Електронни четци-XI

• 53 113
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Има и такава тема- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=743435.0

Mailbooks е много добра програма също- има инфо в темата.  Peace И честито за четеца!
   bouquet  мерси. всъщност го купих за майка ми, аз покрай мойте деца скоро няма да имам време да чета  Crazy

мишел, аз нищо не разбирам от четци, но след бърз прочит по диагонал на темата разбрах, че с Киндъла имаш ограничени източници за теглене, докато с Нук без проблем теглиш от бг сайтовете. Така ли е всъщност  newsm78

# 346
  • София
И за двата няма проблем да сваляш от където си решиш, тъй като има Калибре и с негова помощ си стигаш до желания формат. В случая Нук-а е по-изходен заради подсветката. Аз лично предпочитам Киндъл заради две неща - мога да завъртя страницата хоризонтално и така да чета и няма тази рамка, която е при Нук-а. На мен ми е груб Нук-а. Но други точно това искат - рамка за която да държат четеца и да не пипат екрана. Въпрос на предпочитане!

# 347
  • София
Има и такава тема- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=743435.0

Mailbooks е много добра програма също- има инфо в темата.  Peace И честито за четеца!
   bouquet  мерси. всъщност го купих за майка ми, аз покрай мойте деца скоро няма да имам време да чета  Crazy

мишел, аз нищо не разбирам от четци, но след бърз прочит по диагонал на темата разбрах, че с Киндъла имаш ограничени източници за теглене, докато с Нук без проблем теглиш от бг сайтовете. Така ли е всъщност  newsm78

По-скоро обратното... Киндъл-а чете txt файлове, Ноок-а не. От друга страна е толкова лесно да обърнеш който и да е файл стига да не е снимка във формата, който ти трябва, че какво чете, няма никакво значение.

Между Киндел 4 и Ноок глоу лайт, определено бих избрала Ноок-а, подсветката е мнооооого удобна функция.

# 348
Благодаря за първите отзиви момичета.   bouquet
Много ми харесва "вю-то" на Киндъла, Нук-а не съм го виждала на живо, само в представянето в интернет, клоня към него заради подсветката.
Но очакавам още мнения.
Намерих в най-големия китайски сайт Kindle Paperwhite  за около 100-120$...( и то новия модел от 2013)

# 349
  • Пловдив
Намерих в най-големия китайски сайт Kindle Paperwhite  за около 100-120$...( и то новия модел от 2013)
Защо трябва да рискуваш от някакъв си китайски сайт, като можеш да си поръчаш същия Киндъл от Амазон за същите пари - 119 $ или 109 брит.лири (в зависимост от кой Амазон го поръчаш) newsm78 Още повече, че като го вземеш директно от Амазон ще си сигурна, че ще имаш гаранция (ако нещо се случи с четеца, има доста случаи тук на момичета, на които е изпращан нов четец само срещу връщането на стария). И не на последно място, като чуя китайско и винаги имам едно наум - жълтурковците са крале на копията и ментетата Mr. Green

# 350
Защо трябва да рискуваш от някакъв си китайски сайт, като можеш да си поръчаш същия Киндъл от Амазон за същите пари - 119 $ или 109 брит.лири (в зависимост от кой Амазон го поръчаш) newsm78 Още повече, че като го вземеш директно от Амазон ще си сигурна, че ще имаш гаранция (ако нещо се случи с четеца, има доста случаи тук на момичета, на които е изпращан нов четец само срещу връщането на стария). И не на последно място, като чуя китайско и винаги имам едно наум - жълтурковците са крале на копията и ментетата Mr. Green
Да, определено не си заслужава... И аз имам същото чувство за китайците, даже малко по-напред писах, че сигурно тези са "реплика", знам ли?!
Много ми харесва Paperwhite, но не ми се дават толкова пари. Остава дилемата Nook Simple Touch Glowlight или Kindle4 newsm78

# 351
  • Свищов
Пристигна новия ми калъф за Киндълчето.

Твърдичък, прилича на тефтерче, с лампичка...само за 13 долара от братя китайци.

# 352
Лампата достатъчна ли ти е?

# 353
  • Свищов
Да си кажа честно-малко е слабичка, но и то си пише - за четене при намалена светлина. Комбинирано със светлината на телевизора - става. Но и другите лампички светеха долу-горе толкова. Бяха малко по-силни първите 1-2 часа, а като отслабнеха бяха и по-зле. Ще си потърся много слаба крушка за нощната лампа и така ще действам вроятно.

# 354
Здравейте, искам да ви попитам няколко неща тъй като не разбирам никак от четци. Във Виваком има 3 модела четци - Kobo Touch N905-KDN-S, Prestigio PER3162BN и Prestigio PER5162W . Предлагат ги на добри цени, въпроса е обаче, че тъй като не разбирам нищо от четци, не знам на кой от трите да се спра. Чувала съм за KOBO, че е хубава марка, за Prestigio почти нищо не знам...  newsm78 Моля, помогнете ми в избора!  Praynig Благодаря предварително!

# 355
  • Пловдив
Аз съм за Кобо. Престижио давали много фалове по думите на съфорумци.

# 356
bubche12, а защо държиш да е точно от Виваком? Четци има и в други магазини. Аз лично не бих си взела Prestigio, доста лоши отзиви съм чела за тях.

# 357
Аз в Kobo-то се загледах, излиза на супер цена, а знам че марката е доста добра - около 120 лв. Въпросът е поддържа ли всички формати, удобен ли е за четене? Добър избор ли е като цяло?

# 358
  • Бургас
Кобо- мини ли ? За тези пари в момента има Нуук с подсветка.

# 359
  • София
Нямам лични впечатления от четците на Кобо. Погледнах в сайта на Виваком и видях, че поддържа един от най-разпространените формати. Дори и да попаднете на друг, то конвертирането в повечето случаи става много лесно.
Предлагат го на 5,90 лв. за 24 месеца при преподписване на договор. Ако човек няма възможност да го плати сега и веднага, то това е приемлив вариант (стига да е клиент на оператора и да има намерение да е такъв още 2 години, разбира се  Laughing).
Иначе имам Киндъл 3 и съм безкрайно доволна от него Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт