За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 158
  • 783
  •   1
Отговори
# 60
ОК! Благодаря ти,Sourcherry : ))

# 61
И аз мисля, че Судокрем ще ти помогне Peace

# 62
  • Варна
И аз мисля, че Судокрем ще ти помогне Peace

+1

Най-добрият е.

# 63
На малката започнаха да ѝ излизат някакви гнойни пъпки по главата. Като пубертетски. Понеже и бузите ѝ се опъпчват от време на време, в началото не обърнах особено внимание. Мажа бузите с Цикалфат и те минават( бебешко акне), но по главата са по-различни. На 17ти ще я водя на консултация, но исках да питам и тук ако на някой се е случвало подобно нещо- какво мислите, че може да го причинява? Мислех за алергия към нещо, което аз ям, ограничих всички дразнители, но пъпките продължават да излизат: само по главата, по една-две. Confused Възможно ли е да е стафилококова инфекция примерно? Знам, че не се поставят диагнози във форумите, ама да си питам, че до 17ти има още 2 дни...

# 64
  • София
Мечо Пух, при големия ми син точно заради гнойни пъпки се усъмни педиатърката за стафилококова инфекция и се оказа права. Бързо се изчистиха обаче, понеже ги хванахме доста рано.

# 65
ОК! Благодаря ти,Sourcherry : ))

има едно багрило ЕОЗИН- на 100  процента ще помогне- няколко напръсквания
мен поне судокрема не ми помогна

# 66
Еозинът помага като става въпрос за гъбички.  Peace

# 67
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, някакъв лек за тая кашлица, предизвикана от задни сополки, знаете ли?  Sad Синът ми като легне да спи се започва едно бухане, а минути преди това съм му изтеглила секрет от носа и въпреки това се дави, вчера дори повърна от сополите, които е гълтал. През 15мин. се налага да му чистя носа. Пие Инфлуцид, Хомеожен, Мукоплант лека нощ, шуслерови соли, капем капки...много е мъчително.

# 68
  • София
Ами не, няма лек, защото то не е кашлица точно, а задавяне в секрети. Т.е. трябва да лекуваш тях, няма ли секрети, няма и кашлица.

Единственото, което освен отпушването се сещам е да го дигнеш с матрака под наклон или поне на по-висока възглавница, колкото е по-изправено детето, по-малко се дави.

# 69
Искам да науча синът си да се храни сам с вилица и лъжица, а също и да пие сам от чаша. Как да подходя,да го оставя сам с приборите или да му покажа и да помагам? Има ли значение какви ще са паничката и вилицата/лъжицата /плитка, дълбока, пластмасови или метални лъжица и вилица? От чаша пие докато аз я държа. Видях еднинеразливащи се чаши Lovi 360 

# 70
  • София
Слагй яденето в купичка и му давай само лъжица.Вилицата я включи по-нататък! Peace

# 71
Моя се храни с лъжица сам от 1,7 г.Стъклена купичка и метална малка лъжичка.Не обичам пластмасата и не ползвам в къщи.На 2,7 включих вилица.Пак метална.Показвам с неговата ръчичка като и обяснявам че ако я завърти "така" ще разлее.Ако вилицата е обърната "еди как си" няма да може да забоде.Понеже ходим и по заведения изрази желание да реже с нож беше на 3,6 г.Под наблюдение на масата му давам малък нож сравнително тъп.Реже дина ,кренвирш...Това е нашия опит с приборите.Никога не е използвал приборите с друга цел.Да играе или да иска нож да реже нещо друго ,а не храна.Не е чупил съдове.Чашката е керамична.Пие сам като беше малко над годинка.Там нямам спомен как се случи.Захраних го от рано.И шише с биберон за млякото за вечерно хранене махнахме към 1,3 години.И съм го хранила с лъжичка и най вероятно и шишето за вода съм махнала някъде тогава.

# 72
Не съм го учила да се храни сам. Беше под 2 години, когато просто ми бутна ръката, взе лъжицата и започна да се храни сам, сякаш винаги го е правил.
Съветът да се остави купа и лъжица пред детето е разумен, дано то прояви инициатива.

# 73
  • Шумен
Пластмасови лъжички съм ползвала само в самото начало, бях им купила още преди да се родят лъжички. След това ги замених с метални чаени, сами се хранят от малко след 2 г ( не помня точно) преди това ровеха в купите (порцеланови) без интерес да пъхат в устите. Виличка дадох малко след като се научиха с лъжичка да боравят пак метална малка, бързо схванаха за какво иде реч. Към нож сами да си разрязват интерес не са проявявали още, редовно чувам "Мамо, разрежи ми". От чаша нямам спомен от кога пият, след бибероните преходни накрайници не съм предлагала. Аз също не съм фен на пластмасата, но бебе със стъклена или керамична чаша ме беше страх да оставя (редовно сменях плстмасовите обикновени чаши), след старта на яслата (2 г.) махнах пластмасите и дадох малки стъклени чашки.

# 74
  • в огледалото на живота
От 1,5г оставях сама детето да опитва с лъжичката храната.По-голяма част от нея се изливаше в лигавника и столчето,но пък имаш и успешни опити.Дохранвах след нея,ако искаше.
Използвах пластмасови лъжички,често подменях защото се захабяваха.С преходна чаша беше до годинката.Минахме и през спортните бутилки със сламка,но бързо се научи от обикновена чаша.
След 2г.възраст абсолютно сама се хранеше/с малко помощ за супите/

Общи условия

Активация на акаунт