Електронни четци-XI

• 53 013
  • 755
  •   1
Отговори
# 630

Всичко зависи според личните нужди на човек, щом му трябва 3 в 1 и щом му върши идеално работа, не виждам проблем. И без това в последно време са на мода големите чанти, които позволяват да се поберат едновременно голям таблет и четец, че и лаптоп.  Simple Smile  Като бонус ще тренираш и някоя мускулна група.  Laughing

Най после, един разбрал какво казвам  Peace
Между другото не е задължително таблета да е голям Simple Smile Ползвам мини айпад, така че не е чак толкова голям в сравнение с киндъла. Отделно съм с късогледство, астигматизъм и глаукома, но за сега не виждам да имам някакъв проблем, или да чуствам някакво неразположение на очите , но това е индивидуално  Peace

# 631
...Ползвам мини айпад, така че не е чак толкова голям в сравнение с киндъла. Отделно съм с късогледство, астигматизъм и глаукома, но за сега не виждам да имам някакъв проблем, или да чуствам някакво неразположение на очите , но това е индивидуално  Peace

По колко часа четеш книга на ден?

# 632
По някога цял ден. За жалост не чета за удоволствие, а учебници и както казах така ми е много по лесно, защото има функция за търсене и лесно си намирам информацията, която ми трябва. Честно казано съжалявам, че съм купувала книжни издания, които освен че са тежки, са и много скъпи.
Също така няма значение какъв вид файл е книгата и няма нужда от превръщане в специален вид файл, който четеца може да чете  Peace

# 633
Ясно. Ами дано не ти се отрази и занапред на очите. Аз нося очила от 6 годишна и гледам да ги пазя, защото не винаги се усеща кога ги амортизираме повече, отколкото трябва...

За форматите, Нууковете също четат всичко, Киндълите - при качването просто имаш едно цъкване отгоре, не ми е фактор  Peace

# 634
Аз също съм с късогледство и при повече от час четене с лещи, започват да ми се замъгляват очите. После започва и главоболието.  Confused

Нямам проблем с четенето на различни файлове, поддържа повечето. Разбира се пдф малко трудно се зуумва, но него го чета на лаптопа, ако не ми се конвертира.

# 635
Нося очила поне 10 години повече от теб  Peace
Рийдърите са по добри за четене, но ми се струва, че са за хора, които четат в свободното си време и имат време да се излежават и да се наслаждават на някоя хубава книга  Peace
Знам от приятели, че на времето имаше някакъв проблем с файловете и трябваше да се конвърт-ва в специален файл така че да може да се чете.

Аз също съм с късогледство и при повече от час четене с лещи, започват да ми се замъгляват очите. После започва и главоболието.  Confused
Няма как да четеш с лещи, които са за късогледство, освен ако нямаш 6-7 диоптра Simple Smile
Аз свалям очилата при четене Peace

# 636

Няма как да четеш с лещи, които са за късогледство, освен ако нямаш 6-7 диоптра Simple Smile
Аз свалям очилата при четене Peace
Чета навън или при пътуване. Дискомфортно ми е да чета по без "нищо". Laughing
Макар, че мога с до -3.

# 637
Чета с очила само ако екрана ми е на повече от 60см от очите ( сиреч ако съм на лаптопа), ако съм на таблета обикновено го държа по близо до очите и свалям очилата Peace

# 638
  • София
Troy, пиша това с най-добри чуства, не се заяждам. Явно още си студентка и макар и с очила още нямаш проблеми.
И аз бях така като студентка и след това като започнах работа още няколко години по цял ден пред компютъра. И нямах проблеми и продължавах така докато не си докарах мигрена в изключително тежка форма. Сега при повече от час четене на таблет редовете почват да ми се размазват и да получавам главоболие, докато с четеца или с лаптопа нямам проблеми. Явно е от технологиятаа на екрана. Проблемите се получават след време и не са приятни.

# 639
  • Свищов
Troy, с късогледство съм малко повече от -3 диоптъра, но без очила/лещи не мога да прочета почти нищо, освен ако не си го завра на 1 педя пред лицето, а определено така не ми е удобно. Непрекъснато съм с очилата/лещите.
Що научна литература изчетох на лапотпа - по-точно четях съдържанието и което ми трябваше - принтирах. Да систематизирам на компютъра не ми беше особено удобно. Като си взех четеца, си качих и научната литература. Едно на ръка, че си правех отметките лесно и лесно систематизирах информацията, второ - четях си директно на книжката, а после за публикации разглеждах съответните бележки и не на последно място - литературата ми е почти изцяло на английски и с едно докосване виждах превода на непознатите думички.
Въпреки това използвам книгата като книга, всеки ден, по няколко часа на ден.

А иначе едно време пишех лекциите на ръка. И сега след толкова години ежедневно писане на много текст на компютъра, на ръка пиша в пъти по-бързо и по-лесно си систематизарам нещата с разни знаци и т.н. Не, че често го правя, но скоро ми се наложи и въпреки загубата на тренинг, пак си беше по-бързо от чаткането на компютъра. А на тъч екран да не говорим.

Иначе обмислям покупка на лаптоп (нов), че този е на 100 години И на таблет - за работа. За сега цял семестър се оправих с катедрения компютър и с флашка, на която мъкна задачите, лекциите и презентациите

# 640
Много съм притеснена за моето Нукче. Едва от 3 дни го имам и само някакви бъгове и забивки се случват. Или аз не го експлоатирам правилно или е дефектен. Непрекъснато ми занулява книгите които чета. Примерно съм стигнала 30 стр. и при следващото пускане като цъкна книгата за да продължа ме праща на корицата все една сега я отварям. Преди малко заби на един пдф, стана черен екран и се наложи да го рестартирам.

Wafi, не би трябвало да ти "занулява" книгите. Трябва да запазва страницата автоматично. Да не би да е дефектно "копието" на книгата? Случи ми се веднъж....  Но аз ПДФ формати на Нука не използвам  Peace   Изключи го напълно и стартирай пак.

Има специализирани форуми за Нук на английски. Питай там. Съжалявам, че не мога да помогна повече. Аз не получвам съобщения за приятели.

Четците определено не са за сериозна работа, таблетите също, поне за мен. Нук-а използвам когато чета за удоволствие и за тая цел четците са идеални. А за сериозна работа и разнасяне предпочитам ултра-лек лаптоп.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 22:42 от Pixie

# 641
  • София
Момичета, има ли сред вас такива, които трудно са свикнали с четеца си?
Аз имам моя от около година и половина, но все още не мога да свикна с него. Явно съм пристрастена към книжните книги. В този ред на мисли се чудя дали някога ще успея да свикна с него?! newsm78

# 642
  • Свищов
По-скоро отвикнах от хартиената книга. За мен вече си е мъка да чета такава. Тежи ми, неудобно ми е да я държа с 1 ръка, все забравям до къде съм. Чак ми е странно като ми се наложи да пипна хартиено тяло.
Теб кое те смущава?

# 643
˙Веси˙, при мен си беше любов от пръв поглед и с годините само се утвърждава. Въпреки, че купувам и много хартиени издания. Просто и двете си имат различни преимущества  Peace

# 644
  • София
Благодаря за коментарите, Креми и Мария.  Hug
Дори не мога да преценя какво точно ме смущава. Просто ми е някак несвойствено и в пъти повече предпочитам книжния вариант. Мисля си, че е въпрос на навик. Thinking Тази вечер започвам да чета нова книга на четеца и ще дам всичко от себе си да се пренастроя, защото е грехота да стои така и да събира прах...

Общи условия

Активация на акаунт