За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 189
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Детето е на два месеца, алергиите към животни (и полени) се проявяват почти веднага. А и щом е локализирана само по лицето - друга е причината.

не е задължително, аз проявих към полени алергия чак към 3 клас, за 3 години и мина и замина...
Към животни също, цял живот съм гледала, едва от няколко години котките страхотно ме дразнят, като се застоя в едно помещение с тях, кървясват ми очите, теква ми носа и т.н.

Точно това щях да пиша  Peace + кихане - това са алергиите към животни и птици, обривите най-често са хранителни и контактни алергии.

# 706
Деси, не е вярно. Много често изявите са само кожни, за съжаление.

# 707
  • София
Абсолютно може с обриви да се проявява алергията към животни, мен ми е по-съмнително, това, чее  локализирана само по лицето...все си мисля, че ако беше от кучето щеше и по тялото да има обриви.

# 708
  • София
Деси, не е вярно. Много често изявите са само кожни, за съжаление.

Съгласна съм с това, но досега не съм чувала да се прояви само като обрив, обикновено ги има и другите признаци  Thinking Единственият вариант е алергия към бълхи, но пак нямаше да е само по личицето.

# 709
Добре де тя си киха системно, но аз мислех, че е от това, че е малка и все още се чисти след раждането... не го отдавам на алергия, но сега като казвате и не знам...взех да се замислям...ето вчера и днес изобщо не се е долижавала до другите стаи, което ще рече че няма косми от кучето нито по нея нито около нея, не сме я оставяли и на бабите й дори за половин час, дори не са я виждали ако трябва да съм честна...ама като се замисля...днес е кихнала само веднъж...вчера също го нямаше това кихане толкова...
май трябва да обърна повече внимание на това

# 710
  • София
Тя алергията не е от косми, а от кожата, която пада при откъсването им и лети във въздуха...

# 711
все тая е...косъма пада от животното, от косъма идва тази кожа...
не е ли така?

# 712
  • София
Не е нужно да има косми по нея или около нея, този пърхут си лети из къщата. Помня, че  лекарката навремето нещо ми обясняваше, че дори когато животното вече не живее в къщата трябвало не знам колко години да минат да се изчисти напълно.

# 713
  • UK
Ходих до една аптека, където забъркват лекарства, не правели вече гранофурин, спрели вноса на едната съставка, която била най-важната и според тях никъде не могат да ми го направят. Утре следобед ще го заведа при педиатъра така или иначе да го види, че от няколко дни е с променен глас и лека кашлица.
Какво да очаквам от променения глас, от три дни е така и ни по-добре, ни по-зле, какви усложнения могат да настъпят, ако не го лекувам? Като цяло си мисля, че е добре, ходи на ясла, но май трябва да го спра. Кашлицата е слаба, не е дълбока, но понякога все едно се задавя. Такова досега не сме борили. Кашлял е само от сополи.

# 714
  • София
Ако имаш инхалатор давай с него направо. Можеш и чай от подбел, пък тя лекарката нещо ще предпише, дали сироп, дали тантум, дали нещо друго...

http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_5_3_1
Чай от подбел при суха и дразнеща кашлица
1-2 ч.л. листа от подбел се заливат с 1/4 л. вряща вода, оставя се 10 мин да престои покрита и се прецежда. На кърмачета и малки деца се дава по 3-5 пъти на ден по 1 с.л., а на по-големи деца пият половин до 1 чаша 3 пъти на ден.  Може би и живовлек можеш, аз си ги смесвам двете.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 18:58 от Angel_Dust

# 715
  • UK
Нямам инхалатор, всеки ден пие по един-два чая, вкъщи букет от мащерка, риган и жълт кантарион, а в яслата предполагам, че липа или лайка. Чай от подбел, не съм чувала, може да мина на такъв. Сиропът, който му давам веднъж-два пъти на ден е от живовляк, Мукоплант. Благодаря за съветите.

# 716
  • София
Е, те са си други чайове, подбела не е за пиене в индустриални количества, но много помага, с малко мед се прави.

За сиропите, на мен лично ен ти тус повече ми допадна от мукопланта и проспана, но  лекар да си каже по-добре, ако мукопланта не помага вероятно ще го смени.

# 717
  • UK
Аз въртя точно тези трите, когато има кашлица, Мукоплант, Проспан и Ен ти тус, и въобще много скептично вече се отнасям към тях, не съм забелязала някакъв вълшебен ефект, даже избягвам и да давам вече, когато положението не е сериозно, сега започнах, защото имам останал. На чайовете с мед и лимон повече вярвам.

# 718
  • София
Ами дали е билков сироп или билка живовлек/подбел все е билка един вид, т.е. на чай да не вярваш, но на билков сироп да вярваш Simple Smile малко протиречиво.  Hug
Подбела специално много омекотява някак, не знам как да го кажа. Общо взето го давам като  допълнително към лечение или преди да стигнем до лекар, ако не искам да си самоназначавам лечение Simple Smile
Иначе аз бих пръснала и тантум, но след като така и така сте на лекар утре, най-добре да изчакаш. А инхалациите по принцип заместват всички тези сиропи, пък са си само с чист физ. р-р.
Но за да има промени в гласа вероятно нещо на ларинкса има. Предполагам не смуче още хапчета иначе и ислата е добър вариант и разни други не толкова билкови Simple Smile
Пожелавам ви бързо да минава и да не се задълбочава.

# 719
  • UK
Ами дали е билков сироп или билка живовлек/подбел все е билка един вид, т.е. на чай да не вярваш, но на билков сироп да вярваш Simple Smile малко протиречиво.  Hug
Аз обратното казах, но както и да е. Недоверието ми към сиропите идва от там, че са фармацевтичен продукт и повече химии, алкохоли и не знам какво си, дават по-често алергични реакции, заради там каквото има в тях, а билките са си чисти билки от планината и съм склонна по-продължително време да давам чай веднъж-два пъти дневно, отколкото сироп от аптеката. На билка на чай и купен сироп не слагам знак за равенство. Ама напълно възможно да не мисля правилно.  Simple Smile
Просто аз имам някаква непоносимост към лекарства и никога за една настинка, кашлица или обикновена хрема не съм пила лекарства, нито сега, нито като дете, та много ме е яд сега когато за едно нищо, което така и така ще си мине, му изпишат една шепа хапчета. Ни имуностимуланти давам, ни аз вземам витамини за бременни, нищо. Simple Smile Единствено пробиотици, когато има нужда. Както казах проблеми с гърло и гърди никога не е имал, кашлял е само от хрема и при всяка хрема докторът изписва и по един сироп за кашлица. Ми не го давам вече, то колкото и да го пие, когато излекуваме хремата, тогава минават и червеното гърло и кашлицата, не по заслуга на сиропа мисля. Затова сега се чудя какво да правя, че тази кашлица май е различна, щом започна с промяна в гласа.

Общи условия

Активация на акаунт