Електронни четци-XI

• 54 225
  • 755
  •   2
Отговори
# 210
Чета ви и взех да се вбесявам ! Имам толкова много книги, които искам да прочета, но вече ми е убийство да стоя на лаптопа и да ги чета. Обаче заради 90 % от книгите, които аз чета (сканирани книги в пдф. файл) няма как да си взема четец и да си подскачам от щастие. Вече 3-та седмица ръчкам из продавалник, ибей, и всякакви останали форуми и сайтове, за да изчета всичката излязла информация. Още съм в процес на размисъл дали четец или таблет. За сега съм си докопала едни хубавички Киндъл Файър, Нуук и Асус та ще ги видим до къде ще стигне. Инак попаднах на Нуук рутнат с Андройд...а това чудо на модерната техлоногия работи ли ?

# 211
И аз имам вече Киндъл 4 от немския амазон Simple Smile У дома се чудим как сме живяли без него. Дъщеря ми почти не го оставя на разположение на другите, в резултат на което се каним да купим и друг четец. Можете ли да ми препоръчате четец с по-голям екран, който да е подходящ за четене на техническа литература (формули, схеми)?

# 212
  • Пловдив
Чета ви и взех да се вбесявам ! Имам толкова много книги, които искам да прочета, но вече ми е убийство да стоя на лаптопа и да ги чета. Обаче заради 90 % от книгите, които аз чета (сканирани книги в пдф. файл) няма как да си взема четец и да си подскачам от щастие. Вече 3-та седмица ръчкам из продавалник, ибей, и всякакви останали форуми и сайтове, за да изчета всичката излязла информация. Още съм в процес на размисъл дали четец или таблет. За сега съм си докопала едни хубавички Киндъл Файър, Нуук и Асус та ще ги видим до къде ще стигне. Инак попаднах на Нуук рутнат с Андройд...а това чудо на модерната техлоногия работи ли ?
Ако не искаш очите ти да се изморяват - задължително четец с e-ink мастило, а не таблет. Таблета е все едно да четеш на лаптопа Crazy Обаче пък с тези книги в ПДФ формат, които имаш, е кофти с четец, тъй като е-книгата в 90% от случаите разчита ПДФ като снимка и ако не е сканирана добре книгата, се налага непрекъснато да скролваш. Виж дали в Читанки, Рулит, Флибуста и другите сайтове за безплатни е-книги не можеш да откриеш поне по-голяма част от наличните ти ПДФ-ски книжки и си ги свали във формат за е-четец. След това смело взимай Киндъл Нуук или Кобо и добре дошла в групата на е-книгоманите Hug Mr. Green Peace

И аз имам вече Киндъл 4 от немския амазон Simple Smile У дома се чудим как сме живяли без него. Дъщеря ми почти не го оставя на разположение на другите, в резултат на което се каним да купим и друг четец. Можете ли да ми препоръчате четец с по-голям екран, който да е подходящ за четене на техническа литература (формули, схеми)?

Определено за схеми, чертежи и формули си трябва по-голям екран. Киндъл имаха такъв четец - 9 инчов, но вече е спрян от производство: Kindle DX. В Амазон все още се намира: примерно тук. Друга алтернатива е Pocketbook 912 Pro - в български онлайн магазин в момента цената му е 479 лв. с ДДС  ooooh!

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 12:51 от Ледената кралица

# 213
Moon Light,
повечето книги в pdf се конвертират в txt без проблем, а от там в друг формат според четеца. Да, не са идеални като тези в Читанка, но се четат.

# 214
 Аз ползвам Kindle Fire. То е нещо между таблет и четец. За вечер в леглото е много удобен.  Wink

# 215
Как да си кача английски речник на Нуука?

# 216
  • Варна
igli4kata, аз имам кобо мини и съм влюбена в него, дори го наричам малко бижу.
Обааааче - за да не се налага да прелистваш през 30 секунди, шрифта трябва да си е ситен. Не съм правила точно сравнение с хартиен документ, но мисля, че шрифта и големината, които позлвам се равняват на Таймс ню роман 8. За повечето хора, на които се опитвам да го похваля, това е доста ситно. Отделно, преди да мина на четец близо 3 години четях разни книги на телефона си с 2,6 инчов дисплей, така че 5 инчовия ми се вижда напрво голям  Laughing

# 217
Здравейте, извинявам се че така нахлувам в темата. Чета форума от скоро и понеже ползвам четец ми стана интересно да прочета дискусиите тук.
Имам kindle paperwhite 1st generation от половин година и съм много доволна.
И мога да споделя следната статия, която доста подробно сравнява 10 актуални модела от пазара. Може да се окаже полезна за някой.

ebook readers comparison

# 218
Хубави ревюта, ама защо не са включили сони ?

Относно шрифтовете ,опресняването, границите, на моето кобо гло сложих патч от един руски сайт за кобо.. че му забравих името...
Има различни "твикове" , които доста подобриха нещата

# 219
На Нук речникът е Оксфордски английско-английски, не може да се качи английско-български. На мен ми върши страхотна работа и нямам нужда от английско-български, но за някой, който не е свикнал да ползва такъв тип речници, може да е проблем.

Ех, точно се чудех, как се ползва речника и бях тръгнала да чета назад Simple Smile))) Голямо мерси, че ми спести толкова време  Hug че още колко неща имам за разучаване....

# 220
  • София
На Нук речникът е Оксфордски английско-английски, не може да се качи английско-български. На мен ми върши страхотна работа и нямам нужда от английско-български, но за някой, който не е свикнал да ползва такъв тип речници, може да е проблем.

Ех, точно се чудех, как се ползва речника и бях тръгнала да чета назад Simple Smile))) Голямо мерси, че ми спести толкова време  Hug че още колко неща имам за разучаване....

Качих си книжка на английски, чете се определено по-бавно, но поне в първите 10стр. нямам нужда от речник. Въпроса ми е как да използвам речника на Ноок, книжката е в pdf  newsm78

# 221

Качих си книжка на английски, чете се определено по-бавно, но поне в първите 10стр. нямам нужда от речник. Въпроса ми е как да използвам речника на Ноок, книжката е в pdf  newsm78

В pdf успяваш ли четеш нормално? на мен ми се явява като картинка.. речника определено не ми  е активен, но аз съм с Киндъл, но все пак още го разучавам

# 222
  • София

В pdf успяваш ли четеш нормално? на мен ми се явява като картинка.. речника определено не ми  е активен, но аз съм с Киндъл, но все пак още го разучавам

С Киндела, не става. С Ноок-а никакви проблеми, позиционира страницата на цял екран, почти без полета, перфектно е.

# 223
  • UK
Не съм чела пдф досега на Нук-а. Чета в епъб и речникът се ползва като задържиш за секунди пръст върху думата, долу на страницата излиза поле с опции, избираш най-вдясно Look up. Това нямам идея дали може на пдф, подозирам, че на обикновен сканиран файл няма как да стане.

# 224
  • София
Не съм чела пдф досега на Нук-а. Чета в епъб и речникът се ползва като задържиш за секунди пръст върху думата, долу на страницата излиза поле с опции, избираш най-вдясно Look up. Това нямам идея дали може на пдф, подозирам, че на обикновен сканиран файл няма как да стане.

И за мен няма логика да стане, като е pdf, но си мислех, че има опция за извикване на речника и изписване на търсената дума.

Общи условия

Активация на акаунт