За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 193
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Ако ме помните, питах за асансьорните тестиси преди десетина дни. Ходихме на детски хирург, той прецени, че няма нужда от намеса. Всъщност може, ако ние пожелаем изрично, но според него нямало нужда и с времето ще си застанат на мястото. Нямало индикации да се застопорят горе или да се усучат от мускула, който ги дърпа. Ще го наблюдавам малкия и толкова.
 Hug

# 691
  • UK
А нашата одисея с афтите в устата продължава. Мазах една седмица с Дактарин, всичко се изчисти, преди няколко дни, гледам пак има. Мазах още няколко дни, изчистиха се, сега има на друго място...  ooooh! Трябва да го водя пак на лекар и да измислим друго лечение. Аз колкото и да мажа (което е трудно) пак не мога да съм сигурна, че виждам всичко и мажа всичко както трябва. Упорити гадини.

# 692
А нашата одисея с афтите в устата продължава. Мазах една седмица с Дактарин, всичко се изчисти, преди няколко дни, гледам пак има. Мазах още няколко дни, изчистиха се, сега има на друго място...  ooooh! Трябва да го водя пак на лекар и да измислим друго лечение. Аз колкото и да мажа (което е трудно) пак не мога да съм сигурна, че виждам всичко и мажа всичко както трябва. Упорити гадини.

Не съм запозната със случая, но съм сигурна, че онова зеленото от ветеринарна аптека, което се купува ако се сещаш, не помня името, ще ви свърши работа. Разрежда се с малко водичка и с помощта на тампон на клечка обтриваш цялата устна кухина. Изпитано. Peace

Потърсих за името - Гранофорин. Peace

# 693
  • София
Мда, може би наистина да пробваш с гранофурин(има го по всички аптеки, в които бъркат лекарства на място)

polin_a - хубаво е, че сте се разминали с операция, дано  по-скоро и съъвсем  се нрмализират нещата, да не  ти е тревога.

# 694
  • на последния етаж
Преди година и половина и моята дъщеря беше с афти в устата - голям кошмар!
Гранофурин ни помогна. Препоръчвам с две ръце!

# 695
Мда, може би наистина да пробваш с гранофурин(има го по всички аптеки, в които бъркат лекарства на място)

polin_a - хубаво е, че сте се разминали с операция, дано  по-скоро и съъвсем  се нрмализират нещата, да не  ти е тревога.

Ох, дано! Praynig Нали знаеш - на мама безценното злато. Heart Eyes
Според лекаря, а и както тук ме успокоиха момичетата, това е супер елементарна манипулация, но все пак. При самата мисъл, че  трябва да се премине през нещо такова и настръхвах. Whistling

# 696
Момичета, нормално ли е няколко дни след преминаване на диарията, все още да се среща слуз в акото newsm78

# 697
Здравейте...записвам се и аз към темичката Simple Smile
Та да споделя..
Бяха ни излезнали едни пъпчици по цялото лице, първоначално си мислех, че съм я претоплила госпожицата и от там идва всичко, но след консултация при педиатърката се оказа, че били а алергична основа (поне според нея). Опитваме се да разберем от какво, тъй като е много малка, за да й се направят изследвания. Вкъщи имаме куче. Ситуацията е сложна...живеем заедно със свекървата, че и с нейната майка. Разбира се всеки си има отделна стая. Имаме и куче (което е на свекървата). всеки познат ми се кара и пита какво прави още кучето вкъщи с това малко бебе. Та алергията можела да е от кучешките косми. Сега сме в обтегнати отношения. Лекарката ни изписа Финистил какпки (3х5 на ден) и Локоид Липокрем 0.1%. От крема плаче много като я мажем вечер, вероятно не й е приятно да й пипам толкова лицето, защото в момента в който свърша и се успокоява.
За в момента пъпчиците по лицето се изчистиха останаха само около устата и се чудя дали не е от млякото, та сега ще го сменяме и него с антиалергенно, но се замислих пък ако привикне към антиалегенното мляко дали за напред няма да е необходимо да ползваме само такова?

# 698
  • София
Аз първо бих проверила козметика, прах за пране, омекотители, дрехи, одеала и т.н. преди да обвиня животното. Wink Не, че  е невъзможно и от него да е...но ми се струва по-малко вероятното, ако беше от него надали щеше да е само по лицето картинката. И бих направила консултация с алерголог не с педиатър, ако това са й притесненията.

# 699
  • София
Jivodara, почти на 100% съм сигурна, че не е към кучето. Ако беше към него, да се е проявила много по-рано  Peace

Освен това, което ти е написала Angel_Dust, ще добавя: пери и твоите дрехи с детския прах, защото лицето на детето е в постоянен контакт с тях, особено ако кърмиш, забрави за дезодоранти и кремове за ръце (освен детските), известно време се къпи с детски шампоан - за всеки случай.  

# 700
Аз имам близка приятелка, чийто син е с тежка алергия към кучета.
Детето беше с много тежък АД, съчетан и с хранителни алергии. Бих потърсила добър алерголог, макар че това е почти мисия невъзможна.
Въпреки това не мисля, че животното е отговорно за обрива.

П.П. Алергията на детето на моята приятелка се появи, когато бебето беше на 3 месеца и само на кърма. Започна със сухи бузки.

Jivodara, почти на 100% съм сигурна, че не е към кучето. Ако беше към него, да се е проявила много по-рано  Peace  

За съжаление не е вярно.

# 701
  • София
Детето е на два месеца, алергиите към животни (и полени) се проявяват почти веднага. А и щом е локализирана само по лицето - друга е причината.

# 702
не обвинявам животното, аз обичам кучета и то много. Винаги съм казвала, че и детето ми някой ден ще обича също толкова животните и няма да го е страх, но... Божа работа. От няколко дни съм я ограничила от всякакви контакти с животното едно заради това и друго защото като се разлае малката се стряска, ако си се събужда и почва да реве. Отделно дори кучето да е далеч имаше един период когато се събуждаше
от стрес пак с рев... друго от което да се е плашела до сега не е имало.
А не знам защо мислите, че няма да е само по лицето? Нали сега е студено и само лицето й е откритата част от тялото й. А космите на кучето реално погледнато са навсякъде, колкото и да се чисти те са дори по чистото пране...

да детето е на 2 месеца, но принципно не е нон стоп с кучето, на кучето му е забранено да влиза в нашата стая...реално само когато е при бабите си има достъп до космите на животното, а понеже бабите постоянно прегръщат кучето целите им дрехи са в косми и познайте..постоянно намирам косми по личицето на малката...

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 15:43 от AnMary

# 703
  • София
Детето е на два месеца, алергиите към животни (и полени) се проявяват почти веднага. А и щом е локализирана само по лицето - друга е причината.

не е задължително, аз проявих към полени алергия чак към 3 клас, за 3 години и мина и замина...
Към животни също, цял живот съм гледала, едва от няколко години котките страхотно ме дразнят, като се застоя в едно помещение с тях, кървясват ми очите, теква ми носа и т.н.

# 704
и аз така знам, че не веднага може да се прояви

Общи условия

Активация на акаунт