнало положение.
Когато го взема в мен си стои съвсем седнал и не иска в друга позиция.
Приятели ни подариха бънджи за бебета и малкия много се радва да подскача в него.

# 65
Здравейте и от мен. Ние сме ужасни от 2 дни почти не съм спала, буди се час по час и не толкова да суче а само са сукне. Снощи реших че е жаден, понеже може да му е горещо и му предложих вода, Да ама не тя си остава гадно и ненужно нещо и се успокои пак с цица   ooooh!  Laughing От 1 седмица съм му заместила обедното хранене с пюре, но често и си досукваме. Сучем 2,5, рядко 3 часа и понеже и 2,-3 дни ака , но половина гърненце, не иска в памперса .     почва се един рев и го събувам и държа над гърненцето и така акаме Blush Теглих го и се оказа че сме наддали 350 гр. за 20 дни и вече сме  9200  #Crazy а кажа ли че сме на кърма, не ми вярват. #2gunfire Аз му готвя, варя зеленчуците на пара, че имам домашни, вече съм дала, тиква, ябълка, морков, картоф, сега мисля да си почина и да му купя пащърнак.
Алекс това с диетата е лощо. Големият ми син е с НБКМ и след 2 г. пауза, от 2 седмици пак ми реагира. Горкият днес не отиди на дом че менюто беше изключително млечно.

# 66
А сокчета от кога започнахте да давате и как, аз още не съм й давала ... Пробвам я само първично кои плодове ще си хареса на вкус, но за сега само банана ни допада Simple Smile
Слава Богу спим нормално вечер, но през деня от 12 до към 15 си показваме всииички магарии докато на мама и изпушат бушоните - после пак го караме ангелската, което ме навежда на мисълта, че зъбите са далече newsm78

# 67
ние от вчера сме със седналия кош на количката, след като събота и неделя се возихме само седнали, провесени като тираджия. сега е много доволен.

изведнъж сам си направи яденетата на 5 за деня, от което аз съм изключително доволна. почти сме заместили обедното кърмене със зеленчуково пюре. от миналата седмица започнах със зеленчуците с картоф и тиквичка. сега добавих и морковче. слагам мъничко масло и кърма. хапва ги с кеф. засега ги правя аз, но като дойде време за месото, ще купувам.
 сутрин давам сок между първото и второто ядене, а следобяд пак междинно давам плодово пюре. не ми е много ясно с тия каши какви и дали да давам, но ще видим.

# 68
Тук съвсем ви изпуснах..
За глутена има май нещо ново - 6-7 месец да се въвежда, но не съм чела статии, нямам по-достоверна информация.. Още не съм стигнала да чета за това.
Моят не седи,не пълзи, но го возя на 130 градуса в количката. Бавно се захранваме. В това хубаво време почти не се прибираме

# 69
Ние вървим много бавно със захранването. Още не сме заместили цяло хранене. За сега яде по около 30 грама пюре зеленчуково по обяд. Не съм давала плодове и каши още. Ядем 6 пъти за 24 часа.

Имам няколко питания обаче:

1. За сега съм дала картоф и тиквичка. Тиквичката я добавих към картофа, а не отделно. Ама сега като чета напред- назад, виждам че като се въвежда нова храна, се въвежда отделно...т.е. би следвало да не е в комбинация с картофа...много странно...вие така ли постъпихте?

2. Утре ще ни слагат ваксина, тая която се слага 6-ти месец-хепатит. Давам тиквичка от 2 дни, чудя се утре да продължа ли да давам като ни слагат ваксина, че уж нали тиквичката ни е нова храна?

3. Кога заместихте цяло хранене с пюре? Колко време след като за пръв път дадохте пюре? и слагате ли мляко в пюрето?

Уж толкова изчетох по въпроса и май това ми е проблема. Толкова много противоречива информация има. Та реших, че е по добре да питам мамите, които вече го практикуват Simple Smile

# 70
Да се запиша в темата  Whistling

При нас нищо ново  Whistling госпожичка си похапва само кърма, още не седи, не пълзи ... скука  Mr. Green

За рефлукс четох че сте писали.  Rolling Eyes Баткото беше така 6 месеца ако си спомням добре  newsm78 Тогава ми обясняваха че докато бебето качва килограми всичко е наред и с времето ще го израстне  Whistling Беше на кърма по това време  Peace

# 71
Има ли в АПРИЛКИте мами, които работят паралелно с гледането на бебе?
Home office, или part-time?
Как се справят, някои хитринки и съвети да споделят?

# 72
  • Варна

1. За сега съм дала картоф и тиквичка. Тиквичката я добавих към картофа, а не отделно. Ама сега като чета напред- назад, виждам че като се въвежда нова храна, се въвежда отделно...т.е. би следвало да не е в комбинация с картофа...много странно...вие така ли постъпихте?

Според нашата педиатърка, храните се въвеждат смесено. Аз започнах с тиква /т.като имаше разтройство/, като станаха около 70гр., започнах да добавям тиквичка, докато стане повече от тиквата, така направих и с картофа, макар че той хич не и хареса. Та така всяка нова храна я смесвам с тиква, пак можеш да разбереш дали има реакция към новия зеленчук. Хранене ще заместим към шестия месец, за сега е на 70 гр. пюре и 150мл АМ

# 73
.....Имам няколко питания обаче:
......
Уж толкова изчетох по въпроса и май това ми е проблема. Толкова много противоречива информация има. Та реших, че е по добре да питам мамите, които вече го практикуват Simple Smile

Ще споделя това, което правим ние, а то е дадено като препоръка от педиатъра ни.

- Давам зеленчукови пюрета, в които основния зеленчук е картоф, а към него съм добавяла вече морков, тиква, тиквичка, червена чушка, пащърнак, ябълка...

2. Утре ще ни слагат ваксина, тая която се слага 6-ти месец-хепатит. Давам тиквичка от 2 дни, чудя се утре да продължа ли да давам като ни слагат ваксина, че уж нали тиквичката ни е нова храна?

- Аз бих питала педиатъра си за това.

3. Кога заместихте цяло хранене с пюре? Колко време след като за пръв път дадохте пюре? и слагате ли мляко в пюрето?

- Започнах на обед с даване на лъжичка - две от чисто картофено пюре и постепенно увеличавах всеки ден с по 3-4 лъжички, докато не заместихме цялото хранене. В момента давам 150гр. зеленчуково пюре на обед. Слагам 1 лъжичка адаптирано мляко и малко масло, на върха на ножа.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 10:41 от MaDMamA

# 74
Ние вървим много бавно със захранването. Още не сме заместили цяло хранене. За сега яде по около 30 грама пюре зеленчуково по обяд. Не съм давала плодове и каши още. Ядем 6 пъти за 24 часа.

Имам няколко питания обаче:

Ако си захранила с картоф първо, няма проблем при вкарването на втория/ тиквичка/ продукт да го прибавиш към първия/картоф/....т.е. бебето е яло няколко дни картоф 1 ден-1л, после 2, после 3л, 4 ден 4-5 лъжички и т.н. следва 2-3 дни почивка, после към картофа добавяш тиквичка, 1 ден 1л, втори ден 2л, трети ден 3 лъжички и т.н. ако решиш да захраниш с трети продукт, пак правиш 2-3 дни почивка и може да захраниш отделно, може и да прибавиш към вече захранените продукти, твой избор. Лично аз предпочитам отделно, така се следи по-добре реакцията на бебето.
Прясно изцеден сок не съм давала, и нямам намерение да давам , поне в близките 2-3години.
Сварила съм и малки кубчета картоф, мисля да я пробеам днес, нали навършва 6месеца.
С маслото, мисля, се вкарва като отделен продукт.

Общи условия

Активация на акаунт