Електронни четци-XI

• 53 123
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • UK
Момичета, с Нук съм, как мога да разбера по време на зареждане на какви проценти се е заредил към момента? Сутринта ми изписа, че е на 20 % и има нужда от зареждане, сложих го, след 2 ч. 30 мин. го изключих и ми изписа, че е на 40. Това не е ли малко за толкова време? За колко часа се зареждат вашите устройства? Изписва ли накрая нещо, когато е зареден напълно?

# 316
Нямам претенции от къде ще го купя и не бързам. Искам просто да е читав и да върши работа по предназначение Simple Smile
Мислех даже и за китайските сайтове. Виждам в Продавалника Kindle Paperwhite от новото поколение от 2013 за 240лв с Амазон кутийки. Предполагам, че това са реплики от китайските сайтове, но не съм сигурна доколко са читави. Не съм гледала колко струват в китайските сайтове, но предполагам, че са по-евтини. По принцип над 200лв не ми се дават за "книжката"
Видях и този Нук, който в последните страници е популярен тук от Амазан.де, но как се чете с него вечер на изкуствено осветление? Нужна ли е задължително допълнителна лампичка?  Той ми е ОК като цена.

# 317
  • София
Момичета, с Нук съм, как мога да разбера по време на зареждане на какви проценти се е заредил към момента? Сутринта ми изписа, че е на 20 % и има нужда от зареждане, сложих го, след 2 ч. 30 мин. го изключих и ми изписа, че е на 40. Това не е ли малко за толкова време? За колко часа се зареждат вашите устройства? Изписва ли накрая нещо, когато е зареден напълно?
Да не го зареждаш от компютъра?

Нямам претенции от къде ще го купя и не бързам. Искам просто да е читав и да върши работа по предназначение Simple Smile
Мислех даже и за китайските сайтове. Виждам в Продавалника Kindle Paperwhite от новото поколение от 2013 за 240лв с Амазон кутийки. Предполагам, че това са реплики от китайските сайтове, но не съм сигурна доколко са читави. Не съм гледала колко струват в китайските сайтове, но предполагам, че са по-евтини. По принцип над 200лв не ми се дават за "книжката"
Видях и този Нук, който в последните страници е популярен тук от Амазан.де, но как се чете с него вечер на изкуствено осветление? Нужна ли е задължително допълнителна лампичка?  Той ми е ОК като цена.

За пореден път, единственото предимство на Nook пред Kindle e, че цента му е наполовина!
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/5011283.htm

От около месец го имам и съм доволна, чета без проблем на изгасени напълно лампи, без да преча на половинката.

# 318
А освен това при руснаците доста интересни твикове за него са направили, полезно е
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=253792
чак ГПС навигация може да се пусне Simple Smile Simple Smile

# 319
  • София
Странно??? Аз го зареждам напълно за около 2 часа. Светлината от жълта, става зелена когато е напълно зареден. От компютъра става доста по-бавно и батерията издържа по-малко(това от телефона го знам, четеца само в контакта съм го зареждала - всичко на всичко 2 пъти)

# 320
Виждам в Продавалника Kindle Paperwhite от новото поколение от 2013 за 240лв с Амазон кутийки. Предполагам, че това са реплики от китайските сайтове, но не съм сигурна доколко са читави.
Това трябва да са оригинални Киндели, а не реплики. Хората ги поръчват и после си развиват търговия, не е необходимо да са ментета, у нас по магазините цената е достатъчно раздута, та да се вредят.
От къде ти хрумна изобщо това с репликата Wink? Не съм чувала да има менте четци.

# 321
  • UK
Да, от компютъра, нямах зарядно за контакт включен в комплекта, не мислех, че е нужно да купувам допълнително, но ми се струва, че първите пъти доста по-бързо се зареди от днес. Откъде мога да си купя зарядно, пак по същите сайтове ли да търся?

# 322
  • София
Да, от компютъра, нямах зарядно за контакт включен в комплекта, не мислех, че е нужно да купувам допълнително, но ми се струва, че първите пъти доста по-бързо се зареди от днес. Откъде мога да си купя зарядно, пак по същите сайтове ли да търся?

От компютъра, не си е работа. Аз си използвам зарядното за телефона, те са стандартни мини USB зарядните, нямаш ли някое друго устройство с такова зарядно newsm78

# 323
Аз зареждам Киндела със зарядното на айфона, ползвала съм и на HTC. Виж какви са изискванията на Нук-а и дали някое от зарядните на телефони няма да ти свърши работа преди да купуваш. Иначе накрайници има по магазините за техника.

# 324
  • UK
Телефоните ми са доста стари и са с кръгла букса, имам 2 мини usb-та, и двете са с изход стандартно usb към компютър, от един мп3 плейър и от един телефон. Ще трябва да потърся. Благодаря за отговорите. А лампичката, че свети в различен цвят, когато се зареди, не бях забелязала изобщо. Simple Smile

# 325
Вземи си една ТАКАВА джаджа и всичко ще е окей Simple Smile Няма нужда да купуваш ново зарядно.
Аз също съм с Нук и го зареждам със зарядно за HTC Simple Smile

# 326
Докато сме на тема зареждане - как да разбера че Киндъл-а ми трябва да се зарежда? Лампичката почва да свети червено ли? Моля за разяснение.  Hug И аз нямам зарясно за телефон, става да си ползвам кабела за компа, нали?
Относно цената - аз си купих моя Киндъл 4 за 49 евро от амазон.де. По-напред съм обяснила по-подробно. Доволна съм много.

# 327
Появява се съобщение на екрана, че е за зареждане  Simple Smile

# 328
Impatiens , благодаря  Hug
А колко време отнема зареждането? Аз чета в офиса, ако ми излезе надписа, има ли определено време, след което ще ми падне батерията съвсем? Мога ли да продължа да чета, въпреки него?( Все си мисля,че трябва да се процедира като при телефоните - да падне напълно батерията, после да се зареди една вечер и после стандартно зареждане.) В предишните теми четох,че не е нужно, ама мога и да пробвам,не вярвам да му стане нещо.

# 329
  • Пловдив
Impatiens , благодаря  Hug
А колко време отнема зареждането? Аз чета в офиса, ако ми излезе надписа, има ли определено време, след което ще ми падне батерията съвсем? Мога ли да продължа да чета, въпреки него?( Все си мисля,че трябва да се процедира като при телефоните - да падне напълно батерията, после да се зареди една вечер и после стандартно зареждане.) В предишните теми четох,че не е нужно, ама мога и да пробвам,не вярвам да му стане нещо.
При нов четец е добре първите няколко пъти да се зареди докрай (т.е. да се изчака бутончето да светне от оранжево в зелено). На мен като ми излезе надписа, че трябва да се зареди, продължавам да чета - до 2-3 часа остатъчно време съм стигала, в което съм чела без прекъсване (но и без да ръчкам нищо друго по четеца - браузъри, речници и прочие). Иначе зареждането през USB-то на компа отнема повече време отколкото през контакта  - някъде около 4 часа за сметка на 2 часа от ел.мрежата. Докато четецът е включен да зарежда може спокойно да се чете от него - само трябва устройството да се еджектне Peace

Общи условия

Активация на акаунт