Електронни четци-XI

• 53 036
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Добре де, не е ли по изгодно, ако ще даваш толкова пари за електорен рийдър, направо да си вземеш таблет? Аз чета всичко на таблета и го намирам за много удобен, отделно че го ползвам и за други неща Peace

Понеже до преди седмица ползвах таблет за четене, още ми е прясно - не е същото. Ако четеш повечко часове си се изморяват очите. Даже нарочно поръчах без подсветка четеца, въпреки че се бях засилила за такъв с всички екстри. Както вече са писали - максимално се доближава до усещането, че четеш книга, имам чувството, че ако пипна ще усетя хартията  Simple Smile

Батерията също - при четците издържа много дълго, с таблета откачах, тъкмо стигна до нещо интересно и имам свободно време, а батерията си замине.

Цената не е чак толкова висока. 49 евро беше моят Киндъл. Като се замисли човек колко пари хвърляме за глупости... това поне е нещо смислено Laughing

# 601
Съгласна съм с мненията по-горе.
За мен, например, таблета е вещ, която би ми била страшно ненужна при наличието на лаптоп и настолен компютър вкъщи. Да не говорим, че в днешно време телефоните са едни умалени таблети, с които може да се правят същите неща Simple Smile
Между другото гледам, че някои от вас са чели на компютър/таблет по няколко часа Shocked Аз издържам не повече от 20-30 минути, след което бягам да си слагам капки за очи (това при условие, че съм чела с очилата за РС). С моите чувствителни очи предпочитам да дам малко повечко пари, вместо да спестя някой лев, но да се измъчвам с парене в очите и главоболие  Peace

# 602
  • София
За мен, например, таблета е вещ, която би ми била страшно ненужна при наличието на лаптоп и настолен компютър вкъщи. Да не говорим, че в днешно време телефоните са едни умалени таблети, с които може да се правят същите неща Simple Smile
Между другото гледам, че някои от вас са чели на компютър/таблет по няколко часа Shocked Аз издържам не повече от 20-30 минути, след което бягам да си слагам капки за очи (това при условие, че съм чела с очилата за РС). С моите чувствителни очи предпочитам да дам малко повечко пари, вместо да спестя някой лев, но да се измъчвам с парене в очите и главоболие  Peace

Абсолютно подкрепям. По-добре читав телефон, отколкото таблет. Имаме читав таблет, но не ми е удобен, винаги посягам към лаптопа. А при пътуване, телефона ми върши перфектна работа.

За четене, задължително четец или обикновена книжка, другото става само за инцидентни случаи.

# 603

Съгласна съм, че с четеца се чете по добре, но не съм съгласна с останалото  Peace
Един телефон никога не може да замени таблета, както и има места където не можеш да мъкнеш лаптопа.
Примерно на мен ми се налага постояно да ходя на тренинги и таблета ми върши идеална работа. Пиша си бележките направо на него, ползвам го за сканер, снимане, както и много други функции, които липсват при четеца. Батерията ми издържа поне 4 дена, докато на телефона, докато прочета един вестник и разгледам форума и батерията вече е паднала на половина ....

# 604
  • София
Електронният четец никога не е имал претенции да върши всички изброени неща. Затова и името на устройството е електронна книга. Идеята му е да четеш книга!

# 605
Ами и това правя Simple Smile Всичките ми учебници и книги са качени на таблета и тъй като го ползвам много редовно, изобщо не го вадя от чантата си. Както казах по назад, не отричам добрите читателни възможности на четеца, но човек трябва да си помисли дали няма да му е по изгодно да си купи таблет вместо четец  Peace

# 606
Със смартфона също може да се снима, да се водят бележки, да не говорим, че има много приложения за трениращи, в които може да се добавят доста неща като вид и продължителност на тренировката  Peace
В крайна сметка всеки си решава как му е най-удобно. Аз лично предпочитам комбинацията четец+телефон, вместо таблет. Чета поне по 2 часа на ден и предпочитам да щадя зрението си, за сметка на по-малкото свободно място в чантата или малко по-големите разходи за закупуване на отделните джаджи Simple Smile
И в заключение ще кажа, че без значение на какво четем - дали книга, ел. четец, таблет, телефон или компютър ... Важното е, че използваме свободното си време за нещо смислено Hug

# 607
  • София
Така е, Troy, всеки трябва да прецени според своите потребности Peace. Просто много хора сравняват четец и таблет, очаквайки от първия да може да прави нещата, които предлага втория. Просто електронната книга не е мултифункционално устройство, каквото е един таблет.
Имам приличен телефон, хубав лаптоп, и таблет ни се намира у дома, но четеца не заменям с нищо!

# 608
Със смартфона също може да се снима, да се водят бележки, да не говорим, че има много приложения за трениращи, в които може да се добавят доста неща като вид и продължителност на тренировката  Peace
В крайна сметка всеки си решава как му е най-удобно. Аз лично предпочитам комбинацията четец+телефон, вместо таблет. Чета поне по 2 часа на ден и предпочитам да щадя зрението си, за сметка на по-малкото свободно място в чантата или малко по-големите разходи за закупуване на отделните джаджи Simple Smile
И в заключение ще кажа, че без значение на какво четем - дали книга, ел. четец, таблет, телефон или компютър ... Важното е, че използваме свободното си време за нещо смислено Hug

Малко трудно би водила бележки от лекции в телефона си Simple Smile и както ти казах на телефона батерията ми свършва към 12 на обед, така че направи си сметка за какво ползване става въпрос  Peace Отделно че ако ми трябва някой учебник по лесно ми е да я погледна на таблета, а не телефона. Повечето ми колеги също са с таблети и докато на някои тези джаджи им трябват в свободното време, на мен ми трябва на работа  Peace

# 609
Вижте какво. Уважавам правото на избор на всеки, но тази тема е за електронни четци и с непрекъснатите си коментари, че таблетите са най добрата алтернатива спамите темата. Всеки има различна потребност и за това пазара за техника се е погрижил да удовлетвори клиентите си. Всеки, който се е записал в тази тема е преценил, че това е неговия избор. Излишна е агитацията, че друго - таблет, телефон, лаптоп или каквото и да е е по добрият избор. Има теми за всяко едно от изброените, където са описани всичките предимства и недостатъци.

П.П.
Някой ще ме посъветва ли все пак дали да пускам Нукито за рекламация?

# 610
  • София

П.П.
Някой ще ме посъветва ли все пак дали да пускам Нукито за рекламация?

Май ще трябва, на мен никога не ми е забивал или нулирал страниците.

# 611
Вижте какво. Уважавам правото на избор на всеки, но тази тема е за електронни четци и с непрекъснатите си коментари, че таблетите са най добрата алтернатива спамите темата. Всеки има различна потребност и за това пазара за техника се е погрижил да удовлетвори клиентите си. Всеки, който се е записал в тази тема е преценил, че това е неговия избор. Излишна е агитацията, че друго - таблет, телефон, лаптоп или каквото и да е е по добрият избор. Има теми за всяко едно от изброените, където са описани всичките предимства и недостатъци.

Не можете да четет или просто не разбирате български ?
Самоцитирам се, барем прочетете и осмислите написаното!

Цитат
Както казах по назад, не отричам добрите читателни възможности на четеца, но човек трябва да си помисли дали няма да му е по изгодно да си купи таблет вместо четец

# 612
При мен нищо не може да замени нищо. Т.е. ако се наложи, ще ползвам, но в извънредни случаи - за постоянно ползване предпочитам телефонът да си е телефон, лаптопът - лаптоп, таблетът - таблет, четецът - четец.

Относно финансовата страна - във всички други подфоруми е пълно с изхвърляния за обувки, дрехи и 80 лв. фон дьо тени за доста по-големи суми, но като се опре до 90-100 лв. за ел. книга било неизгодно Laughing

...а и не мога да мъкна хем таблет хем бук рийдър в чантата  Peace

Рийдърът ми е 170 грама, няколко грама по-тежък от мобилен телефон, като се има предвид какви чудеса влачим в чантите си, не мисля, че една електронна книжка ще се усети  Mr. Green

wafi, и аз мисля, че е най-добре рекламация.

# 613

Не можете да четет или просто не разбирате български ?
Самоцитирам се, барем прочетете и осмислите написаното!

Цитат
Както казах по назад, не отричам добрите читателни възможности на четеца, но човек трябва да си помисли дали няма да му е по изгодно да си купи таблет вместо четец

Мисля, че вече започвате да се заяждате и тонът ви не ми е приятен. Просто уточник, че прекалявате със спама в темата.

# 614
На мен ми се е случвало да ме върне на 1-ва страница, но от невнимание. Излиза ми надпис, който ме пита дали искам да ми отвори страницата до която съм стигнала и ако откажа ме връща в началото.
За сметка на това никога не е забивал, дори при по-ниски температури.
Най-добре го пусни за рекламация.

Troy, май ти не разбра. wafi имаше предвид, че няма нужда точно в тази тема да обясняваш на дълго и на широко, колко по-добре ти е с таблета и как го ползваш за това или онова, защото темата е само и единствено за ел. четци. Хората тук не търсят мултифункционални устройства, а просто джаджа, с която да четат без да натоварват очите.

Общи условия

Активация на акаунт