Електронни четци-XI

• 53 007
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Troy, пиша това с най-добри чуства, не се заяждам. Явно още си студентка и макар и с очила още нямаш проблеми.
И аз бях така като студентка и след това като започнах работа още няколко години по цял ден пред компютъра. И нямах проблеми и продължавах така докато не си докарах мигрена в изключително тежка форма. Сега при повече от час четене на таблет редовете почват да ми се размазват и да получавам главоболие, докато с четеца или с лаптопа нямам проблеми. Явно е от технологиятаа на екрана. Проблемите се получават след време и не са приятни.

Хахахах минала съм 40-те отдавна, а очила нося от първи клас...  ученето е свързано с професията ми, която изисква постояни тренинги и курсове Joy

# 646
  • Според сезона
Благодаря за коментарите, Креми и Мария.  Hug
Дори не мога да преценя какво точно ме смущава. Просто ми е някак несвойствено и в пъти повече предпочитам книжния вариант. Мисля си, че е въпрос на навик. Thinking Тази вечер започвам да чета нова книга на четеца и ще дам всичко от себе си да се пренастроя, защото е грехота да стои така и да събира прах...
  Аз като си купя нещо на хартия, чак ми идва да си я сканирам Laughing

# 647

Joy Mr. Green smile3532

# 648

Joy Mr. Green smile3532
Хич не е смешно даже, аз повечето учебници/книги съм ги сканирала, за да си ги имам "под ръка", когато ми потрябват. Simple Smile   Crazy
Несканирани, останаха само големите формати, които не се побират в скенера. Тях, нямам нерви да ги минавам страница по страница. Поне засега. Blush

# 649
Сканирам изцяло с телефона или с таблета  Peace
За тази цел си свали от маркета Camscanner.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner&hl=en_GB

# 650
  • София
Явно е по-модерно вече да имаш таблет (пардон, мини айпад...), да водиш записки, на айпад, да сканираш с айпад... и т.н.

Все едно на колоездач, да му кажеш - вземи си електровелосипед...

Аа, да - с електронен четец, не можеш да спамиш във форумите  Joy

# 651
Явно е по-модерно вече да имаш таблет (пардон, мини айпад...), да водиш записки, на айпад, да сканираш с айпад... и т.н.

Аа, да - с електронен четец, не можеш да спамиш във форумите  Joy

Ако за теб е модерно, за мен е необходимост  WinkКога за последно си ходила на тренинг от работата си и кога за последно си имала стади дей , в който от теб се иска да седиш и да учиш, вместо да ходиш на работа?

# 652
  • София
Вземете се спрете, най-накрая! Взе да става досадно  ooooh!

Troy, темата е за електронни четци, а не за годините ти, диоптрите, работата, трейнингите и т.н.

# 653
  • Сред мелниците

Joy !!

Свържи се с  Амазон или др. производител, сигурна съм, че можеш  да изкараш някой лев с тази фраза!

# 654
  • Сред мелниците
Получих подарък -киндъл. Сега се опитвам да сваля книга от читанка, но не успявам. Може ли да ми помогнете?

Книга от Читанка се сваля, като се кликне на някой от форматите. После се преформатира в .mobi и после се качва на четеца.
Аз не преформатирам.  Свалям книгата, напр. от Читанка на компютъра.
Отварям Калибре
  /http://calibre-ebook.com/download/  ,
 качвам книгата в програмата, после кликвам на изпрати към устройството / свързания Киндъл / . Програмата ме  пита:  искате ли да промените формата, защото разпознава че КИНДЪЛ не поддържа дадения формат , кликвам ОК и той се оправя нататък. Става за няколко сек.

# 655
  • София

Аа, да - с електронен четец, не можеш да спамиш във форумите  Joy

Ако за теб е модерно, за мен е необходимост  WinkКога за последно си ходила на тренинг от работата си и кога за последно си имала стади дей , в който от теб се иска да седиш и да учиш, вместо да ходиш на работа?

Е, нали ги гледам всеки ден в градския транспорт, но там са предимно с телефони, тази сутрин една девойка, толкова нагла, че използва тъпканицата, за да си пише коментари във ФБ, вместо да се хване за някой лост... Tired

Не знаех , че вече обученията вървят ръка за ръка с таблети, камери...  ooooh! накъде отива този свят.
И какво учите на тези трейнинги и стЪди дейове, уикенди, че ми стана интересно?!  newsm78
Все още не мога да схвана  как така на таблет е по-бързо/лесно да водиш записки отколкото на хартия.

ПП: Ако очакваш да ти отговоря, поне виж от кой род съм Wink

# 656
  • Ямбол
Получих подарък -киндъл. Сега се опитвам да сваля книга от читанка, но не успявам. Може ли да ми помогнете?

Книга от Читанка се сваля, като се кликне на някой от форматите. После се преформатира в .mobi и после се качва на четеца.
Аз не преформатирам.  Свалям книгата, напр. от Читанка на компютъра.
Отварям Калибре
  /http://calibre-ebook.com/download/  ,
 качвам книгата в програмата, после кликвам на изпрати към устройството / свързания Киндъл / . Програмата ме  пита:  искате ли да промените формата, защото разпознава че КИНДЪЛ не поддържа дадения формат , кликвам ОК и той се оправя нататък. Става за няколко сек.
Дали ти или програмата ще преформатира, все се преформатира. Аз също ползвам тази програма.
Все едно, когато кажеш изпрах си дрехите, да трябва да уточняваш, че пералнията ги е изпрала, ти - не.

# 657
  • София
И аз реших да си подаря четец. Поръчах си този от Амазон. Тъй като съм съвсем начинаеща, моля да ми кажете, освен калъф, трябва ли да си поръчам още нещо към него.

# 658
Спунк, много добър избор (и аз си подарих него Simple Smile). Само калъф ти е нужен, нищо друго Simple Smile

# 659
  • София
Спунк, много добър избор (и аз си подарих него Simple Smile). Само калъф ти е нужен, нищо друго Simple Smile
  bouquet Благодаря. Следобед го плащам и дано пристигне до Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт