Електронни четци-XI

• 54 210
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
В продавалник се срещат Nook-ове за около 120лв. нов, с гаранция от Амазон. Относно пренасянето - на мен лично моя ми е удобен, а не се разкарвам с голяма чанта. Общо взето (според мен) единственото удобство на 5-инчовия е, че е по-малък и ще ти е по-удобно да боравиш с него с една ръка, което е предимство ако си права в градския транспорт и трябва да се държиш за някъде (примерно).
Относно Киндъл 3 - според мен е прекалено голям. Ако използваш четеца само за четене не мисля, че ще имаш нужда от клавиатурата, която влияе доста на размерите (предполагам и на теглото) му.

# 196
В продавалник се срещат Nook-ове за около 120лв. нов, с гаранция от Амазон. Относно пренасянето - на мен лично моя ми е удобен, а не се разкарвам с голяма чанта. Общо взето (според мен) единственото удобство на 5-инчовия е, че е по-малък и ще ти е по-удобно да боравиш с него с една ръка, което е предимство ако си права в градския транспорт и трябва да се държиш за някъде (примерно).
Относно Киндъл 3 - според мен е прекалено голям. Ако използваш четеца само за четене не мисля, че ще имаш нужда от клавиатурата, която влияе доста на размерите (предполагам и на теглото) му.

Аз имам Киндъл 3. Чета предимно в градския транспорт, права. Държа го с една ръка и прелиствам с нея. Много си ми е удобен, не бих го заменила   bouquet

# 197
Ще ми се да споделя и друго нещо: прегледах и офертите в Продавалник, по конкретно, за Kindle 3 на старо, въпреки твърдението, че са класика,  цените са  #2gunfire и са равни или превишават Киндъл 4/в БГ-Техномаркет, Технополис../ и гаранция няма...

Така е, когато си купувах К3 преди 2-3 години, дадох за него 330лв. К4 (нов) тази година ми излезе 160лв.
И все пак предпочитам К3 Heart Eyes - удобна ми е клавиатурата, копчета за прелистване, това, че малко по-голям.

# 198
Намерих Kindle Paperwhite на супер изгодна цена 130 лв, тъй като на мен лично не ми върши работа казвам (пиша) защото знам, че доста от четящите тази тема си търсят четец. За повече информация пишете на ЛС.

# 199
Въпреки по-високата цена и аз отново бих си взела Киндъл 3-ка. Разгледах продавалника и там са на половин цена от тази, на която аз си купих моя  Peace

# 200
Благодаря на всички за отговорите  bouquet, честно казано, ще оставя въпроса още седмица- две малко да "отлежи", пък кой знае, може по Коледа да се радвам на нова придобивка Wink

# 201
  • София
Аз имам Kindel Touch i Nook Glow Light, ако цената на Kindle Paperwhite, не беше двойно по-висока от тази на Nook Glow Light, бих взела него.

Тази подсветка е страхотно предимство, ако смяташ да четеш вечер в леглото, без да пречиш на половинката. Ако няма проблем и можеш да четеш на светло, взимай Киндел 4, на добра цена е в момента.

# 202
А защо си се насочила към 5-инчов дисплей?
Заради идеята да бъде удобен за пренасяне, но да си призная, че екрана и мен малко ме притеснява, но пълно щастие няма Sad  Лошото е, че разглеждам и други различни от тези двата и това ме обърква тотално...
Ще ми се да споделя и друго нещо: прегледах и офертите в Продавалник, по конкретно, за Kindle 3 на старо, въпреки твърдението, че са класика,  цените са  #2gunfire и са равни или превишават Киндъл 4/в БГ-Техномаркет, Технополис../ и гаранция няма...
Nook Simple Touch или Nook Glowlight, са също с добри отзиви и определено и те са ми в"списъка" с колебания.. Но все повече се притеснявам, дали електронен четец, би отговорил на очакванията ми и затова цената също е от значение....А такова нещо с достатъчно добро качество и на ниска цена, поне от опит, не мога да кажа дали има..

igli4kata, kobo mini са много стабилни четци, но зависи на колко си години.Дъщеря ми не излиза без него, много си го харесва, въпреки че има два други (6 и 9.7 инача).Но на мен ми бяха ситни менютата му. Така че ако нямаш проблем със зрението кобо е супер.

# 203
Намерих Kindle Paperwhite на супер изгодна цена 130 лв, тъй като на мен лично не ми върши работа казвам (пиша) защото знам, че доста от четящите тази тема си търсят четец. За повече информация пишете на ЛС.
Да не си объркала отпред цифрата или е втора употреба? Аз съм го срещала най-малко на 220 лв., говоря за стария модел.

# 204
igli4kata, kobo mini са много стабилни четци, но зависи на колко си години.Дъщеря ми не излиза без него, много си го харесва, въпреки че има два други (6 и 9.7 инача).Но на мен ми бяха ситни менютата му. Така че ако нямаш проблем със зрението кобо е супер.
nikolexa, само  менютата ли са ситни, шрифта предполагам не е проблем да се коригира според нуждите? newsm78 А как стои въпроса с речника, може ли да се добави например английско-български речник? Удобството при ползването на речник също е решаващо при мен.
Cassy, мαрия, Джия, г-ца Зизу, при вас има ли възможност за добавяне на речници, до колкото прочетох май има, но до колко е удобно ползването им?
nad_tab,  имам същия въпрос към теб за сравнение на речниците за двата модела, които използваш. До колкото прочетох при  Kindel Touch е по-улеснено ползването на речник, така ли е?Kindel4  къде имаш предвид, че е на добра цена ? В Техномаркет?

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 08:35 от igli4kata

# 205
Аз си добавих английско-български речник, голямо удобство е, защото чета доста книги на английски.

# 206
  • София
nad_tab,  имам същия въпрос към теб за сравнение на речниците за двата модела, които използваш.

Не използвам речник... на руски има всичко което ми потрябва, а той ми е на нивото на българския Mr. Green изобщо не се затормозявам да чета на английски  newsm78

Ще кача за проба по една английска книжка и в двата четеца и ще пиша  Hug

# 207
nikolexa, само  менютата ли са ситни, шрифта предполагам не е проблем да се коригира според нуждите? newsm78 А как стои въпроса с речника, може ли да се добави например английско-български речник? Удобството при ползването на речник също е решаващо при мен.
Cassy, мαрия, Джия, г-ца Зизу, при вас има ли възможност за добавяне на речници, до колкото прочетох май има, но до колко е удобно ползването им?
nad_tab,  имам същия въпрос към теб за сравнение на речниците за двата модела, които използваш. До колкото прочетох при  Kindel Touch е по-улеснено ползването на речник, така ли е?Kindel4  къде имаш предвид, че е на добра цена ? В Техномаркет?

Аз също съм си качила английско-български речник, защото на Киндъла чета предимно само на английски. Нямам проблем с ползването му, макар че предполагам при Киндъл Тък е по-лесно да се изплозва. При Киндъл 3 трябва с бутона за навигацията да отидеш до думата която те интересува и отдолу или отгоре се появява значението.
Може и да греша, но мисля че за останалите четци няма английско-български речник.

# 208
  • София
Цитат
До колкото прочетох при  Kindel Touch е по-улеснено ползването на речник, така ли е?
Аз ползвам Kindlе Touch с речник. Маркирам думата с продължително натискане и излиза избрания по подразбиране английско-български речник, ако там не е намерена - показва се описанието й в някой от двата други тълковни речника. Отделно може да се търси и с набиране от виртуалната клавиатура, но е доста по-бавно и тромаво.
На мен ми е удобно, лесно е и ми върши добра работа.

# 209
  • UK
На Нук речникът е Оксфордски английско-английски, не може да се качи английско-български. На мен ми върши страхотна работа и нямам нужда от английско-български, но за някой, който не е свикнал да ползва такъв тип речници, може да е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт