За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 157
  • 783
  •   1
Отговори
# 45
При моя син фонтанелата беше много голяма и се затваряше по-бавно и давах по-дълго време.
За колко време се затвори? Моята дъщеря също е с много голяма фонтанела. ЛЛ каза, че до годинката (+/-) се затваря, но на мен не ми се вярва

Около година и половина, в смисъл беше направил 1г и 6м и тогава беше около стотинка голяма, но не беше напълно затворена, после вече не помня със сигурност точно кога се затвори изцяло.

# 46
Бебето ми е изписано с лека форма на жълтеничка в четвъртък, като не ми изписаха нищо за нея, личната лекарка вчера при прегледа каза, че е нормална и да не се притеснявам Rolling Eyes само че днес лицето й стана малко по-жълтичко, очните ябълки също. Да се притеснявам ли, моля ви кажете ми, голяма съм шашма още като майка и не знам кога е оправдано и кога не е #Crazy

# 47
Бебето ми е изписано с лека форма на жълтеничка в четвъртък, като не ми изписаха нищо за нея, личната лекарка вчера при прегледа каза, че е нормална и да не се притеснявам Rolling Eyes само че днес лицето й стана малко по-жълтичко, очните ябълки също. Да се притеснявам ли, моля ви кажете ми, голяма съм шашма още като майка и не знам кога е оправдано и кога не е #Crazy

Повечето дечица се раждат така,не се притеснявай! Някои педиатри препоръчват бебето да приема вода,за да отмине по-бързо,но дали ти искаш да даваш е друг въпрос! Аз давах на синът ми и за около месец всичко беше ОК Simple Smile) Успех !  Hug

# 48
  • Варна

Моят съвет е да кърмиш колкото се може повече, защото билирубина се изхвърля с изпражненията, а честото хранене генерира такива.

# 49
Пак съм аз бях писала вечерта , че малката повърна ето още нещо , което искам да попотам Sad сополива е доста , няма Т не кашли (само като смъркне навътре сопол) преди три вечери(четвъртък вечерта) повърна веднъж само , на другия ден бяхме при Лл каза само ,че явно и е станало гадно от нещо и затова изключи вирус.но тя се оплаква след като се наяде основно , че я боли коремче , като вечеря днес , а и вчера де , почва"боли ме корема" и показва горе стомаха си , колко дълго продължава едно такова неразположение , при положение , че е повърнала веднъж само.

# 50
  • София
може и отсополи да е повърнала, но нищо не пречи да и даваш 2-3 дни нещо тип смекта/енерол за успокоение на стомаха....или поне един пробиотик да включиш да си пие детето.

# 51
Ако детето е много сополиво и гълта секретите, коремчето боли и това, че е повърнало е чудесно.
Обикновено е редно да се следи консистенцията на повърнатото и ако е лигаво, значи е било от секретите+стомашно съдържимо.
Пробиотик+Ентерол бих давала+отхрачващ сироп+промивки на нослето и някакви капки, каквито ще изпише доктор.

# 52
Благодаря ви , аз утре ще я водя при ЛЛ иначе дадох ентерол ,който вътре е с пробиотик , отделно дадох прахче пробиотик.за нослето слагаме Аб капки +Физ.р-р и Шуслерови соли разтворени в него , това за първи път го слагам  , но така го изписа ЛЛ.Благодаря ви , че се отзовахте на въпроса ми .

# 53
  • Burgas, Bulgaria
Момичета ,малката много лежи .. аз даже пуснах тема в здравния ,но ,нали споделен товар е на половина такъв и тук да си кажа - влачим едни хреми от 20-ти септември ,след лечението от нейния педиатър се подобри малко и пак сякаш я хвана.. от няколко дни лежи много ,което ми вади очите направо .Хапва си ,има настроение ,но полягва , по съвет на педиатъра пуснахме кр, каертина ,левкоцитите са 10,9 леееко завишени ,а утайката 25 при норма 12 и тя не е нещо особено , трябва и урина да взема ама не стана днес , цял ден я вардя и накрая я съблякох за къпане и се изпика в двата края на стаята ,буквално ми се смееше ...маймунка ..На два пъти както седи и започва за плаче днес и идва и се гушка .... ей я сега ,лежи на килима ,гушнала пелената си и лапнала бибата ...

# 54
Момичета препоръчайте ми някой ефикасен крем против подсичане. Малкия за пръв път от както се е родил е подсечен от едната страна в областта под пелените,но ме притеснява че е не само зачервено,а има и пъпчици...

# 55
  • в огледалото на живота
Момичета препоръчайте ми някой ефикасен крем против подсичане. Малкия за пръв път от както се е родил е подсечен от едната страна в областта под пелените,но ме притеснява че е не само зачервено,а има и пъпчици...
Възможно ли е да е обрив от пелената?Сменяла ли си марките?
По възможност измиване без сапун;без използване на мокри кърпи.
Бани със  смрадлика облекчават подсичането и помагат за завяхване на пъпчиците.
Може и слаб процент на пиоктанин да използваш за туширане.
Крем Здраве и Судокрем съм ползвала при такъв момент.

# 56
Ами всъщност може и да е от пелените,предимно ползвам Памперс Актив Бейби през ноща и Еви Бейби през деня,нямали сме проблеми,но отидохме на гости при майка ми и пелените взеха че ми свършиха,в близкия магазин имаше от тези които са на бройки само на Ганчев и аз му купих, 2 броя само тях съм му слагала,когато се прибрахме в къщи си продължихме с нашите си,но от вчера забелязвам тези пъпчици и много ме притесняват!

# 57
Опитай със Судокрем и направи баня с със смрадлика.
Отделно като направиш отварата, топи памуче и мажи нежно при всяка смяна на пелените.

П.П. Хубаво е да оставяш бебето по 10-тина минути без пелена на всяка смяна.

# 58
Още утре ще взема смрадлика, а дали мога да направя запарката за няколко ползвания или трябва на всяко мазане да запарвам нова?

# 59
Още утре ще взема смрадлика, а дали мога да направя запарката за няколко ползвания или трябва на всяко мазане да запарвам нова?

Може, но бурканчето трябва да държиш в хладилник и всеки ден да вариш нова.

Общи условия

Активация на акаунт