За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 183
  • 783
  •   1
Отговори
# 15
  • In Hell
По-добре детето на консултация при педиатъра и без никаква кърма в носа!
Интересно ми е къде ги четете тия лечения на всичко с кърма в носа, очите и т.н.?

# 16
А, Малвиночка много е разпространено това с кърмата навсякъде, още далеч преди да стана майка съм го чувала, за очи, за нос, за ечемик Simple Smile, даже бях си замразила малко за такива уж случаи, но после попрочетох, информирах се повече и просто я хвърлих.

# 17
Мами, помагайте,

Не иска да яде от кухнята- от 3 дена сме на кухня, не иска дори и да опита. Какво ли не пробвах, пасирах (въпреки че има 12 зъба и непасирано не трябва да е проблем, ама нали сме си лигави...), пресипвах в бурканче от купешко пюре, правих се на клоун, танцувах, пях, любимото детско пусках.........не иска и това е. Дори не иска да опита, нито супата, нито дасерта, нито основното. Само като види лъжицата иииии ми я избутва от ръцете. Как разбира, че е друга храна, при положение, че съм я пасирала, и съм я пресипала в бурканче от купешко пюре. От сутринта е на една попара с 2 сухара в 8 часа. Накрая не издържах и й дадох пюре на Гербер- изяде си го до дъно. Беше насветляла от град. Давайте съвети какво да правя.  Cry Cry Cry Cry

# 18
  • в огледалото на живота
**Elly** ,прескочи за няколко дни ДК.
Давай домашни и готови пюрета и после пак предложи.

Ако пак откаже явно не и допадат.

# 19
Т.е.? До 4 годишна на бурканчета? Извинявай нещо не разбирам... Embarassed
Пък и как да й допадат или не при положение, че тя дори не ги е близнала  newsm78 Бута ми лъжицата още докато е на сантиметри от устата й  ooooh!

# 20
  • в огледалото на живота
Т.е.? До 4 годишна на бурканчета? Извинявай нещо не разбирам... Embarassed
Пък и как да й допадат или не при положение, че тя дори не ги е близнала  newsm78 Бута ми лъжицата още докато е на сантиметри от устата й  ooooh!
Е,чак пък до 4години... Laughing
Домашно приготвени пюрета не яде ли?
Има деца които въобще не им се нрави млечната кухня и предпочитат мамината.
Досега как е било детето,само инцидентент ли е случая?

# 21
  • София
защо до 4 годишна буркани? Готви ти....пък бурканите може да ги харесва още месец, още шест, после вече да не ги иска, но те на вкус са много различни от ДК, не е ненормално да има предпочитания към познатото.

Моят син така до 2-2,6 г отказваше готвена домашна храна , ядеше само от кухнята и от готови буркани... и то само ДК, частните не му допадаха.

Та пробвай варианти - др кухня, ти да готвиш, буркани... пък по-важното е да яде все пак.

ДК е до 2-3 годинки, не е до 4 и тя....

# 22
  • Шумен
Съдейки по моите деца, напълно е възможно да не му допада как мирише храната на тази детска кухня (щом не е опитвала). Нямаше сила която да накара моите деца да опитат местната ДК, обаче от първото опитване харесаха тази в Търговище. Имахме възможност да ни носят от там ежедневно а в дните без кухня ядяха готови пюрета и моята кухня не харесваха. Проядоха домашна храна след като приключихме с кухнята и вече бяха на ясла т.е. след 3  Rolling Eyes А броя зъби не значи че детето умее да дъвче, Вали винаги е водила сестра си по брой зъби а се научи да дъвче месеци след нея  Peace До тръгването на ясла пък единствения начин да ядат супа беше - течността със сламка (принудих се да пробвам за да става по-бързо храненето на две гладни хлапета едновременно) а гъстото с лъжичка после, така процедирах и с течните манджи  Laughing не съм ден на надробения хляб в супата и попарите като цяло, този метод на моите момичета им е неизвестен.

# 23
Пробвай да смесиш част от бурканче готово пюре с част от храната от ДК.Нямам идея какъв продукт ще се забърка.Аз вземах кухня до 1 г.После беше на ясла и ядеше там.Относно дъвченето не хубаво да стои дълго на пасирана храна защото се отразява на проговарянето.Т.е. движенията които прави да сдъвчи твърдо парченце храна са същитите които оформят звуците.А имането на зъби трябва да улесни дъвкането ако детето има желание да дъвчи.

# 24
Благодаря ви за съветите.  Hug Лошото е,че не готвя за себе си, камо ли за нея. Сама съм, мъжът ми пътува за дълго, по цял ден съм навън с малката, понякога аз нямам време да сгъна някой сандвич на крак та камо ли да готвя. Така, че домашто сготвеното отпада- ще упорствам с кухнята, ако трябва ще сменя друга кухня, като не иска ще имам резерва купешки бурканчета и така. Но пък преди малко си изяде основното от днес и съм направо  newsm44 newsm44 Това основно беше пасирано от мен и сложено в бурканче от купешка храна. А днес ми мина през ума да смеся от кухнята и от буркан, но ще видим по- нататък.  Thinking А относно проговарянето- ами тя бърбори нон стоп. Има вече около 6-7 отчетливи думички.  bowuu Като посвикне с храната, ще я размачкам само с вилица, весто да я пюрирам, а после дай Боже направо да я яде както е.

# 25
**Elly** без да се заяждам, но да попитам след като й спре кухнята на 3г после какво ще яде, като не готвиш  Rolling Eyes

# 26
  • София
Ами все ще почне да готви, поне за вечеря, ако ходи денем на градина... Но ако сега не й е до готвене, а детето  приеме храната, проблем няма нали?

# 27
Аз по принцип обичам да готвя, при това много, но от както се роди малката готвя само когато мъжът ми е тук, когато го няма, съм сама, а малката е много капризна, все иска някой да се занимава с нея, или иска навън. Дълго е за обяснение... Надявам се като направи 3 да е на градина, да имам малко повече време да пазаря и т.н.

# 28
Момичета когато се започне захранване на бебето по колко дни се въвежда новата храна?

# 29
Момичета когато се започне захранване на бебето по колко дни се въвежда новата храна?

5-7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт