За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 187
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Извинения, нещо пак недоразбрала явно бях Simple Smile дам чета си аз на чайве вече не вярвам, ти си писала повече вярвам ooooh! Crazy Laughing
Ами може би наистина е добре да си вземеш инхалатор тогава, той наистина добре замества тези сиропчета в повечето случаи, а и за хремички помага. Иначе промени в гласа, най-често има при ларингити(май по-рядко и при фарингит), освен локалните лекарства до колкото помня се препоръчваше  много течности(поне2-3 л на ден за възрастни) и по-голям прием на вит. С....може и фрешове да правиш, но си минава без  усложнения в общия случай, ако не е бактериална инфекция, тогава предполагам с АБ.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 19:47 от Angel_Dust

# 721
вазможно ли е 2 ваксини в двата крака на един път да ги сложат на 2месечнo  бебе  ooooh!

# 722
  • UK
Аз доколкото си спомням по имунизационния календар са си така, на 2 мес и на 3 мес по две.

# 723
Да, така са. Мисля, че бяха 3 пъти един след друг по 2 ваксини.

# 724
Забелязах че малката от 2 дни доста често се пипа около лявото ушенце, като че ли я сърби  Tired . не я боли понеже разтривам мястото и няма реакция, ушенцето не е мръсно  newsm78

# 725
  • София
Забелязах че малката от 2 дни доста често се пипа около лявото ушенце, като че ли я сърби  Tired . не я боли понеже разтривам мястото и няма реакция, ушенцето не е мръсно  newsm78

Горни зъбки има ли? Обикновено това е причината, нервите минават много близо един до друг.

# 726
Има да 4 горе и 3 отдолу

# 727
  • София
Има да 4 горе и 3 отдолу

Дръпни меката част на ухото надолу, после натисни отстрани където е хрущялът - ако не изпищи, значи не е от ухото. Може би горните кътници напират да излязат. Моят хубавец си навива ушите на тръбичка Simple Smile, горни кътници няма.

# 728
  • Варна
Има да 4 горе и 3 отдолу

Дръпни меката част на ухото надолу, после натисни отстрани където е хрущялът - ако не изпищи, значи не е от ухото. Може би горните кътници напират да излязат. Моят хубавец си навива ушите на тръбичка Simple Smile, горни кътници няма.

Кътници на 8,5 месеца?? Възможно ли е? Аз мислех, че излизат след годинката  newsm78

# 729
  • София
Има да 4 горе и 3 отдолу

Кътници на 8,5 месеца?? Възможно ли е? Аз мислех, че излизат след годинката  newsm78

Излизат тогава да - но дразнене може да има и по-рано. Както с другите зъбки - при някои деца започва на 3-4 месеца, пък избиват чак на 6-7. Девойката е на 8 месеца, а вече има 7 зъба, моето дете на тази възраст имаше 3  Peace

# 730
  • Варна
Има да 4 горе и 3 отдолу

Кътници на 8,5 месеца?? Възможно ли е? Аз мислех, че излизат след годинката  newsm78

Излизат тогава да - но дразнене може да има и по-рано. Както с другите зъбки - при някои деца започва на 3-4 месеца, пък избиват чак на 6-7. Девойката е на 8 месеца, а вече има 7 зъба, моето дете на тази възраст имаше 3  Peace

Да де, но моето сега има 6 и са 2 долни резци и 4 горни резци. Говорим за кътници (онези големите, широките с по 3-те корена). Не ми се вярва кътици да излизат на 3-4 месеца, дори и на 8,5м...извинявай, не казвам че лъжеш, ако имаш някакъв материал да прочета, че и на нас ще ни предстои...

# 731
  • София
Да де, но моето сега има 6 и са 2 долни резци и 4 горни резци. Говорим за кътници (онези големите, широките с по 3-те корена). Не ми се вярва кътици да излизат на 3-4 месеца, дори и на 8,5м...извинявай, не казвам че лъжеш, ако имаш някакъв материал да прочета, че и на нас ще ни предстои...

Не четеш внимателно  Wink, разбира се, че не може да има кътници на 4 месеца.

Излизат тогава да - но дразнене може да има и по-рано. Както с другите зъбки (резците) - при някои деца започва на 3-4 месеца, пък избиват чак на 6-7.

Така е и с кътниците - дразнене може да има и по-рано. Детето на една от майките, с които излизаме, изкара 4 кътника наведнъж малко преди 1 годинка. Просто при някои дечица зъбките тръгват по-рано, какъвто може да е случаят с девойката на MIVA06. Не е казано, че ще излязат сега веднага, просто детето изпитва някакъв дискомфорт.

Моето дете е на 1 г. и 2 месеца, от кътниците има два долни (които, като правило, се появяват около 14-ти месец) и би трябвало да се появят след горните (около 1 годинка). Е, няма горни и не се очертава скоро. Няма строги правила в този случай.

Hug

# 732
  • Шумен
По-скоро правила няма в реда и броя им според възрастта  Peace На моите девойки зъбките почнаха да никнат на 8 м а ги дразнеха със сигурност още от преди 4-тия им месец. На 14 м. имаха по 11 и 12 зъба, следващия зъб излезе на 20 м. и на двете, дни преди 2-рата им година имаха комплект млечни зъби. Като последния изникнал на Михаела беше долен резец, не проби според очакванията (виждаше се във венеца) а последен  Rolling Eyes

# 733
По-скоро правила няма в реда и броя им според възрастта  Peace
Peace
На дъщеря ми първото зъбче изникна на 10м., след няколко дни и второто долно. На 1г. и 3м. изникна трето пак отдолу. За сега това са ни зъбите  Mr. Green

# 734
Аз дете без млечни зъби не съм видяла.В какъв ред няма значение.Нали си излизат.Пък и като ги извадят на една година като проходят на 1г 1 месец и като почне едно падане та почват отрано да ги губят и чакат да станат на 6 г че да излязат постоянните. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт