За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 159
  • 783
  •   1
Отговори
# 30
Ами все ще почне да готви, поне за вечеря, ако ходи денем на градина... Но ако сега не й е до готвене, а детето  приеме храната, проблем няма нали?

аз не съм казала, че има проблем просто попитах  Peace

Аз по принцип обичам да готвя, при това много, но от както се роди малката готвя само когато мъжът ми е тук, когато го няма, съм сама, а малката е много капризна, все иска някой да се занимава с нея, или иска навън. Дълго е за обяснение... Надявам се като направи 3 да е на градина, да имам малко повече време да пазаря и т.н.

като потрасне малко ще имаш  повечко време Simple Smile

# 31
Момичета,тук май се говори повече за пюрета ,но да попитам.В събота бяхме на гости на едно бебче и днес майка му ми се обажда,че е с рубеола.Пъпките са избили вчера т.е. в събота вече е бил заразен.И аз и децата ми имаме ваксина против рубеола,но до колкото разбирам това не е гаранция,че няма да се разболеем.Това е,каква е вероятността да сме се заразили ,как мислите?То е ясно ,че ще изчакаме и ще видим,но сега със сина ми сме в чужбина,а дъщеря ми е в Бг и се тревожа да не се случи нещо ,до като не сме се прибрали.
Благодаря

# 32
  • София
Не много голяма. А и дори да ес зарази някой от вас, при положение, че  имате ваксина се очаква да протече леко и без усложнения.

Пожелавам ви да сте здравички и да се тревожиш напразно Simple Smile

# 33
като потрасне малко ще имаш  повечко време Simple Smile

Ай дано  Hug Hug

# 34
  • София
Вчера бяхме при педиатърката на дребен да му вадя здравна карта. Видях инфо на вратата за ваксини за родените 2001ва и ще трябва да заведа каката. Педиатърката се опасява за някакъв евентуален бум от рубеола. За София е имало само един случай. Ще заведа щерката другата седмица да я ваксинира.

# 35
и аз да кажа че на малката сополите са от зъбките  newsm78 и сега какво- няма да минат докато не избие зъбче ли?

# 36
  • София
Ако са от зъб (нещо, в което аз лично не вярвам), се очаква да минат като пробие.

# 37
  • Варна
Зъбите не правят сополи. Зъбите само свалят имунната система (може би) и детето хваща нещичко.

# 38
Момичета, искам да попитам до кога трябва да се дават капките вигантол?

# 39
  • София
Общо взето докато няма достатъчно слънце...
Моят се роди ноември, давах ги до някое време пролетта.

# 40
Ние ги пием от миналия месец, та се зачудих дали ще ни е необходимо друго шишенце.....
Мерси за бързия отговор. Приятен ден  bouquet

# 41
  • София
Лекарите го изписват 6 до 12 месеца. Аз годавах 4-5 , по принцип като има достатъчно слънце, са достатъчни 15 -20 мин на слънчева светлина, за да си набави организма нужнта доза вит. Д

# 42
Момичета, искам да попитам до кога трябва да се дават капките вигантол?

Принципно докато започне да има достатъчно слънце (пролет, лято) освен ако няма нещо което да налага по-дълго даване. При моя син фонтанелата беше много голяма и се затваряше по-бавно и давах по-дълго време.

# 43
При моя син фонтанелата беше много голяма и се затваряше по-бавно и давах по-дълго време.
За колко време се затвори? Моята дъщеря също е с много голяма фонтанела. ЛЛ каза, че до годинката (+/-) се затваря, но на мен не ми се вярва

# 44
До 1,5-2 години е нормално да се затвори фонтанелата,според това което съм чела.
Относно бебчето с рубеола,за което писах по-горе-вече са му завяхнали пъпките и е добре.Докторката им е казала,че е първият регистриран случай на дете с рубеола в Стара Загора от 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт