Електронни четци-XI

• 54 145
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Гаранцията е от амазон и е желязна. Първо те изпращат чисто нов, после се праща повредения. Някой скоро беше минал по този път и беше описал подробно процедурата. Абсолютно коректна история беше.

# 181
  • София
И аз с един може би глупав въпрос - подсветката е за четене на тъмно или се използва и за четене вечер на лампа например? Аз чета предимно вечер и затова се чудя дали обикновения Киндъл или Нук ще ми вършат работа или трябва да е модел с подсветка, за да се вижда добре и да не се уморяват очите?

# 182
Ако можеш да четеш вестник, на същата светлина можеш да четеш и четеца без подсветка.

# 183
  • София
Ще пробвам довечера Simple Smile Благодаря!

# 184
  • UK
Вечер на лапма очите ми се измарят по същия начин както и като чета хартиена книга на лампа, нямам подсветка.

# 185
И с подсветка пак се изморяват, но по-бавно.

# 186
Момичета,
моля за съвет. Ползвам Kindle HD Fire и от скоро свалям книги от Флибуста. С българските нямам никакъв проблем, но с английските... На мястото на апострофа или някои препинателни знаци ми слага празно квадратче. Супер изнервящо е, свиква се да се чете така, но понякога затруднява изказа. Като проверя книгата в Calibri си е добре, но щом влезе в Kindle и се омазва. Търсих някакви настройки, но безуспешно. Ако някой може да помогне ще съм много благодарна Praynig

# 187
  • Стара Загора
А смяната на дисплея е около 80лв, което е меко казано налудничево Grinning Бе дано не се налага да ползваме гаранциите  smile3502[/b]
Къде сменят дисплей за 80 лв?

# 188
  • София
Не знам дали се продават все още тези Нукове, но ето начина по който се прескача регистрацията:

http://www.the-ebook.org/forum/viewtopic.php?t=20479
http://matthieu.yiptong.ca/2012/12/09/skip-oobe-on-nook-simple-touch-nst/

# 189
А смяната на дисплея е около 80лв, което е меко казано налудничево Grinning Бе дано не се налага да ползваме гаранциите  smile3502[/b]
Къде сменят дисплей за 80 лв?

Не знам за смяната колко взимат, но знам, че да си купиш дисплей за KIndle 4, примерно, е около 80лв., а за да ти го сменят, трябва първо да го купиш Grinning

# 190
  • София
nonich - поръчах го на 13.10, намерих код за 5 евро отстъпка(важеше до същия ден). 83 и нещо е сумата, която ми взеха от картата за покупката, получавам мейл, когато изтегля/пазарувам с картата си  Peace

Коригирам се, взели са ми 86.15 +7.16 =93.31 Simple Smile
Благодаря за инфото!

# 191
Извинявам се за нахълтването  Embarassedв темата, но има ли сред вас ползващи pocketbook mini и kobo mini? Заслужават ли си парите? Чета от няколко дена с желанието да избера подходящия първи четец и вече тотално се обърках, минах през Кindle, Nook и честно казано вече,не знам...До колкото успях да прочета повечето теми до момента, много хора са минали по този път, затова благодаря предварително за мненията.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 21:27 от igli4kata

# 192
Аз използвам Nook Simple Touch и съм доволна.  Peace

# 193
А защо си се насочила към 5-инчов дисплей? На думи разликата от 1 инч не е голяма, но на практика си е доста. Ако мислиш да четеш предимно в градския транспорт, където може да се наложи да стоиш права - вземай такъв, но ако мислиш да четеш на някое по-удобно място по-добре вземи нещо с 6-инчов дисплей. Аз съм с Nook Simple Touch и съм доволна. Като повечето тук се колебаех между него и Киндъл 4, но този ми е изключително удобен заради по-широката рамка, която ми позволява спокойно да си отпусна пръстите на нея, без да се тревожа, че може да докосна дисплея и да го зацапам.
Единственият минус в този модел (за мен) е, че няма много красиви калъфчета за него, но с малко повечко свободно време човек може и сам да си сътвори един.

# 194
А защо си се насочила към 5-инчов дисплей?
Заради идеята да бъде удобен за пренасяне, но да си призная, че екрана и мен малко ме притеснява, но пълно щастие няма Sad  Лошото е, че разглеждам и други различни от тези двата и това ме обърква тотално...
Ще ми се да споделя и друго нещо: прегледах и офертите в Продавалник, по конкретно, за Kindle 3 на старо, въпреки твърдението, че са класика,  цените са  #2gunfire и са равни или превишават Киндъл 4/в БГ-Техномаркет, Технополис../ и гаранция няма...
Nook Simple Touch или Nook Glowlight, са също с добри отзиви и определено и те са ми в"списъка" с колебания.. Но все повече се притеснявам, дали електронен четец, би отговорил на очакванията ми и затова цената също е от значение....А такова нещо с достатъчно добро качество и на ниска цена, поне от опит, не мога да кажа дали има..

Общи условия

Активация на акаунт